Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

POMOCYY ;( iPod nie działa

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 martiness

martiness
  • 10 posts

Posted 19 May 2008 - 18:46

Witam.:confused: Mam mega problem moj iPod classic się zaciął ,włącza się i wyłącza non stop ;/ resetowanie nic nie daje... ;/ Gdy podłączam do komputera jest to samo ;/ Miałam komunikat , DO NOT DISCONNECT ... a w iTUNES ,że trzeba go uaktualnić uaktualniłam (w itunes) i był komunikat ,że iPod powinien się teraz uruchomić.. i zaczelo się od nowa to samo.. dokładnie - Pokazuje się logo (jabłko) i nagle się całkiem wyłącza ;/ i to jest w kółko od paru dni Słychć tylko taki dźwięk w środku jak "myśli" i nic... Co mam zrobić?? Błagam proszę mi odpisać. Pozdrawiam :confused: :confused:

#2 maku9393

maku9393
  • 32 posts
  • SkądKielce

Posted 19 May 2008 - 18:59

Oddaj go na gwarancje

#3 pafkoo

pafkoo
  • 276 posts

Posted 19 May 2008 - 19:00

A może spróbuj zrobić restore

#4 martiness

martiness
  • 10 posts

Posted 19 May 2008 - 19:04

jak zrobić RESTORE ?? nie mam gwarancji ;/

#5 pafkoo

pafkoo
  • 276 posts

Posted 19 May 2008 - 19:06

Podłączasz iPoda do komputera, włączasz iTunes, i tam klikasz (w zależności od wersji językowej) przywróć/restore Napisz czy pomogło. Pozdrawiam, Paweł P.S. W razie problemów pisz śmiało na PM :)

#6 martiness

martiness
  • 10 posts

Posted 19 May 2008 - 19:09

ale jak włączam iTunes mam komunikat Gdyby ten iPod sprawiał problemy ,mozna przywrócić jego ust.fabryczne klikając w odtwórz. i klikam i jest tak jak pisałam. a restore nie umiem znaleźć ;( gdzie to jest ???

#7 freshman

freshman
  • 134 posts
  • SkądKrakow

Posted 20 May 2008 - 22:28

podlacz iPoda, wlacz iTunes. kliknij na ikone iPoda. otworzy CI sie karta. w zakladce ogolne na samym srodku powinien byc 'restore' (pod opcja uaktualnij'). Skad masz iPod ? czy byl uzywany? bo jesli tak i np. pierwszy raz ktos go podlaczyl do PC, to iPod zapisal sie jako format PC (windows), a Ty podlaczysz go do Mac to nie bedziesz mial opcji 'restore', tylko 'Odtworz'. w takim razie 'restore' bedziesz musial zrobic na PC. Ja przynajmniej tak mam, ze nie moge zrobic 'restore' na MacBooku, bo na poczatku uzywalem iPoda na PC. i teraz jak chce mu zrobic restore, to tylko na PC. tak to mniej wiecej wyglada o ile mi wiadomo. P.S. hmmm ... w takim razie co sie stanie jak klikne w 'odtworz' na Macbooku ??? skoro 'restore' moge zrobic tylko na PC - takie pytanie mi sie nasunelo.

#8 KuboX

KuboX
  • 2119 posts
  • SkądPolandia

Posted 20 May 2008 - 22:42

A może spróbuj odłączyć baterię i podłączyć jeszcze raz, jeżeli piszesz, że wydaje dziwny dźwięk to może wina dysku. Ja byłbym za odniesieniem go do naprawy. Spróbuj zrobić restore (odtwórz). Jeżeli to nie pomoże to raczej jest coś z hardwarem nie z softem.

#9 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 20 May 2008 - 22:51

Jak to dobrze źe ja mam nano 3G a nie Classica, bo one coś sporo problemów sprawiają.

#10 freshman

freshman
  • 134 posts
  • SkądKrakow

Posted 21 May 2008 - 08:53

zalezy kto ma jakie potrzeby ... poza tym classic z regoly nie sprawia problemow ... tak samo jak nano zapewne.

---- Dodano 21-05-2008 o godzinie 07:59 ----
zalezy kto czego potrzebuje ...

#11 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 21 May 2008 - 14:45

OK Restore = Odtwórz Zależy tylko od wersji językowej. Jakto nie masz gwarancji? W chwili obecnej każdy iPod Classic ma gwarancję, no chyba, ze go otwierałeś. Ale zakładając że nie, to masz gwarancję. Poza tym, gwoli oświecenia - jeśli kupiłeś iPoda poza Polską, to też amsz gwarancję, jest ogólnoświatowa. Jeśli nie masz karty gwarancyjnej, nic dziwnego. Apple nie wydaje czegoś takiego, gwarancja jest wykonywana tylko na podstawie numeru seryjnego iPoda i dowodu zakupu (np. paragon).

#12 freshman

freshman
  • 134 posts
  • SkądKrakow

Posted 21 May 2008 - 20:38

gorzej jak sie nie ma tego paragou, bo np. sie kupilo przez allegro, a uczciwy sprzedawca juz o to nie zadbal, zeby dodac tak maly, lecz jakze istotny elemet. albo mozna kupic od znajomego, czy poprostu dostac - wtedy raczej bedz paragony, bo to prezent. no coz mozmy tak dewagowac ... a nasze watpliwosci moze rozwiac tylko sam zainteresowany ..

#13 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 22 May 2008 - 20:54

Oj coś nie tak z tym moim nano 3G, otóź wczoraj uśpiłem mojego maca mini i sobie poszedłem (iPod był podpiety) wracam a tu ipod mruga sobie wyświetlaczem (cały biały), odblokowałem i zero reakcji na jakie kolwiek klawisze, pomógł dopiero reset, i niby wszystko jest ok. Ale martwi mnie to że czym starszy iPod tym więcej z nim problemów. Co go mogło doprowadzić do takiego stanu ? Jeżeli tak będzie to szło dalej i coraz częsciej to w listopadzie padnie całkiem, a wtedy będzie juź po gwaranji.

#14 freshman

freshman
  • 134 posts
  • SkądKrakow

Posted 22 May 2008 - 23:24

to zglos go na gwarancje wczesniej (przed listopadem), oczywiscie jesli takie problemy beda sie pojawiac czesciej. mysle, ze to nic strasznego, ale zal by bylo stracic nano'ka , z powodu glupstwa.

#15 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 23 May 2008 - 18:42

Dzisiaj znowu to samo wracam a iPod sobie mruga białym ekranikiem, co sie z nim dzieje.

#16 freshman

freshman
  • 134 posts
  • SkądKrakow

Posted 24 May 2008 - 02:01

moze robi sie jakies spiecie, gdy dlugo jest podlaczony pod napiecie. bo raczej podobne objawy nie wystepuja podczas uzytkowania ...

#17 martiness

martiness
  • 10 posts

Posted 01 June 2008 - 20:38

ok oddalam do naprawy i dostalam Nowego ! :D:D:D:D och ach pozdrawiam

#18 freshman

freshman
  • 134 posts
  • SkądKrakow

Posted 02 June 2008 - 10:48

wszystk dobre, co sie dobrze konczy ... rowniez pozdrawiam

#19 liroyek

liroyek
  • 530 posts
  • Skądslask

Posted 10 November 2008 - 17:36

gdzie najlpeij oddac ipoda ?? trzeba wysylac do SADU - warszawa czy mozna gdzie blizej ;) np katowice lub tychy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users