Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wybieranie głosowe ze słuchawek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 ciemek

ciemek
  • 3 postów

Napisano 15 maja 2008 - 09:58

Witam,

Mam iPhone'a od niedawna i jestem bardzo zadowolony ale i trochę zielony w temacie. Używam bardzo często słuchawek do posłuchania muzyki jak i do rozmów. Wiem ze podwójnym naciśnięciem guzika na mikrofonie da się zmienić piosenkę. Zastanawiam się czy jest aplikacja, która umożliwiłaby wybranie numeru telefonu? Np po przytrzymaniu guzika przez jakaś chwile słychać byłoby jakiś po którym mówi się nazwę kontaktu który ma zostać wybrany.

Jest w ogolę jakaś taka aplikacja?

Edit:
No i to jest mój pierwszy post w ogóle :)

[URL="http://www.myapple.pl/members/majkool.html"]majkool[/URL]
Nazwa tematu poprawiona.

#2 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 maja 2008 - 10:34

Jest takowa aplikacja, płatna jednak i dostępna w Instlerze - Voice Dial.

#3 ciemek

ciemek
  • 3 postów

Napisano 15 maja 2008 - 10:48

ok, wyprobuje. Umozliwia tez wybieranie w sposob jaki opisalem powyzej ?

#4 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 maja 2008 - 11:21

Nie jestem pewien, czy w dosłownie taki sam. :shock: Napewno przez wciścnięcie, ale czy przez przytrzymanie? musisz wypróbować !!!:rolleyes:

#5 Strusio

Strusio
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 maja 2008 - 12:07

Uzywałem Voice Dial i niestety musisz sam uruchomić ta aplikacje na iPhone ( na szczescie można ją tak ustawić żeby uruchamiała się od podwójnego nacisnięcia przycisku Home ) a potem mozesz podawać komendy do mikrofonu słuchawek. Działało nawet ok ale już mi się znudziło ;-)

#6 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 maja 2008 - 12:14

No i oczywiście musisz na początku wgrać komendy, ale zostaniesz o to poproszony przez męski, uprzejmy głos. :confused: Jak do tej pory jest to jedyna App. z jaką się spotkałem na IP !:roll:

#7 ciemek

ciemek
  • 3 postów

Napisano 15 maja 2008 - 14:43

hmmm.. wgranie komend ok ale troche bez sensu jest to uruchamianie aplikacji za kazdym razem gdy chce sie zadzwonic. Wlasnie po to szukam takiego rozwiazania zeby nie musiec pokazywac telefonu kazdemu na ulicy wracajac pozniejsza pora do domu wieczorem zalozmy. Opcja z mikrofonem rozwiazalaby sprawe. Czy ta aplikacja moze dzialac w tle ? W sesie byc aktywna przez caly czas gdy ide ulica i slucham muzyki i ewentualnie mam ochote zadzwonic czy cos.

#8 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 maja 2008 - 15:00

No wiesz, trzeba w niej "poszperać" trochę, komendy to nie tylko nazwy z kontaktów, ale taże i programy tzn. ich uruchamianie.:idea: Aż tak głęboko się z nią nie zapoznawałem.;-) Możesz na próbę zaintalować zanim się zdecydujesz na ewentualny zakup bodajże 10$ ! :rolleyes:

#9 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lutego 2010 - 23:24

A może nie trzeba niczego dodatkowego:

"Sterowanie głosowe możesz także uruchomić naciskając i przytrzymując środkowy przycisk na słuchawkach iPhone'a".

how to

#10 Lachu

Lachu
  • 180 postów
  • SkądBukowno/Kraków

Napisano 04 lutego 2010 - 23:34

A może najpierw sprawdź datę ostatniego posta :P O 3GS się wtedy jeszcze nikomu nie śniło.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych