Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Photo 60GB - wymiana dysku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 pirżmak

pirżmak
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 maja 2008 - 10:50

witam. jestem tu nowy, nie wiem, czy piszę w dobrym miejscu, jeśli nie, to przepraszam, ale nie znalazłem odpowiedniejszego miejsca. piszę, bo chciałem wymienić dysk w moim leciwym już iPodzie. moje pytanie brzmi - gdzie w warszawie można by coś takiego załatwić, za jaką kwotę? czy warto kupować dysk do iPoda na aukcjach [allegor.pl] czy szukać w innym miejscu? z góry dzięki za odp. pzdr ;]

#2 pirżmak

pirżmak
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 maja 2008 - 15:00

hm... czyżby mój problem był aż tak ciężki w rozwiązaniu, że nikt na forum nie wie nic na ten temat? czy może lepiej zakładać tematy "HELP POMOCY!!!!!!!111oneone natychmiast!!!", bo jak ktoś rzeczowo opisze problem, to nikt nie odpisuje... :|

#3 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 25 maja 2008 - 15:54

Pewnie po prostu nikt nie potrafi rozwiązać Twojego problemu, a fakt, ze go rzczowo opisałes i łądnie nazwałeś temat bardzo Ci sie chwali.

Czy opłaca się? W zasadzie tak, bo nie znam innego miejsca, gdzie możnaby było kupić taki dysk. Z kolei włożenie go na swoje miejsce nei jest skomplikowaną operacją - jeśli ma się za sobą jakąś tego typu operację, to nie ma sie czego bać, jeśli nie - to wystarczy być ostrożnym. Instrukcji szukaj Tutaj.

#4 pirżmak

pirżmak
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 maja 2008 - 16:22

o, i taka porada, w postaci linka, gdzie dowiem się jak samemu to zrobić jest niesamowicie pomocna. dziękuję. a moja frustracja wynika stąd, że moje doświadczenia z nowymi forami na przestrzeni ostatniego miesiąca wyglądają tak, że za każdym razem, gdy piszę coś rzeczowo, nie ważne czy to duży problem czy nie, nikt mi nie odpowiada :P a gdy napiszę jak stereotypowe dziecko neo, wszyscy rzucają się chętni pomocy... ot i tyle. zresztą, nie ważne, już wiem co robić, po prostu kupię dysk i sam go włożę. jeszcze raz dzięki, pzdr. ; )

#5 Jabko

Jabko
  • 231 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 maja 2008 - 17:37

Ja swojego kupiłem na allegro i jak na razie jestem zadowolony. Co do dysku, to także tam widziałem dyski do iPodów. Jeżeli nie ufasz allegro, to zobacz jakie dyski siedzą w tych urządzeniach i poszukaj przy pomocy google gdzie taki kupić w najlepszej cenie.

#6 pirżmak

pirżmak
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 maja 2008 - 17:45

w iPodach siedzą, z tego co mi wiadomo, takie same jak w laptopach i innych notebookach. więc z dostępnością nie powinno być problemu. a allegro w sumie ufam, trzeba umieć znaleźć sobie sprzedawce tam.

#7 pirżmak

pirżmak
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2008 - 19:50

jeszcze jedna sprawa... te dyski są 2.5" prawda? tego jestem niemal pewien, ale dla pewności pytam... i dość ważna sprawa. czy myślicie, że zrobi to różnicę, jeśli dysk nie będzie Apple? bo szczerze nie łatwo będzie znaleźć dobrą ofertę na dysk 60GB 2.5" Apple... więc zastanawiam się, czy jak kupię innej firmy to czy nie będzie problemów...

#8 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 26 maja 2008 - 21:11

coś Ci się pomyliło - jak chcesz włożyć dysk 2.5 cala do ipoda? chyba że Twój iPod to radziecka podróba iKonsomolec 200 o napędzie jądrowym!

Cennik części iPod
ISHOP.WAW.PL - Cennik części

---- Dodano 26-05-2008 o godzinie 22:14 ----
gość proponuje również zmianę Photo w ipoda video
4Gen Photo -> 5Gen Video - 149zł

#9 pirżmak

pirżmak
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2008 - 21:33

czyli nie 2,5" a 1,8", tak? mogło mi się rzeczywiście pochrzanić...

#10 gocur

gocur
  • 573 postów

Napisano 27 maja 2008 - 21:14

Tak 1,8":) A tak wogule to wyczytalem gdzies, ze starsze iPod'y mialy takie samo zlacze Dysku co karty Compact Flash wiec mozna bylo zastapic nia dysk, a do nowszych iPod'ow sa jakies przelotki ;)

#11 pirżmak

pirżmak
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 maja 2008 - 21:37

ale te karty nie mają zbyt dużej pojemności, do tanich też nie należą. na pewno w porównaniu z dyskami, jeśli chodzi o pojemność i cenę to wypadają słabo... wolę i tak nowy dysk kupić do mojego iPod'a ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych