Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Aktualizacja iPoda Touch

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 domersik

domersik
  • 2 postów

Napisano 08 maja 2008 - 13:19

Kupilam sobie tydzien temu ipoda 16 gb w polsce ponoc odblokowanego. wszystko dzialalo sprawnie a dzisiaj wpadlo mi do glowy zeby zaktualizowac oprogramowanie! ITUNES "zapytał" sie mnie czy chce je zaktualizowac, ja nacisnelam tak no i wszystko byloby ladnie i piknie, kiedy nagle wyskoczyl komunikat ze mam zla karte sim!!! na ekranie iphona widniej tylko wtyczka usb i znak itunesa i pod spodem "slide to emergency" i opcja wykonywania alarmowych połączen! nie wiem co robic, probowalam wyjac karte sim, wlozyc startowa ta ktora dostalam w sklepie od att i nic! nie chce tego oprogramowabnia, chce wrocic do wczesniejszych ustawien! jak to zrobic! probowalam chyba wszystkie, uprzedzam ze jestem laikiem jezeli chodzi o informatyke... jezeli nie da sie tego cofnac to jak zresetowac (przywrocic ustawienia fabryczne w iphonie) z zachowaniem wszystkich kontaktow??? blagam pomozcie!!!!!!!!!!!!!!

#2 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 08 maja 2008 - 13:23

przenosze to działu iPod

#3 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 08 maja 2008 - 13:24

przede wszystkim nie panikuj - wiedz ze nie popsujesz iphona dopuki nie rzucisz nim z calej sily o sciane :) twoj sprzet jest bezpieczny. zaktualizowalas oprogramowanie do nowej wersji co automatycznie przywraca wszelkie blokady telefonu. w tym momencie musisz jedtynei urzyc najnowszej wersji programu ZIPhone i twoj iphone wroci do ciebie w pelni swoich mozliwosci nie ma problemu :)

---- Dodano 08-05-2008 o godzinie 13:25 ----

przenosze to działu iPod

kolezance chodzi o iphone nie ipoda

#4 pjanet

pjanet
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 maja 2008 - 13:27

Poczytaj To ale dokladnie i bedziesz wiedziala co i jak : http://www.myapple.p...ty-windows.html

Co do kontaktow to lepiej przyszykuj sie iz bedziesz je musiala na nowo wprowadzic poniewaz to co zrobilas jest wg tego forum niezalecane.

#5 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 maja 2008 - 13:32

prawdopodobnie trzeba będzie zrobić restor czyli sformatować telefon, ale nie rób tego samam skoro jak piszesz niezbyt się na tym znasz. najlepiej zanieś do jakiegoś sklepu gsm gdzie mają iphone. zanim to zrobisz poczytaj to może pomoże: http://www.myapple.p...jak-zrobic.html

#6 bartel

bartel
  • 1 050 postów

Napisano 08 maja 2008 - 14:22

Albo poszukaj gdzieś blisko kogoś życzliwego kto Ci pomoże. Ja nawet mógłbym pomagać w takich sytuacjach - może zrobimy jakiś mały projekcik takiego nieoficjalnego wsparcia? :D

#7 .WST

.WST
  • 82 postów
  • SkądSopot

Napisano 08 maja 2008 - 14:50

Wystarczy zrobić jailbreak, co jest banalnie proste. W razie czego mogę pomóc.

#8 domersik

domersik
  • 2 postów

Napisano 09 maja 2008 - 00:02

dziekuje dziekluje wszystkim za pomoc:D zainstalowalam iLiberty, lecz mimo ze wybralam wszystkie potrzebne opcje (oprocz cydia) nie da sie nacisnac "go for it" ojj albo to moj antytalent informatyczny albo mam pecha:/

#9 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 09 maja 2008 - 01:56

wlacz program, potem podepnij iphone do usb, moze po prostu komputer go nie widzi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych