Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Program wymiany baterii w MacBook Pro C2D - gwarancja 2 lata na baterie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 11 maja 2008 - 12:18

Witam,

jak wynika ze stron Apple'a i innych forum użytkowników apple'a wyraźnie jest mowa, że Apple prowadzi 2 programy z wymianą baterii.

1. Wymiana baterii wg numerów seryjnych.

2. Wymiana baterii w przypadku:

- bateria nie ma jeszcze 300 cykli ładowania,
- w pełni naładowana ma poniżej normy (9x %) pojemność lub czas działania - odczyt z profilu systemu / zasilanie,
- nie minęły jeszcze 2 lata od czasu zakupu.

Niestety mnie ten problem dotyczy. Wraz z upgradem baterii 1.3 jej pojemność dramatycznie spadła do 50% i nie doszła już do swoich 9X % . Nie mam numeru seryjnego, który by mnie kwalifikował do pierwszego programu ale kwalifikuję się do drugiego.

Mam pytanie - czy ktoś z was już korzystał z tego programu w wersji nr 2 ? Czy jest jakaś przetarta ścieżka i nie ma z tym problemu ? Jaka jest ewentualnie procedura w Polsce i jakie trzeba mieć dokumenty ?

poniżej linki dla dociekliwych:

Apple - Support - Discussions - Serious Battery Issues ...

Apple - Support - MacBook and MacBook Pro Battery Update

Pozdrawiam.

#2 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 11 maja 2008 - 14:12

No właśnie ja tego nie rozumie ? Bateria wadliwa a oni reklamują tylko wybranym. Mi to zawsze śmierdziało. Moja bateria nieznacznie zmienia kształt widać to po jej przesunięciu (jak jest włożona) w prawą stronę. Kiedyś była idealnie w środku teraz nie da się jej tak włożyć.

#3 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 11 maja 2008 - 15:07

No właśnie ja tego nie rozumie ? Bateria wadliwa a oni reklamują tylko wybranym. Mi to zawsze śmierdziało. Moja bateria nieznacznie zmienia kształt widać to po jej przesunięciu (jak jest włożona) w prawą stronę. Kiedyś była idealnie w środku teraz nie da się jej tak włożyć.

Po pierwsze nic nie wniosłeś do wątku po drugie skoro ironizujesz to problem Ciebie nie dotyczy. Bo gdyby dotyczył to po jednym zaczytaniu upgrade'u 1.3 zamiast 5 godzin pracy na baterii miał byś godzinę i zapewne ... nie pisał byś głupot tylko szukał rozwiązania problemu !

---- Dodano 11-05-2008 o godzinie 21:54 ----
Może ktoś z SADu się wypowie ?

No nie chce mi się wierzyć żeby nie było nikogo na forum kto się nie zetknął z tym problemem.

Pozdrawiam.

#4 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 12 maja 2008 - 11:26

No co ty nie powiesz ... Ale Mama to ciebie nie wychowała ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych