Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iSlsk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#1 djwacus

djwacus
  • 27 postów

Napisano 14 maja 2008 - 19:09

Dziś w instalerze pojawiła mi się aplikacja do pobierania muzyki w formacie MP3 o nazwie iSlsk v0.1b. I po pobraniu utworu, gdy tąpnąłem zakładkę Downloads wyskoczył mi alert: "Your FirewireGUID couldn't be recognized, and therefore, music importing will not be available". (Pod spodem jest tylko opcja, „Close") i teraz zwracam się do forumowiczów, co mam z tym zrobić, co zmienić? Odrazu zaznaczam, że mam możliwość jedynie kabelkiem dokonywać modyfikacji w iPhonie.:( Pomyliłem dział prosze o przeniesienie do działu POMOC;/

#2 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maja 2008 - 20:06

Mi to samo wyskoczyło ale zajrzałem do Transfers i pobiera.

#3 zewlak

zewlak
  • 225 postów

Napisano 14 maja 2008 - 20:21

iSlsk - program p2p na iPhone/Touch

Pozwoliłem założyć sobie nową wątek, aby trochę opisać niesamowite możliwości tego programu.

W ogromnym skrócie jest to aplikacja Peer2Peer, czyli służąca do wymiany plaków pomiędzy userami. W rzeczywistości oznacza to, że możecie mieć zawartość muzyczną innych ludzi także u siebie.

Aplikacja działa także w tle, pobierając pliki kiedy Ty robisz zupełnie co innego.

I najważniejsza, przełomowa moim zdaniem opcja. Przenoszenie ściągniętych plików do Music Playera. Nie trzeba słuchać ich przez jakieś programy trzecie, a przez domyślną aplikację muzyczną. Autor obiecuje w niedalekiej przyszłości dorzucić takze, automatyczne ściąganie tekstów i okładek albumów.

Wszyscy mają problem z FirewireGUID. Aby to pokonać wystarczy ściągnąć:
iPod touch Fans forum ten plik i wrzucić go do folderu: /usr/lib/ i nadać mu uprawnienia 0777

Teraz przechodzimy do Applications. Znajdujemy folder iSlsk.app dajemy mu 0777, i tak samo wszystkim plikom w środku.

I ostatni krok to iPod touch Fans forum ściągnięcie tego pliku i wrzucenie go do /usr/bin/ i oczywiście CHMODY na 0777.

I działa :)

I uprzedzając pytania dlaczego tak wolno się ściaga, albo, że się nie ściąga.
Pamiętajcie, że to P2P, czyli transfer zależy od osoby, która w danej chwili plik udostępnia i jakim dysponuje łączem.

Miłego ssania. Pozdrawiam :)

#4 zewlak

zewlak
  • 225 postów

Napisano 14 maja 2008 - 20:22

Opis i rozwiązanie problemu tutaj. Proszę o zamknięcie.

http://www.myapple.p...hone-touch.html

#5 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maja 2008 - 21:30

zastosowalem sie do instrukcji i rzeczywiscie komunikat znikanal, ale dziwna sprawa sie dzieje bo w "transfers" pobiera mi pliki - "transfer complete", ale one sie nie zapisuja! iPhone nie stworzyl mi nawet katalogu var/root/media/download bo sprawdzalem. dziwne to troche zakladajac, ze w zakladce transfer mam sciagniete chyba z 10 mp3. Nie pojawiaja sie one rowniez w "iPodzie". Co sie dzieje?

#6 Wolvi

Wolvi
  • 133 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 maja 2008 - 21:52

A ja proszę o zostawienie ponieważ ten sposób nie działa :P

#7 klossu

klossu
  • 19 postów

Napisano 14 maja 2008 - 21:59

nie no super zainstalowalem ten naprawde konkretny programik...sciagnalem plik do /usr/lib i jedyne co widze jak włączam iphona to blackscreen z napisami o błędzie biblioteki...nie da sie tego wogole ogarnac wylaczyc sie go da ale podłączam do kompa jest to samo...niewiem co robic

#8 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maja 2008 - 22:02

Przed chwilą miałem to samo, tylko restore pomoże.

---- Dodano 14-05-2008 o godzinie 23:03 ----
No nie z powrotem próbowałem i znów to samo, denerwuje to.

#9 zewlak

zewlak
  • 225 postów

Napisano 14 maja 2008 - 22:05

Mnie zadziałało. Na ipodtouchfans toczyła się dyskusja z autorem i niektórym działa, innym nie. Ma to przejrzeć jutro rano (jest z USA, czyli u nas jutro po południu) i wrzucić zmodyfikowana i działającą wersję do Installera.

#10 Amphibious

Amphibious
  • 66 postów

Napisano 14 maja 2008 - 22:25

tez mam to samo

#11 klossu

klossu
  • 19 postów

Napisano 14 maja 2008 - 22:30

[url]http://www.myapple.pl/iphone-pomoc/68183-iphone-down-potrzebna-szybka-pomoc-new-post.html[/url]
Tutaj odsylam moze ktos na szybkosci pomoze
akurat pierwsza prosbe moze spelnic kazdy o zdrowym iphonie wiec prosze o odrobine wysiłku z góry dzięki ;)

#12 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 15 maja 2008 - 03:34

mi tam dziala :D i jest wyjebka troche to chyba nielegalne ale co tam takie moje darmowe itunes mam

#13 andrzej1974

andrzej1974
  • 182 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 15 maja 2008 - 07:54

Zainstalowałem programik i nie mam zadnych problemów z FirewireGUID wogole o co chodzi? Aplikacja działa super sciąga ładnie muza jest w var/root/Media/Downloads przenosi do ipoda super.. Największy błąd po synchronizacji z itunes wszystkie sciągnięte pliki są skasowane.

#14 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 maja 2008 - 09:04

fajnie to brzmi, ale poczekam na stabilną wersję :D

#15 myszor81

myszor81
  • 87 postów
  • Skądkoszalin

Napisano 15 maja 2008 - 11:30

wszystko pieknie ladnie sciaga ale dlaczego nie zapisuje mi mp3 do var/root/media/download? gdzie mam szukac sciagnietej muzy...?

#16 zewlak

zewlak
  • 225 postów

Napisano 15 maja 2008 - 12:20

Jeśli zrobiłeś przeniesienie z poziomu programu to podłącz do iTunes i tam będzie w zakładce muzyka.

#17 Amphibious

Amphibious
  • 66 postów

Napisano 16 maja 2008 - 10:31

Ja zmieniłem tylko chmody w applicatons iSlsk ( wszystkie pliki ) i folder download na 777 i działa pięknie, duża wygoda ale brakuje mi możliwości odsłuchania utworu w Download przed przeniesieniem do Ipoda.

#18 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 16 maja 2008 - 21:18

Ja przylaczalm sie do pytania: Zrobilem wszystko to co kazal Zewlak, a mimo to nie ma zadnego Folderu "Downloads" i nie wiem gdzie sie zapisuja pliki. W iPodzie tez oczywiscie ich nie ma. Jakies sugestie? :)

#19 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2008 - 21:33

niby jestem połączony, ale nie chce nic mi wyszukać :(

#20 zewlak

zewlak
  • 225 postów

Napisano 16 maja 2008 - 22:13

Może szukasz byt egzotycznych tytułów. Sprawdzając czy działa w ogóle szukanie, wpisz u2. Jak wywali Ci lawinę wyników to działa :)

#21 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 16 maja 2008 - 23:53

To trzeba zrobić aby zniknał komunikat FirewireGUID... [sprawdzone na sofcie 1.1.3/1.1.4]

1) sprawdzić czy istnieje plik “ioreg” w katalogu /usr/bin/
2) jeśli nie to ściągnąć go i wrzucić do powyższego katalogu [http://iphonefreakz....tent/ioreg.zip]
3) Połączyć się przez Putty/SSH i wykonać następujące polecenia:
4) chmod 755 /usr/bin/ioreg
5) chown mobile:mobile /Applications/iSlsk.app/
6) chown mobile:mobile /Applications/iSlsk.app/*
7) ściągnać plik libncurses.5.dylib i tylko go wrzucić do /usr/lib (w paczce są również inne pliki) [http://iphonefreakz....libncurses.zip]
8) na końcu wykonać: chmod 777 /usr/lib/lib*

#22 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 maja 2008 - 11:08

no mi niby dziala ect, ale jak juz chce przenies piosenke do iPoda to chwile pokazuje sie "importing song", a pozniej wuchodzi mi do SB. wszystkie CH ustawione dobrze, i wszystkie bibilioteki tez mam. o co moze chodzic?

#23 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 maja 2008 - 12:33

no mi niby dziala ect, ale jak juz chce przenies piosenke do iPoda to chwile pokazuje sie "importing song", a pozniej wuchodzi mi do SB.

wszystkie CH ustawione dobrze, i wszystkie bibilioteki tez mam.

o co moze chodzic?

Wpisz tą komende przez PuTTY.

ln -s /private/var/mobile/Media/iTunes_Control /private/var/root/Media

#24 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 17 maja 2008 - 13:00

A wie ktoś w jaki sposób pozbyć się tych zaimportowanych utworów z iTunes?

#25 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 maja 2008 - 13:22

Chyba po synchronizacji się usuwaja.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych