Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Konkurs MyApple!

• This topic is locked This topic is locked
1623 replies to this topic

#651 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 28 July 2008 - 14:44

Ja mam MB Pro, ale takie białe 13,3" to byłby dobry pomysł na miasto :)

Po co na Intelu na miasto? Ja bym wolał PB 12" :D Ale oczywiście rozumiem aluzje postu ;)

#652 Houngan

Houngan
  • 85 posts

Posted 28 July 2008 - 14:50

Wiesz, taki PB 12", czemu nie? ;)

#653 adamvet

adamvet
  • 485 posts
  • SkądNorwich, UK

Posted 28 July 2008 - 14:52

Ja tyz nie wiem zwlaszcza ze oprocz pierwszej czesci zadania ani nic nie znalazlem ani nic nie dostalem wiecej wiec zglupialem juz

---- Dodano 28-07-2008 o godzinie 14:53 ----
Z tego co Blade napisal powinnismy cos dostac ale nie wiem co:)

#654 slowakpol

slowakpol
  • 49 posts

Posted 28 July 2008 - 14:59

Ja tyz nie wiem zwlaszcza ze oprocz pierwszej czesci zadania ani nic nie znalazlem ani nic nie dostalem wiecej wiec zglupialem juz

---- Dodano 28-07-2008 o godzinie 14:53 ----
Z tego co Blade napisal powinnismy cos dostac ale nie wiem co:)

NO wlasnie nie wiem... Bo to co Blade napisal, mozna zrozumiec w dwojaki sposob...
Ale nic wiecej nie pisze bo przestane byc czujny... :)

#655 adamvet

adamvet
  • 485 posts
  • SkądNorwich, UK

Posted 28 July 2008 - 15:04

[ Nie dyskutujemy natomiast nad sama trescia zadania i dalszymi wytycznymi jakie sa kierowane lub beda do Uczestnikow Konkursu.[/COLOR]

Czyli jednak cos powinnismy dostac:confused:

#656 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 28 July 2008 - 15:27

Mozemy juz rozmawiac na temat podpowiedzi do zadania nr3 ...
Jesli ktos nie ma pewnosci albo nie wiedzial jak zabrac sie do zadania - wyjasniam:
wystarczylo podswietlic tekst z zadania (tak jakby sie chcialo je przekopiowac) i wtedy miedzy tekstem pojawialo sie ...

Zadanie konkursowe 3 - Czytaj ,,miedzy wierszami,, !!!

W/g Wikipedi, wiersz to:

Wiersz sposób organizacji tekstu, polegający na powtarzaniu się w nim odcinków o takich samych właściwościach strukturalnych; przeciwieństwo prozy; utwór o swoistej językowej kompozycji, w której wers(linijka wiersza wyodrębniona intonacyjnie i graficznie) pełni funkcję wierszotwórczą, wykorzystuje środki stylistyczne w funkcji poetyckiej, impresywnej lub ekspresywnej.

Szukaj MyApple na www. nasza-klasa.pl
Pomysl i znajdz podpowiedz a nastepnie wykonaj zadanie na ktore masz czas do godz.23:59:59 dnia 27.07.2008r.

PRZYPOMINAMY - nie Wprowadzaj w blad innych ani nie dziel sie bezposrednimi informacjami dotyczacymi wykonania zadania ... za to mozna odpasc z konkursu !!!

#657 bartel

bartel
  • 1050 posts

Posted 28 July 2008 - 16:10

Tak z czystej ciekawości: link "impresywnej" celowo kieruje do edycji tego hasła na Wiki, a nie do jego definicji?

#658 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 28 July 2008 - 16:15

Cytat z Wikipedi to glownie sciema dla utrudnienia zadania chodz specjalnie dla ulatwienia zaznaczono na czarno wyraz ,,wers,, jesli ktos skojarzyl tytul zadania - Czytaj ,,miedzy wierszami,, i ,,wers,, nie powinien miec wiekszych klopotow.

Dla niezorientowanych - aby wykonac zadanie nalezalo nie tylko znalezc klase MyApple (MA) ale tez sie do niej zapisac ... inaczej zadania nie moznabylo wykonac !!!

#659 Bartek.L

Bartek.L
  • 62 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 July 2008 - 16:22

No dobra, czekamy co dalej z tego wyniknie ;) Osobiście skaczę od czasu do czasu po e-mail'u, wszystkich możliwych: stronach i podstronach, tylko po to by nie przegapić czasem czegoś dotyczącego dalszej części konkursu :D U nas w Gdańsku trwa akurat jarmark - może do wróżki się przejdę? ;)

#660 slowakpol

slowakpol
  • 49 posts

Posted 28 July 2008 - 16:22

Blade__ takie pytanie... czy caly czas ktos siedzial na profilu myapple i przyjmowal zaproszenia, czy moglo sie naprzyklad tak stac, ze kogos nie przyjeliscie na czas... :)

#661 Houngan

Houngan
  • 85 posts

Posted 28 July 2008 - 16:29

Wszyscy byli przyjęci, bo pod koniec nie było chętnych do zapiania się.

#662 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 28 July 2008 - 16:38

Lol, to na naszej klasie mozna stworzyc nawet fikcyjne klasy. Ale tam sie robi smietnik...:P Swoja droga tak sie zastanawiam, jaki jest sens tworzenia tam konta fikcyjnegego myapple, czy tez klasy myapple, do komunikacji naszej rzeczy to forum nie wystarcza, czegos nie potrafi :>?.

#663 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 28 July 2008 - 16:42

Nie bylo takiej mozliwosci - srednio co godzine dodawalismy nowych ,,uczniow,, do klasy. W ciagu ostatnich 2godz. do klasy zapisala sie tylko jedna osoba - informacje umozliwiajace wykonanie zadania zniknely natomiast po 3godz od ustalonego terminu.
berko - na naszej-klasie byla reklama MyApple poza tym klasa ta zostala stworzona dla potrzeb konkursu aby utrudnic wykonanie zadania (jak widac udalo sie nam to w 100%). Dodatkowo akcje reklamowe, wspolpraca z innymi portalami, firmami, sklepami to dzialania marketingowe ktore mamy nadzieje pozwola w przyszlosci organizowac Nam konkursy z podobnymi nagrodami znacznie czesciej (np. raz w miesiacu).

#664 mike_r

mike_r
  • 127 posts
  • SkądCz-wa

Posted 28 July 2008 - 16:45

Forum w zupełności wystarczy, przecież nikt jeśli zadamy pytanie nie podaje linku do nasza-klasa i radź sobie sam... A chyba nie trudno zrozumieć, po co to było - na potrzeby konkursu, ja osobiście uważam że to był b.dobry pomysł.

#665 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 28 July 2008 - 16:49

Forum w zupełności wystarczy, przecież nikt jeśli zadamy pytanie nie podaje linku do nasza-klasa i radź sobie sam...
A chyba nie trudno zrozumieć, po co to było - na potrzeby konkursu, ja osobiście uważam że to był b.dobry pomysł.

no chyba ze na potrzeby konkursu jedyny sens, ja tez musialem stworzyc specjalnie konto na potrzeby tego konkursu dobrze przynajmniej ze fikcyjne. Ale dlaczego akurat nasza klasa, tak troche jak by to powiedziec nie na temat, ten portal nie nalezy do dumy internetu.
Podobał mi sie w tym ukryty tekst ale ze musialem wyladowac na naszej klasie i pododawac pelno reklam do adblocka to juz nie.

#666 Houngan

Houngan
  • 85 posts

Posted 28 July 2008 - 16:55

Bez przesady, zadanie było ciekawsze przez to, że hmm... rozgrywało się na paru płaszczyznach ;)

#667 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 28 July 2008 - 17:00

Bez przesady, zadanie było ciekawsze przez to, że hmm... rozgrywało się na paru płaszczyznach ;)

idea ciekawa zeby wyjsc poza portal myapple.pl, ale szczerze mowiac ja nie przepadam za nasza klasa. Do tego nie przypuszczalem, ze tam mozna tworzyc wlasnie fikcyjne klasy, przez to ten portal traci dla mnie na wiarygodnosci i wartosci nie potrzebnie zamulamy im ich serwery ;P.

#668 Bartek.L

Bartek.L
  • 62 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 July 2008 - 17:01

Też uważam, że uatrakcyjniło to jedynie zadanie :) No i nasza-klasa nie jest taka znowu zła, choć kont fikcyjnych wg mnie nie powinno tam być :roll: Ale zawsze lepsze to niż ePuls ;)

#669 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 28 July 2008 - 17:14

Nie bylo takiej mozliwosci - srednio co godzine dodawalismy nowych ,,uczniow,, do klasy. W ciagu ostatnich 2godz. do klasy zapisala sie tylko jedna osoba - informacje umozliwiajace wykonanie zadania zniknely natomiast po 3godz od ustalonego terminu.
berko - na naszej-klasie byla reklama MyApple poza tym klasa ta zostala stworzona dla potrzeb konkursu aby utrudnic wykonanie zadania (jak widac udalo sie nam to w 100%). Dodatkowo akcje reklamowe, wspolpraca z innymi portalami, firmami, sklepami to dzialania marketingowe ktore mamy nadzieje pozwola w przyszlosci organizowac Nam konkursy z podobnymi nagrodami znacznie czesciej (np. raz w miesiacu).

W takim razie mój adblock działał skutecznie, ale szczerze mówiąc wyłączyłem go specjlanie w momencie kiedy "łamałem" sobie swoje szare komórki, i takowego bannera nie widziałem. Ile dni i w któym miejscu sie on pojawiał ?. Ale trzeba przeznać, że trafiłeś w ludzi którzy po prostu nie nie lubią reklam :lol: , a jeśli nie to przynajmniej mieli ułatwienie.
No ciekawe kto wygra tego lapa, swoja drogą to będzie tajna informacja?.

#670 jamesPL

jamesPL
  • 168 posts
  • Skądwlkp

Posted 28 July 2008 - 17:17

ja nie widzialem zadnej reklamy myapple, a na n-k jestem codziennie...

#671 bartel

bartel
  • 1050 posts

Posted 28 July 2008 - 17:18

Nasza-Klasa to największy portal społecznościowy w Polsce, więc pewnie dlatego to on został wybrany. Ja osobiście też nie przepadam za Naszą-Klasą i uważam, że MyApple swoją rangą o wiele lepiej pasowała by na przykład do Myspace, ale to już sprawa organizatorów konkursu ;)

#672 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 28 July 2008 - 17:19

ja nie widzialem zadnej reklamy myapple, a na n-k jestem codziennie...

no to juz w ogole ciekawe, ze "nasz człowiek" ktory jest tam dzien w dzien tej reklamy tam nie widzial :lol: . Moze to była reklama adware google, albo zginela w natłoku innych reklam, ktory szczerze mówiać tam nie brakuje.

#673 Tigro

Tigro
  • 70 posts

Posted 28 July 2008 - 17:23

Ludzie, no przestańcie już wybrzydzać na tą Naszą Klasę. Jaką robi różnicę, czy w ramach zadania zapisujemy się na N-K, Myspace, Facebook, czy Sam-piorę-sobie-skarpetki.org? Dobrze jest, nie ma się co czepiać.

#674 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 28 July 2008 - 17:24

Reklama byla na kilka dni przed startem konkursu czyli prawie 2 miesiace temu ... wykupiono 10000 odslon co w rzeczywistosci pozwolilo Nam zaistniec przez niecale 4godz.
OK temat n-k uwazam za zamkniety ... prawdopodobnie Uczestnicy konkursu ktorzy dostaja alergii na sama mysl o n-k nie weszli tam i dzieki temu szanse na wygrana tych ktorych to nie przerazilo znacznie wzrosly :)

#675 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 28 July 2008 - 17:29

Reklama byla na kilka dni przed startem konkursu czyli prawie 2 miesiace temu ... wykupiono 10000 odslon co w rzeczywistosci pozwolilo Nam zaistniec przez niecale 4godz.

Mówisz o głowym banerze ?. 10 000 w 4 godziny, no niezle. Zapewnie nie dowiemy sie ile takie cos kosztuje ?. I czy były jakies pozytywnie efekty ?. Jest możliwość żebyś nam pokazał tego bannera jak wyglądał ?.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users