Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konkurs MyApple!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1623 odpowiedzi w tym temacie

#1351 bartel

bartel
  • 1 050 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 22:40

Jeśli to iPod i słuchawki (mysz i podkładka, zegarek i baterie lub coś w tym stylu) to zostaw jako jedną. Jeśli nie to podziel, więcej osób będzie pocieszonych. (Ale to tylko moje zdanie!)

#1352 robcel

robcel
  • 290 postów
  • SkądMA,PL

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:00

Argument za "pocieszeniem" większej ilości konkursowiczów przemawia i do mnie. Pozdrawiam

#1353 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:01

Jeżeli są to dwie nie zależne nagrody, to jestem za ich rozdzieleniem. Pozdrawiam

#1354 Crs

Crs
  • 45 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:18

Ja bym tam obdarował więcej osób... cóż, że mniej wartościowa, zawsze to nagroda.

#1355 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:24

Zgadzam się w całej rozciągłości, ale na pewno każdy z Was zdaje sobie sprawę co może się dziać. Skoro od samego początku była mowa o jednej nagrodzie pocieszenia to niech tak zostanie.

#1356 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:25

nie ważne jaka wartość, ważne że jest nagroda. może się okazać że z tej mniej wartościowej nagrody "zwycięzca" zrobi większy pożytek niż ten z tej droższej :) np ta droższa to byłaby shuffelka, którą zwycięzca jej dałby w prezencie komuś a tą tańszą nagrodą byłby pokrowiec na iPhone'a, którego zwycięzca (np posiadacz kilku iPodów) panicznie bałby się rysek na swoim itelefonie i zrobiłby z futerału duży pożytek :) tak więc spokojnie można dzielić nagrody (o ile to nie jest iPod i ekran od iPoda xD) pozdrawiam

#1357 KuKocz

KuKocz
  • 121 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój / Gliwice

Napisano 29 sierpnia 2008 - 00:51

Niby racja, że ktoś może zostać pokrzywdzony dostając tę "mniej wartościową" nagrodę... Ale również uważam, że lepiej rydz niż nic, poza tym to tylko zabawa i fajnie jest mieć wspomnienia, ze coś się wygrało, niż tylko obejść się smakiem. Dlatego też jestem zdania, żeby pocieszyć dwie osoby :P Zresztą jak szczęśliwcy będą chcieli to zawsze mogą się ze sobą wymienić, jeśli będzie im tak wygodniej. ;)

#1358 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 29 sierpnia 2008 - 01:47

KuKocz - raczej nie ma mozliwosci zeby ta osoba dostajaca mniej wartosciowa nagrode byla pokzywdzona bo nagroda pocieszenia bedzie rozlosowywana czyli w pierwotnym zalozeniu byloby jedno losowanie. Jesli rozdzieli sie nagrody beda dwa losowania a i tak w pierwszym bedzie wylaniany wlasciciel drozszej nagrody ...

#1359 KuKocz

KuKocz
  • 121 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój / Gliwice

Napisano 29 sierpnia 2008 - 02:24

KuKocz - raczej nie ma mozliwosci zeby ta osoba dostajaca mniej wartosciowa nagrode byla pokzywdzona bo nagroda pocieszenia bedzie rozlosowywana czyli w pierwotnym zalozeniu byloby jedno losowanie. Jesli rozdzieli sie nagrody beda dwa losowania a i tak w pierwszym bedzie wylaniany wlasciciel drozszej nagrody ...

Zdaję sobie sprawę, że to najlepsze rozwiązanie, a pisząc pokrzywdzona - miałem na myśli możliwy "wewnętrzny źal" że to akurat on był wylosowany jako drugi i dostał coś gorszego... Chyba po prostu się nie zrozumieliśmy, zresztą pora już nie ta i posty ciężko się piszę... ;-)
Ogólnie rzecz biorąc nikt nie mówił, że nagrody MUSZĄ być równe, priorytet ich rozdawania - tak jak to napisałeś - będzie zgodny z kolejnością losowania.

#1360 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 postów
  • SkądSieradz

Napisano 29 sierpnia 2008 - 05:25

To jest tylko zabawa i tako to powinniśmy traktować a skoro większość jest za tym ( tak jak i ja) aby były dwie to nie sądzę aby ktoś potem miał o to pretensje ,że dostał tańszą nagrodę pocieszenia. Nie wydaje Wam się ,że to już by była przesada ?

#1361 a2j

a2j
  • 20 postów
  • SkądJastrzebie-Zdroj

Napisano 29 sierpnia 2008 - 06:08

jestem za 2 nagrodami pocieszenia - wieksze szanse na pocieszenie niepocieszonych :D

#1362 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 sierpnia 2008 - 07:30

Podpisuję się pod dwoma "pocieszycielami". Razem z MB nagrody będą 3, a to daje nam pełne podium! :)

#1363 RobertKrus

RobertKrus
  • 11 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2008 - 07:39

Też jestem za dwoma nagrodami pocieszenia. Będzie mniej niepocieszonych.

Ale popieram także wniosek, aby wszystkich biorących udział w losowaniu pocieszyć przez pozostawienie im belki JESTEM CZUJNY lub CZUJNY (BYŁEM CZUJNY jakoś nie brzmi ładnie).

#1364 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 29 sierpnia 2008 - 08:05

Również jestem za dwiema nagrodami pocieszenia. Zwiększa się szansa na wygranie czegokolwiek :). Zawsze miło jest coś wygrać. Nie ważne czy kosztuje 3000, 200 czy 70 zł ;).

#1365 Luk

Luk
  • 108 postów
  • SkądTychy

Napisano 29 sierpnia 2008 - 08:14

Podpisuję się pod dwoma "pocieszycielami". Razem z MB nagrody będą 3, a to daje nam pełne podium!
:)

Tak, dokładnie. Trzy miejsca nagradzane. Jestem za :)

#1366 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 29 sierpnia 2008 - 08:26

Blade__, macie przecież jeszcze troszkę czasu na podjęcie decyzji - z tego co widzę, większość optuje za rozdzieleniem nagrody, więc jeśli do momentu zamknięcia 4-go zadania nie będzie wyraźnych sprzeciwów, to zróbcie dwie nagrody pocieszenia. I tak będzie to super fair, bo uzgadniacie to przecież z ludźmi zainteresowanymi tematem, a nie ponad nimi...

#1367 Tigro

Tigro
  • 70 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 10:55

Jasne, że rozdzielić. Nawet jeśli będzie to:
1. nagroda - iPod
2. nagroda - gwarancja do niego, słuchawki, karton i instrukcje
Wtedy zmusicie tych ludzi do spotkania się - a nuż ciekawa znajomość się nawiąże :D

Chyba lepiej zostawić jako jedną, bo przecież osoby walczące o nagrodę pocieszenia wykonały dokładnie to samo zadanie i ktoś mógłby poczuć się urażony, że dostał tę mniej wartościową.

No żartujesz chyba.. Trzeba się cieszyć z KAŻDEJ nagrody. Z tego, że w ogóle się coś wygrało i zostało się wylosowanym spośród iluśtam uczestników. Jeśli ktoś jeszcze będzie wybrzydzał, że wygrał tańszą nagrodę (albo, jak to napisałeś "poczuje się urażony") to chyba jest.. no, każdy wie jaki - nie ma sensu przeklinać.. :P

#1368 dick.advocaat

dick.advocaat
  • 93 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 29 sierpnia 2008 - 11:04

rozdzielyć :)

#1369 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 sierpnia 2008 - 11:10

jak można wogóle powiedzieć, że ktoś się poczuje zawiedziony, że wygra tańszą nagrodę? Będzie cieszył się jak dziecko, że w ogóle coś wygrał ;)

#1370 aval@nche

aval@nche
  • 34 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 11:41

ja też jestem za rodzieleniem, większe szanse dla uczestników konkursy że coś wygrają :)

#1371 Mutii

Mutii
  • 242 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 29 sierpnia 2008 - 11:43

ja też bym się cieszył choć wiem ze i tak nic nie dostane bo źle odpowiedziałem ... ale gdybyście chcieli dać nagrodę pocieszenia to bym chciał dostać t-shirta z logiem my apple :D czarna bądź biała rozmiar M :D

#1372 snuffer

snuffer
  • 104 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 11:54

najlepsze rozwiązanie to dwie nagrody pocieszenie po 300 zł :D

---- Dodano 29-08-2008 o godzinie 12:55 ----
czy na MB i nagrodzie pocieszenia dałoby się umieścić logo myapple i nick zwycięzcy ??
to by było coś fantastycznego :D

#1373 Tigro

Tigro
  • 70 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 11:57

czy na MB i nagrodzie pocieszenia dałoby się umieścić logo myapple i nick zwycięzcy ??

Proponuję na MacBook'u wysadzić diamentami logo zwycięzcy i nakazać Apple zrobienie specjalnej wersji OS'a dla szczęśliwca :D

#1374 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 29 sierpnia 2008 - 12:07

Proponuję, żeby Steve Jobs zmienił nazwisko na nick zwycięzcy, a adres www.apple.com prowadził na forum MyApple do wątku z tym konkursem ; )

#1375 bartel

bartel
  • 1 050 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 12:09

... może jeszcze zmienienie księżyca w wielkie jabłko ze zdjęciem zwycięzcy?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych