Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

VOB - jak dodac do iMovie 08

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Dr Drew

Dr Drew
  • 60 posts

Posted 08 May 2008 - 23:11

witam :grin: nowy problem :confused: mam plyte DVD z plikami VOB jak dodac te pliki do iMovie 08 zeby mozna je bylo obrobic :shock: trzeba VOB najpierw zripowac ? czym i jak ? jak zripowac kilka plikow np. .VOB zeby otrzymac jeden .avi ostatnio ripowalem Star Wars i jako produkt koncowy otrzymalem kilka plikow a w niektorych mialem problemy z dzwiekiem. :shock: uzywalem MacTheRipper :confused: moze mozecie polecic cos lepszego ? dziekuje :D

#2 Garfild

Garfild
  • 190 posts

Posted 10 May 2008 - 02:06

nie pracuje na iMovie, ale zapodalem go i przyjal mi voba. zawsze mozesz zmienic rozszerzenie vob na mpg. choc nie wiem czy czasem nie bedziesz mial problemow z dzwiekiem, a raczej jego brakiem mpegow(vobow) sie raczej nie montuje. lepiej przekonwertowac i dzialac na avikach/movach moim zdaniem najlepszym do konwersji plikow jest mpeg streamclip. prosty - latwy - szybki. pozdr. garfild

#3 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 10 May 2008 - 13:18

ale po co konwertowac skoro imovie powinno strawic mpeg? problemy moze sprawiac struktura voba wiec wystarczyloby to zdemuksowac do "czystego" mpeg. ps nawiasem mowiac to w kontemerze avi moze byc mpeg2. ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users