Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z WinSCP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 megorz

megorz
  • 1 postów

Napisano 16 maja 2008 - 19:22

Witam. Mam problem z połączeniem przez WinSCP. Po uruchomieniu programy klikam "New". Następnie pojawia się okienko gdzie wpisuję: hostname - 192.168.1.2 port - 22 username - root password - alpine lub dottie private key - zostawiam puste protocol - SCP Klikam "Save", a następnie "Login" i ..... nic :/ czyli " Network error:Connection timed out". Oczywiście miałem włączone Wifi i SSH. Z góry dzięki za pomoc

#2 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 16 maja 2008 - 19:35

Nie wiem jak Ci pomóc, gdyż nie używałem nigdy WinSCP. Ale z tego co wiem, to iPhone PC Suite ma podobne funkcje i jest prostszy w obsłudze, w dodatku nie potrzebujesz do tego wi-fi.
Za pomocą iP PC Suite możesz zarówno zarządzać multimediami, kalendarzem, smsami, historią połączeń, jak i również plikami systemowymi. Jest to raczej bezproblemowe, na pewno szybkie i wygodne.
Chyba, że WinSCP posiada jakieś dodatkowe funkcje, których PC Suite nie ma. W tym wypadku ja Ci nia pomogę.

A i jeszcze link do tematu na forum: iPhone PC Suite.

I link do nowej wersji programu PL: iPhone PC Suite - Download.

#3 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 16 maja 2008 - 19:37

moze sprawdz czy IP jest napewno dobre i czy telefon jest wlaczony w sensie czy sie ekran sie 'swieci' bo jak jest wylaczony to sie nie zalogujes aha ja uzywam SFTP i am zanzaczone Allow SCP fallback i hula

#4 dziunekk

dziunekk
  • 113 postów
  • SkądPodhale

Napisano 16 maja 2008 - 23:49

W pierwszej kolejności w iPhonie wejdź w Ustawienia - Ogólne - Autoblokada i tam ustaw: "Nigdy" Następnie wejdź w Ustawienia - WiFi i zaloguj się do swojej sieci WiFi. Jeżeli się już zalogowałeś i pojawił się "ptaszek" z lewej strony ekranu przy nazwie Twojej sieci, to z prawj strony ekranu masz takie małe niebieskie kółeczko, dotknij go i przeniesie cię do ekranu gdzie odczytasz aktualny nr IP Twojego iPhona. Teraz na komputerze uruchom WinSCP i Nazwie hosta wpisz adres IP który odczytałeś wcześniej z iPhona. Nazwa użytkownika jest: root a hasło: alpine private key - puste, a w protocol ja mam SFTP i zaznaczony jest "ptaszkiem" Allow SCP fallback i klikam "Login" To wszystko.....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych