Konkurs MyApple!
Posted 26 August 2008 - 16:15

Posted 26 August 2008 - 16:17
Posted 26 August 2008 - 16:28
Posted 26 August 2008 - 16:30
Posted 26 August 2008 - 16:30

Posted 26 August 2008 - 16:34
A ja znalazłem w internecie 264 na jakimś portalu olimpijskim...
Chyba na interii bylo tak podane jak liczylkem
Posted 26 August 2008 - 16:45
strasznie ciekawe rzeczy opowiadasz, ale ja też powiem Ci coś ciekawego:
265 razy 7,5 to prawie tyle samo co suma cyfr daty śierci Papieża. a kiedy dodamy do tego 8 i podzielimy na 3 i odejmiemy 1 to wyjdzie nam cyfra jaką mam na drzwiach! to niesamowite!!
całe szczęście, że to nie Ty organizujesz konkurs
Hmm, a co to ma wspólnego z tym, iz faktycznie bralo udzial 265 zawodniczek i zawodnikow ?
(263 podstawowy sklad + 2 zaprzysiezonych rezerwowych)
Posted 26 August 2008 - 16:56
263 + 6 rezewrowych, w trakcie zwiekszyla sie o 2 czyli 265
Posted 26 August 2008 - 17:16
Ja też swoją odpowiedź podparłem informacjami z tej strony... 263 uczestników.Polska Reprezentacja Olimpijska - Polski Komitet Olimpijski i wszystko jasne
263 + 6 rezewrowych, w trakcie zwiekszyla sie o 2 czyli 265

Co do samej konstrukcji pytania, po parokrotnym przeczytaniu zadania zacząłem nabierać wątpliwości czy olimpijczyków = zawodników czy pisząc olimpijczyków miało znaczyć samych mężczyzn... Jak to się mówi "polski piękna mowa" - a jeszcze lepsza pisownia... Ale tak to jest jak człowiek na siłę doszukuje się podstępu

No a teraz dochodzą do tego nieścisłości w ostatecznej odpowiedzi. Ale myślę, że rozwiązanie jakie zaproponował Blade_ jest dobrym kompromisem...

Posted 26 August 2008 - 17:37
Hmm, a co to ma wspólnego z tym, iz faktycznie bralo udzial 265 zawodniczek i zawodnikow ?
(263 podstawowy sklad + 2 zaprzysiezonych rezerwowych)
Oj no, to miał być żart. Chodziło mi o to żeby pokazać, że mimo wszystko można się jednak zdystansować do tego konkursu a nie spinać jak Ty. "265 i koniec!"
Mój post miał niejako obnażyć Twoją pazerność

Tyle.

Posted 26 August 2008 - 17:44

Posted 26 August 2008 - 18:08

Polecam równieżdick.advocat - obejrzyj film 'number 23'. polecam:)

Ibisz, Cichopek, program "Losowanie MyApple" na Polsacie w prime time'ie..no wlasnie moze Blade przyblizysz jak to 'losowanie' mialo byc wygladac? Czy zbierze sie jakies grono redakcyjne, albo pani Kasia z Koła Fortuny bedzie krecic ogromnym kolem?

Też miałem takie pierwsze wrażenie, ale przeanalizowałem dokładnie i uznałem, że, jako że "olimpijczyczek" nie ma, to chodzi o obie płcieCo do samej konstrukcji pytania, po parokrotnym przeczytaniu zadania zacząłem nabierać wątpliwości czy olimpijczyków = zawodników czy pisząc olimpijczyków miało znaczyć samych mężczyzn...

Posted 26 August 2008 - 18:15
Ale tylko jesli jestes kobieta ;pWedług mnie ja powinienem wygrać nagrodę główną.
Bo TAK! ;P
Co do 263 - nawet sie nie zastanawialem czy moga byc inne opcje, sprawdzilem tylko czy znajduje sie tez na innych serwisach: google "263 pekin polska" i odpowiedzialem

Posted 26 August 2008 - 18:30
sprawdzilem tylko czy znajduje sie tez na innych serwisach: google "263 pekin polska" i odpowiedzialem
pamiętaj, że Google też się myli czasem ;-)
Hint: 399999999999999-399999999999998 - Google Search ;-)))
Posted 26 August 2008 - 18:41
Oj no, to miał być żart. Chodziło mi o to żeby pokazać, że mimo wszystko można się jednak zdystansować do tego konkursu a nie spinać jak Ty. "265 i koniec!"
Mój post miał niejako obnażyć Twoją pazernośćPojdejrzewam, że nie ma wsród czujnych osoby, która kompletnie nie dba o to czy wygra czy nie ale jeśli chodzi o mnie to w losowaniu mogłyby spokojnie brać udział także osoby takie jak Houngan, które podały inna odpowiedź (w jego przypadku 264). Jedna czy trzy osoby w tą czy w tą to tylko odrobinę mniejszy procent na wygraną.
Tyle.
No co ty jaka pazernosc?
Od samego poczatku trwania konkursu uczulano nas - BĄDZ CZUJNY.
Wg. mnie zobowiazywalo to nas do zagłębienia sie w temat, a nie minuta na googlach pierwsza lepsza odpowiedz i jakos to bedzie.
Posted 26 August 2008 - 19:04
Ale gdzie tu się zagłębiać? Nie można uznać, że była jedna odpowiedź i koniec, bo różne źródła (z czego każde było wiarygodne!) podawały różne informacje. Wikipedia na przykład nadal podaje, że "Polskę na XXIX Letnich Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie reprezentowało 263 sportowców.". Inne serwisy podawały jeszcze inne liczby - uznanie trzech odpowiedzi jest jak najbardziej prawidłowe.Wg. mnie zobowiazywalo to nas do zagłębienia sie w temat, a nie minuta na googlach pierwsza lepsza odpowiedz i jakos to bedzie.
Posted 26 August 2008 - 19:15
Czekam niecierpliwie na odpowiedź _Blade.
Pozdrawiam
Ale gdzie tu się zagłębiać? Nie można uznać, że była jedna odpowiedź i koniec, bo różne źródła (z czego każde było wiarygodne!) podawały różne informacje. Wikipedia na przykład nadal podaje, że "Polskę na XXIX Letnich Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie reprezentowało 263 sportowców.". Inne serwisy podawały jeszcze inne liczby - uznanie trzech odpowiedzi jest jak najbardziej prawidłowe.
Posted 26 August 2008 - 19:22
ser91e - w zadaniu z liczeniem bylo napisane na czacie ,,klasowym,, ze do czasu zakonczenia konkursu nalezy byc w takim a takim miejscu - z tego co juz zauwazylem, czesc Uczestnikow ,,wybyla,, z tego miejsca ... swoisty brak czujnosci@Blade__
Tak z ciekawości o jakich dodatkowych wymaganiach piszesz odnośnie liczenia komputerów na zdjęciu?? Ja sobie nie przypomniam, żeby było coś więcej niż: "POLICZ KOMPUTERY"

Posted 26 August 2008 - 19:25
Posted 26 August 2008 - 19:25
Ale gdzie tu się zagłębiać? Nie można uznać, że była jedna odpowiedź i koniec, bo różne źródła (z czego każde było wiarygodne!) podawały różne informacje. Wikipedia na przykład nadal podaje, że "Polskę na XXIX Letnich Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie reprezentowało 263 sportowców.". Inne serwisy podawały jeszcze inne liczby - uznanie trzech odpowiedzi jest jak najbardziej prawidłowe.
No dla mnie wiarygodna jest np. strona Polskiego Komitetu Olimpijskiego
Dlatego pisałem o byciu czujnym.
No wybacz, ale jesli chcesz wiarygodnej informacji np. o Iphone to nie szukasz na Wikipedii

Co do decyzji Blade o uznaniu 3 odpowiedzi jako poprawne, uważam iz jest to iście Salomonowe rozwiazanie

Posted 26 August 2008 - 19:28

Nie wiem, co widzisz w mojej wypowiedzi niespójnego. Zgadzam się z decyzją Blade'a o uznaniu trzech odpowiedzi za prawidłowe. O innych wariantach niech odbędzie się dyskusja "na wyższym szczeblu" - nie napisałem, że powinny być one uznane, ani też że powinny być odrzucone. Po czym wnosisz, że uważam, iż trzeba uznać "tylko trzy odpowiedzi"?
weiss - pierwsze primo - czemu miałbym nie szukać wiarygodnych informacji o iP na Wikipedii? :> A po drugie, szukanie "u źródła" bywa często mylące - producenci na przykład podają czasem błędne dane o swoich produktach (vide Samsung niegdyś o jednej ze swoich plazm) czy informują, że jakiegoś modelu NIE MA w Polsce, podczas gdy jest on dostępny w sklepach, a w pudełkach mamy papierek informujący o oficjalnym dystrybutorze na nasz kraj

Posted 26 August 2008 - 20:04

Posted 26 August 2008 - 20:11

Posted 26 August 2008 - 20:11
Szanowny Danielu
Nie wiem, co widzisz w mojej wypowiedzi niespójnego. Zgadzam się z decyzją Blade'a o uznaniu trzech odpowiedzi za prawidłowe. O innych wariantach niech odbędzie się dyskusja "na wyższym szczeblu" - nie napisałem, że powinny być one uznane, ani też że powinny być odrzucone. Po czym wnosisz, że uważam, iż trzeba uznać "tylko trzy odpowiedzi"?
Wszystko jasne.
Pozdrawiam
Posted 26 August 2008 - 20:23
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users