Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Upadł mi iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#26 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 08 czerwca 2008 - 20:02

Dzięki wszystkim za pomoc, zastanowiłem się nad pda serwis, ale chyba raczej wybiorę tę wersje za 900 zł, bo mieszkam w Poznaniu i koszt wysyłki (w wersji z allegro, 800zł) i tak podejdzie pod 9 stów. A co do pda serwis, wydaje mi się to dość podejrzane i chyba nie będe ryzykował.

#27 maslow84

maslow84
  • 215 postów
  • SkądDębica/Kraków

Napisano 08 czerwca 2008 - 20:50

Witam mam problem z IPHONEM takiego rodzaju ze po wejsciu w ustawienia czy cos innego obojetnie co przestaje dzialac ekran dotykowy ;////// a jutro musze miec telefon w pracy ;/ jestem zalamany ... co mam zrobic ? Prosze o pomoc !!! ;/

#28 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 08 czerwca 2008 - 21:25

Witam mam problem z IPHONEM takiego rodzaju ze po wejsciu w ustawienia czy cos innego obojetnie co przestaje dzialac ekran dotykowy ;////// a jutro musze miec telefon w pracy ;/ jestem zalamany ... co mam zrobic ?

Prosze o pomoc !!! ;/

Tematy o appie Kate mogą być pomocne.

Problemem jest niedzialaca reakcja na dotyk ekranu w aplikacjach po instalacji Kate. Wtedy trzeba miec/zainstalowac aplikacje Respring, ktora sluzy do zrestartowania Springboardu, po ktorym dotyk zaczyna dzialac. ;) Wedlug mnie to nie problem ;) Tylko warto przed instalacja Kate zainstalowac Respring.

#29 bhdemeter

bhdemeter
  • 50 postów
  • SkądOsieck

Napisano 02 lipca 2008 - 21:07

Witam !!! Mam problem z swoim iPhonem ponieważ spad mi na podłogę z terakoty i nie potłukł się ale pokazał się komunikat że coś nie działa (po angielski ) i teraz jest tak że moge do kogoś zadzwonić ale ta osoba mnie nie słyszy tylko ja słysze samą siebie a ponato nie działą przycisk home. Jak go podłoczyłam do iMac to Mc pokazał mi komunikat że łącze usb ma problem z energią i zostanie one odłączone i tak się mój iPhone nie komunkuje z moim komputerem . proszę pomuszcie mi chciała bym odzyskać moje notatki zapisane na iPhonie oraz oczywiście naprawić iPhona do kogo się zwrócić ????????? Poracie mi jakiś mądry serwis!

#30 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2008 - 21:59

może tu na początek Autoryzowany serwis Apple, albo jak pisał kolega wyżej Serwis Palmtopów Serwis iPhone Naprawa Palmtopów Naprawa iPhone PDAserwis.pl.

#31 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 lipca 2008 - 22:32

A ja mam pytanie do ciebie hasos troszeczke nie na temat: Mozesz podac namiary na to plastikowe pudeleczko? Bo niedlugo chce kupic iphona 3g i od razu chce sie zabezpieczyc ;) ... ...nie chcial bym miec jednej z przygód powyżej ...

#32 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2008 - 22:41

powinieneś to dostać w każdym sklepie z fonami. to kosztowało 15 zł - no name firma. ale to jest coś takiego je te tutaj, te kolorowe, ja mam przeźroczysty. fajna rzecz bo praktycznie nie widać że on w czymś jest a i smyczkę ładną se mogłem przyczepić, no i stabilniej leży.

OKAZJA Pokrowiec Etui Apple Crystal Iphone + FOLIA (379477485) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam takie Housse Etui Crystal pour iPhone (aukcja 180256477594) - Ogłoszenia i aukcje eBay.pl

#33 PDAserwis

PDAserwis
  • 38 postów
  • SkądWarszawa / Płońsk

Napisano 16 lipca 2008 - 08:21

www.PDAserwis.pl

[CIACH]

LoBo : to nie miejsce na ogłoszenia !!!

#34 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 lipca 2008 - 08:28

czy takie ogłoszenie nie powinno się znaleźć w innym dziale? płatnym?

#35 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 16 lipca 2008 - 09:10

pdaserwis ssie.. co to za serwis ktory mowi ze moze naprawi ale jak nie naprawi to i tak musisz zaplacic jakies tam koszty, malo tego ze uzywaja twojego iPhone do testowania to jeszcze ty ponosisz ryzyko ze cos zepsuja... dupa nie serwis... tak to i ja moge... NAPRAWIAM iPhone... jak cos zepsuje to nie ponosze odpowiedzialnosci a koszty ponosi wlasciciel... ;)

#36 PDAserwis

PDAserwis
  • 38 postów
  • SkądWarszawa / Płońsk

Napisano 16 lipca 2008 - 23:05

PDAserwis odp na ostatni post

(CIACH) - reklama bez zgody Administracji forum MyApple.

#37 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 16 lipca 2008 - 23:09

czy takie ogłoszenie nie powinno się znaleźć w innym dziale? płatnym?

Dokładnie. Chyba jest coś takiego jak grupa BIZNES

#38 highwind

highwind
  • 106 postów
  • Skądzakopane/Kraków

Napisano 17 lipca 2008 - 11:21

jak juz piszemy tutaj o tej akuci to : BATERIA WYBUCHLA ?????...cos mi sie w to nie chce wierzyc ale na WSZELKI wypadek zapytam bo mam 3 ladowarki do ipoda i 1 do IPhone wiec zebym cie nie pomylil :D czy to jest mozliwe zeby moja bateria zrobila BUM jak podlacze ladowake z ipoda ?? (sory za brak polskich liter ale pisze z IP i bym mnie szlag trafil jakbym mial ich uzywac :P )

#39 szukinia

szukinia
  • 4 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2009 - 16:13

Witam! U mnie po mocnym upadku (1m na kamienną podłogę, przypadkiem ale z impetem) na wyświetlaczu pojawił sie pionowy szary pasek o szerokości 1 cm.
Zdjęcie w avatarze... Funkcja dotykowa działa w tym miejscu, szybka jest cała, tylko..wyświetlanie nie działa. Telefon kupiłam w Stanach więc nie ma mowy o gwarancji itd..
Zadzwoniłam do serwisu, gdzie powiedzieli mi, że trzeba wymienić cały ekran (koszt 550 zł) :/ Zaczęłam więc szperać w sieci i widzę, że można kupić sam wyświetlacz:
[url=http://www.allegro.pl/item601055882_wyswietlacz_lcd_ekran_do_iphone_2g_1_generacji.html]wyświetlacz LCD ekran do iPhone 2G (1 generacji) (601055882) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Czy jest możliwa jego wymiana, czy jednak muszę kupic cały taki zestaw z szybką i panelem dotykowym? (400 zl)
Zaznaczę, że to iPhone 1-szej generacji. Z tego co słyszałam w takim nie da się rozdzielić szybki od wyświetlacza i wszystko razem trzeba wymienić

Będę wdzieczna za pomoc.

#40 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 30 maja 2009 - 17:58

Wczoraj miałem taka sytuację, otóż upadł mi iPhone w skórzanym pokrowcu na dywan z wysokosci biodra i nie wiem czy przez to czy nie ale pojawił się na wyświetlaczu tak jakby jeden martwy piksel na monitorze. Jest malutki czarny punkcik poza tym wszytsko dziala. Naszczescie byl w pokrowu i spadł na dywan. Mam zatem pytanie czy to od upadku pojawił się ten piksel ? Pozdrawiam

#41 iClinic.pl

iClinic.pl

• 177 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 maja 2009 - 02:56

szukinia - w naszym serwisie kosztuje taka wymiana 499 zł. Samodzielna naprawa czegokolwiek w iphone 2g to bardzo zaawansowana naprawa i nie wiele osób może się pochwalić sukcesem. Colin 79 - jest to możliwe, ale 1 martwy piksel to nie powod do wymiany lcd :) ponaciskaj na niego, moze pomoc

#42 jakubat

jakubat
  • 200 postów

Napisano 31 maja 2009 - 09:17

Ja odradzam wymianę wyświetlaczy/szybek gdziekolwiek poza autoryzowanym serwisem (o ile ktoś ma taką możliwość) Miałem podobną przygodę z iPhone 3g. W salonie chcieli ok 700zł za wymianę LCD +digitizer +szybka. Popatrzyłem na allegro, kupiłem "oryginalne" i niezbędne przedmioty. Wszystkie szybki dostępne na allegro są dużo niższej jakości niż te oferowane oryginalnie. Ponadto na wyświetlaczu LCD pojawił mi się badpixel - możliwe że przypadek ale wolałbym wydać te 700 zł a nie 500 zł i mieć części apple a nie inne "oryginalne" rzeczy najwyższej jakości. Ponadto przy wymianie szyby i digitizera trzeba przełożyć uszczelkę, która znajduje się dookoła ekranu. Nie wszyscy robią to ładnie. Później zostaje prześwit, który widać w nocy. Nie mówię, że takie domowe wymiany nie działają aczkolwiek na Twoim miejscu kupiłbym chyba nowego iPhone :)

#43 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 31 maja 2009 - 18:01

Piksel To jest trochę diwne bo owy piksel jak jest białe tło jest czarny a jak czarne jest tło to jest biały jakby rysa, ale to nie ryska to jakby coś w środku było porysowane eh.... co to może być ?

#44 senzu

senzu
  • 34 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 31 maja 2009 - 18:24

No ja mialem podobna sytuacje, tzn. ze tez mi iphone upadł i pekła szybka postanowiłem wymienic sam i zapłacilem na allegro 160 zł za szybke i dotyk. Gdy tylko czesci dotarły wszystko ladnie wymienilem i włączeniu telefonu okazało sie że dotyk nie działa. Odesłałem wadliwy towar do sprzedawcy i obecnie czekam 2 tydzien a od pon. bedzie juz 3 na nowy i jak w przyszłym tyg. sprzetu nie bedzie to albo bede wnosił o zwrot gotówki albo zawiadomie o wszystkim allegro..

Mimo wszystko jestem zwolennikiem domowej wymiany ;P no chyba że Ci kasy zbywa i nie masz co robic :P
w razie czego tutaj ekran szybka DIGITIZER do iPhone 3G --- ORYGINAŁ (649235822) - Aukcje internetowe Allegro masz szybke i dotyk, które porównywalem do orginalnej czesci i oznaczenie na tasmie jest praktycznie identyczne jak w na tej orginalenj.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych