Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Po wywołaniu "klawiatury", dolny pasek ekranu przestaje reagowac na dotyk...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 szymul

szymul
  • 12 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 maja 2008 - 23:34

Witam! Dolny pasek ekranu (grubości około 1 cm) nie reaguje na dotyk tylko w momencie gdy wyświetlona jest klawiatura do pisania. W aplikacjach dolne linki (zakładki) działają więc installer, telefon i inne programy nie robią problemów. Tylko ta klawiatura... A i jeszcze nie działa przy klikaniu na pole do wpisywania odpowiedzi na SMS. Wtedy powinna wywołać się klawiatura. Nic... Sądzę więc, że jest to problem oprogramowania a nie sprzętu (chyba, że się mylę)... Nie wiem czy mogę sobie zrobić z iPhona ramkę na zdjęcia czy da się coś z tym zrobić. Mam oprogramowanie 1.1.4 i było "modyfikowane" przez ZIPHONE. Wszystko śmigało... A teraz? Nie mogę napisać maila, odpisac na SMSa... Pomóżcie proszę. Nie potrafię sobie z tym poradzić. Próbowałem robić restore chyba już 5 razy. Za każdym razem instaluje sie nowe oprogramowanie (1.1.4), poźniej uruchamiam Ziphone (do it all) i wszystko działa oprócz tych klawiszy. iTunes nie chce mi zainstalować oprogramowań 1.1.2, 1.1.3. Wyświetla bład numer 1045. Oprogramowanie ściągnąłem poprzez linki z tej strony.

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 maja 2008 - 06:44

Ciekawe dlaczego takie błędy są właśnie po ZiPhonie. :roll: Powtarzam od zawsze, że ZiPhone to badziewie - używaj iLiberty. A Restore rób w DFU Mode (w iLiberty jest opcja przejścia w ten tryb).

#3 szymul

szymul
  • 12 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 maja 2008 - 08:59

OK. Robię ;) Więc tak dla bezpieczeństwa (bo laik jestem) 1. Wchodzę do iLiberty 2. Przechodzę do FDU Mode 3. W iTunes robię "Odtwórz" 4. Po odtworzeniu robie odblokowanie iLiberty I powinno działać tak?

#4 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 maja 2008 - 09:02

Powinno też właściwie działać po ZiPhone - nie spotkałem się nigdy wcześniej z takim błędem po użyciu go. Używasz iLiberty w ramach testu - skoro to nie pomaga spróbuj czegoś innego. ;)

#5 szymul

szymul
  • 12 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 maja 2008 - 09:15

Zrobiłem tak jak mówiłeś. Niestety nie pomogło. Mam gołego, odblokowanego, zapierdzielającego (jak Windows 95) iPhone, gdzie ekran dotykowy działa prawidłowo TYLKO NIE PRZY WŁĄCZONEJ KLAWIATURZE. Wrrr... Użyłem iLiberty+ 1.3.0.113 i iTunes 7.6.2.9 :(((((((((((

#6 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 maja 2008 - 09:18

Wejdź do Installera i znajdź aplikację Respring, pobierz ją i uruchom. Potem sprawdź - może zadziała. ;)

#7 szymul

szymul
  • 12 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 maja 2008 - 09:27

Nie zadziałało.

Oczywiście odblokowałem iPhona bez instalacji Installera. Więc zgodnie z czyjąć instrukcją wchodzę do Safari i chcę wejśc na stronę na stronę [url=http://jailbreakme.com]AppSnapp[/url] aby pobrać Installera...

Tak ale nie mogłem kliknąć "kropki"...
Poradziłem sobie przez iLiberty ale i to nie pomogło. Respring się zainstalował, zrestartował to co miał zrestartować i du...a

Czy jest jakiś program, który potrafi wyzerować iPhona? Wszystkie pamięci, wszystkie cashe, wszystko to co nie jest resetowane przy zwykłym Restore?

#8 io.

io.
  • 19 postów
  • SkądWar Saw

Napisano 18 maja 2008 - 10:50

a czy nie spadl czy przypadkie? to jest sprawa sprzetowa, a nie oprogramowania. musisz zwiekszyc czulosc ekranu. jest chyba taka opcja w bosspref (czy jakos tak :) ). albo mozesz podmienic ktorys (juz nie pamietam ktory) plik w iphonie i wtedy w Settingsach pojawi ci sie opcja, gdzie muisz zwiekszyc czulosc ekranu. ale i tak po calej czynnosci nie bedzie dzialac tak jakby byla nowka

#9 szymul

szymul
  • 12 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 maja 2008 - 10:59

Sprawa sprzętowa? Hmm. Może... Tylko dlaczego ekran działa we wszystkich aplikacjach bez problemu? Tylko problem występuje przy systemowej klawiaturze... A zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Ten dolny pasek o którym mowa powyżej reaguje na dotyk. Jak kliknę na spację, to klawiatura odbiera to jako klik na linię wyżej. Znaczy to, że po kliknięciu w RETURN, odzywa się BACKSPACE... Po kliknięciu w "123", odzywa się SHIFT. Po kliknięciu w spację, odzywa się X, C, V, B lum M. I tak jak mówię. Tylko w przypadku klawiatury systemowej. W innych aplikacjach, jest różnica przy kliknięciu na dolną linię a centrymetr wyżej. Działa dokładnie cały ekran dotykowy bez żadnych przesunięć. Nie spadł. Stało się to w nocy. Wieczorem wysyłałem jakies smsy, rano już się nie dało.

#10 io.

io.
  • 19 postów
  • SkądWar Saw

Napisano 18 maja 2008 - 11:13

aaa, nigdzie nie napisalem tego, ale ja mam dokladnie to samo :) i rzeczywiscie dziala w takich aplikacjach jak phone, ale zainstaluj sobie np iphysics i zobaczysz ze dol ekranu nie dziala. rowniez nie dziala w weDict dol ekranu, czyli nie mozna dodawac nowych slownikow. podaj mi swojego maila, to przesle ci plik ktory musisz podmienic, zeby zwiekszyc czulosc ekranu

#11 szymul

szymul
  • 12 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 maja 2008 - 11:19

Wysłałem Ci PM. Czy taki plik mogę podmienić przez "iPhone PC Suite"? Znalazłem coś takiego, jest tam opcja "Finder" Najpierw zapytałem a nie sprawdziłem czy się da.. Otóż da się :) DZIĘKI

#12 io.

io.
  • 19 postów
  • SkądWar Saw

Napisano 18 maja 2008 - 11:49

to ciesze sie ze pomoglem

#13 szymul

szymul
  • 12 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 maja 2008 - 12:05

Po tej operacji klawiaturka ładnie śmiga. nawet nie ma sytuacji gdy klawiatura nie raguje na dotyk. Wszystko jak w nówce. Tylko jedno... W aplikacji SMS, gdy chce się komuś odpowiedzieć na SMSa, trzeba kliknąć w takie wąskie pole na wpisywanie tekstu. Jest ono na dole ekranu. Mam problem z klikaniem w to małe pole. Raz działa, raz nie działa. Czy da się powiększyć jakoś to pole aby klikanie było łatwiejsze? Albo podnieść...

#14 gil

gil
  • 12 postów

Napisano 20 maja 2008 - 20:35

Witam czy moglibyście podesłać też ten plik bo mam już 2 takie sztuki i nie umiem sobie poradzić z nimi. Z góry dziękuje.

#15 szymul

szymul
  • 12 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 maja 2008 - 11:10

Kolejny taki problem... Mi mój iPhone nie spadł. a Wam?

#16 gil

gil
  • 12 postów

Napisano 21 maja 2008 - 13:46

Te które ja mam też ta bank nie spadły, dziwny przypadek

#17 areksus

areksus
  • 33 postów
  • SkądKattowitz, Poland

Napisano 22 maja 2008 - 18:39

Witam moglibyscie mi wyslac ten pliczek i moze jakas instrukcje jak to naprawic? Dwoa dni temu zrobilo mi sie tak samo jak wam i telefon tez mi niespadl:) wiec niewiem co sie kurde moglo stac
moj mail orky@wp.pl

#18 dominq

dominq
  • 3 postów
  • SkądMielec

Napisano 19 października 2008 - 23:04

Ja, również mam taki sam problem i z tego co czytałam to jest wina sprzętu a oprogramowanie nie ma z tym nic wspólnego, choć przyznam, że łudzę się ze to jednak soft:/ Proszę o instrukcję dokładna jak dodać fix włączający możliwość regulowania czułości. Mam nadzieję, że ktoś robił to dla softu 2.01. Będę naprawdę zobowiązana za wszelką okazaną pomoc.

#19 lulek321

lulek321
  • 21 postów

Napisano 03 marca 2011 - 22:20

Podbijam. Mam ten problem i prawde mówiąc nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić. Proszę o pomoc pzdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych