Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słaby bass i jakość dźwięku [iPod nano video 3G + EP630]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Crisscross

Crisscross
  • 2 postów

Napisano 22 maja 2008 - 15:39

Kupiłem niedawno ipoda nano video 4GB 3G, jak w temacie i jestem rozczarowany jakością dźwięku i totalnym brakiem bass-u. Korektor ustawiałem na wszelkie sposoby i nic. Słuchawki to Creative EP 630, działają świetnie w moich dwóch innych odtwarzaczach mp3, także nie jest to ich wina. iPod i słuchawki są oryginalne zakupione w UK. Czy jest jakiś software, który podwyzszy jakosc dzwieku i basu?

#2 beczkas

beczkas
  • 160 postów
  • SkądWawa

Napisano 22 maja 2008 - 16:21

ja też mam taki sam zestaw i czasem nawet muszę zmniejszać bass. Może sprawdź słuchawki

#3 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 maja 2008 - 18:03

U mnie w takim zestawieniu basu było pełno, a dźwięk nie był przez to zbyt dobry... Ep to nie są jakieś świetne słuchawki, może czas zainwestować w lepsze. Pewnie przyzwyczaiłeś się do basowego dźwięku innych odtwarzaczy, iPod ma inną charakterystykę (cechuje się małą ilością basu) i teraz wydaje Ci się że jest go mało podczas gdy osoba przesiadająca się z pchełek powiedziałaby że jest go mnóstwo ;) Piszesz o słabej jakości dźwięku. iPod to nie sprzęt hifi (mimo to gra dobrze zwłaszcza w porównaniu do większości odtwarzaczy) ale słuchając muzyki na ep630 na pewno żadne braki odtwarzacza nie będą wychwytywalne. Może zdefiniuj pojęcie złej jakości dźwięku, bo mała ilość basu to nie brak ale charakterystyka, która jednym przypada do gustu a innym nie.

#4 Crisscross

Crisscross
  • 2 postów

Napisano 24 maja 2008 - 10:07

Poprostu trzeszcza słuchawki i bass-u niema. Jakosc jest mniej wiecej jak na moim pierwszym 128mb noname mp3. Sprawdzalem te same utwory i najlepszy efekt był w telefonie SE W810i bass wymiata. Poprostu jestem rozczarowany tyle kasy i nic specjalnego w nim niema.

#5 Gringo997

Gringo997
  • 779 postów
  • Skądnieznana

Napisano 24 maja 2008 - 18:04

to chyba masz coś z ipodem bo ja wczoraj testowałem sobie moje ep-630 (kupiłem nowy komplet tuż przed odwiedzinami w iSpot) na ipodzie Classic i Nano... w żadnym przypadku nie stwierdziłem że takowy komplet gra źle... byłem wręcz oczarowany a i wzmocnienie mają te ipody niezłe:p dla porównania teraz używam GoGear Philipsa (dzwięk jaki ten odtwarzacz generuje jest zajebisty ale cała reszta jest do du...:sad: ) pozdrawiam

#6 audiopain

audiopain
  • 332 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 maja 2008 - 10:29

to chyba masz coś z ipodem bo ja wczoraj testowałem sobie moje ep-630 (kupiłem nowy komplet tuż przed odwiedzinami w iSpot) na ipodzie Classic i Nano...
w żadnym przypadku nie stwierdziłem że takowy komplet gra źle...

To chyba masz cos ze sluchem ;) Bylem niedawno w iSpocie zeby sobie przesluchac Classica (sluchawki Westone UM1) i musze przyznac, ze tak zle brzmiacego playera w zyciu nie widzialem. Zero (zero!) basu (a Westone ma go wcale niemalo), dzwiek jakby nakryty kartonem. Zmiana EQ przynosla znaczacy efekt, owszem - zmianial sie rodzaj kartonu ;)
Moj iPod Mini 1G gra znacznie lepiej, nie mowiac juz o iPhone...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych