jak zrobic restore bez itunes?
Napisano 12 maja 2008 - 09:28
Napisano 12 maja 2008 - 10:04
Edit: nie umieszczaj tego samego pytania w kilku wątkach !!! i to na dodatek w takich w których nie ma to totalnie związku z tematem
Napisano 12 maja 2008 - 16:42
Pytałam jak zrobić restore bez iTunes. Czytam to co piszecie i staram się stosować, ale wprowadzenie w tryb DFU tez nic nie pomaga, bo itunes nie widzi iphona i mówi, ze komunikacja jest niemozliwa. Może cos źle robie, nie wiempodłączałam do róznych komputerów, instalowałam różne wersje itunes, resetowalam komputer i wpisywałam te rozne w rejestry. NIc. Dalej nie ma komunikacji miedzy tel a kompem. Czy ktoś mi pomoze? Lobo pisze, ze pomoze na terenie Łodzi. Jestem z Łodzi i prosze o pomoc, bo sama to juz sobie nie poradzę.
Napisano 13 maja 2008 - 09:12
Bardzo przepraszam, zasadniczo nie mam doświadczenia w zabieraniu głosu na forum i jestem zdesperowana.
Pytałam jak zrobić restore bez iTunes. Czytam to co piszecie i staram się stosować, ale wprowadzenie w tryb DFU tez nic nie pomaga, bo itunes nie widzi iphona i mówi, ze komunikacja jest niemozliwa. Może cos źle robie, nie wiempodłączałam do róznych komputerów, instalowałam różne wersje itunes, resetowalam komputer i wpisywałam te rozne w rejestry. NIc. Dalej nie ma komunikacji miedzy tel a kompem. Czy ktoś mi pomoze? Lobo pisze, ze pomoze na terenie Łodzi. Jestem z Łodzi i prosze o pomoc, bo sama to juz sobie nie poradzę.
co widzisz jak jesteś w trybie DFU ? kabelek z ikonką iTunes i nie możesz wykonać połączenia alarmowego ?, jeśli nie to znaczy że to nie DFU
Napisano 15 maja 2008 - 16:18
Odłącz iPhone od komputera, wyłącz (Home+Sleep). Potem trzymając Home podłącz do komputera i trzymaj aż pojawi się kabel i płyta na ekranie. Wtedy włącz iLiberty i z ostatniej zakładki wybierz opcję przejścia w tryb DFU. Potem włącz iTunes i zrób Restore. Powinno przejść.
Zrobilam tak jak tu napisano, i miałam czerwony wyświetlacz z płytą? i kabelkiem. i potem juz nic wiecej. ITunes mówił, że nie widzi fona. NIc się nie działo. Musiałam resetować, z wielkim niepokojem, ale jakos nic się nie popsuło bardziej. Ja zasadniczo nie bardzo wiem co robię, tak na czuja staram sie robić to co piszecie ale niekoniecznie wiem co i dlaczego. Zupełnie sie nie znam na tym i pewnie dlatego coś jest nie tak.
Napisano 15 maja 2008 - 16:36
Napisano 15 maja 2008 - 16:41

Napisano 15 maja 2008 - 16:49
Napisano 15 maja 2008 - 16:55

Napisano 15 maja 2008 - 17:01
Jeszcze jedno pytanie, kontakty i te takie inne: np notatki, zainstalowane aplikacje, i przeniesienie partycji z aplikacjami na t e wiekszą partycję to po tym wszystkim(restore i liberty) musze zrobić od nowa? czyli wszystko co udało mi się osiagnąć czytając to forum po nocach musze zrobić jeszcze raz?
Standartowe dany czyli SMS'y, notatki, ustawienia sieci, ustawienia maila itp sa backupowane przy kazdej synchronizacji z iTunes. Ale musisz pamietac zeby ( oczywiscie po doprowadzeniu telefonu do dzialania ) w momencie kiedy iTunes rozpozna nowy telefon i pojawi sie pytanie czy skonfigurowac go jako 'nowy' czy odtworzyc backup wczesniejszego wybrac wtedy odtworzenie z backupu. Jesli wybierzesz konfiguracje jako nowy caly wczesniejszy backup jest tracony.
Co do niestandartowych aplikacji i przeniesienia ich na duzy filesystem - wszystko musisz zrobic od nowa.
pzdrw
//T
Napisano 15 maja 2008 - 17:08
---- Dodano 15-05-2008 o godzinie 21:07 ----
no cóż nie jest po wszystkim. Jedyne co osiągnęłam trzymając i trzymając wciśniete home i sleep to ten oto komunikat:
"nie mozna było skontaktować się z serwerem uaktualnień ipoda"
i co teraz jak zrobić ten tryb DFU?
Napisano 16 maja 2008 - 17:27
Napisano 16 maja 2008 - 17:39
Na Twoim miejscu zrobiłbym wszystko jeszcze raz, tylko zaznacz w iLiberty Installer - w moim przypadku zadziałało więc myślę, że i u Ciebie zadziała :wink:Dzieki wszystkim za pomoc i słowa wsparcia ;-) Jakoś mi sie udalo zrobic to wszystko, restore i iliberty, zasadniczo prawie sukces, tylko nie mam installera i co teraz?
jak zainstalowac jezyk polski i jakies niezbedne aplikacje bez installera? zapewne jest na to jakiś sposób, zeby go zainstalowac? iTunes działa, właśnie synchronizuje co sie da, kopia zapasowa ładnie sie przywróciła, kontakty, ustawienia poczty są ok.
Pozdrawiam - Basior
Napisano 16 maja 2008 - 17:40

Napisano 17 maja 2008 - 18:53
Napisano 17 maja 2008 - 19:03
kliknij [Download]
Napisano 17 maja 2008 - 19:14
---- Dodano 17-05-2008 o godzinie 18:18 ----
już wiem o co chodzi! robię jeszcze raz i może bedzie ok? Sama nie myślałam, ze jestem aż tak zielona dzięki ;-)
Napisano 17 maja 2008 - 21:13
jak sciągnąć na komputer? skąd sciągnąć?, napisz dokladnie prosze, o ja jestem całkiem zielona
Uruchom iLiberty, kliknij zakladke 'advanced' a potem ( na dole ) 'Payloads available on repo'. Na liscie zaznacz 'installer' i kliknij 'download'. Potem kliknij 'local payloads', zaznacz 'installer' i kliknij 'go for it'
pzdrw
//T
Napisano 20 maja 2008 - 12:56
Napisano 16 lutego 2009 - 22:47
Napisano 16 lutego 2009 - 22:55
Napisano 16 lutego 2009 - 23:07
---- Dodano 16-02-2009 o godzinie 23:51 ----
nie moge sprawdzić firmware bo mam zablokowany telefon i mozna wykonac zadnego polaczenia oprocz alarmowego
Napisano 17 lutego 2009 - 10:36
Moze z łaski swojej podaj wiecej informacji.. Jaki iPhone z jakiej sieci i jaki softpomozcie !! nagle moj iphone przestal dzialac. Pokazuje sie ikonka z kabelkiem, by podłączyć do itunes. Gdy podlaczam go do komputera itunes go nie wykrywa i wyskakuje powiadomienie," ITUNES NIE MOZE AKTYWOWAC IPHONE PONIEWAZ KARTA SIM NIE ZOSTALA WLOZONA LUB WYMAGANY JEST JEJ KOD PIN ITD" karta działa jest ważna ( sprawdzalam na innym telefonie) i zadnego pinu nie mialam. Przywrócilam ustawienia fabryczne (ktore sie sciagaly 1 h) i na iphonie to samo jest co bylo wczesniej... i na dodatek nie ma jezyka polskiego. co robic? jak go właczyc ??
Napisano 17 lutego 2009 - 11:03
---- Dodano 17-02-2009 o godzinie 11:45 ----
pomozcie

Napisano 17 lutego 2009 - 12:11
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych