Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jedna słuchawka głośniejsza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 jacek21

jacek21
  • 4 postów

Napisano 07 maja 2008 - 23:46

Witam! Dzisiaj przyszedł mi kurierem już mój iphone. Mam taki problem, że jedna słuchawka gra dużo ciszej niż druga. Czy to się unormuje? Jeśli nie, to czy jest szansa na jakiś serwis?

#2 maqs77

maqs77
  • 213 postów

Napisano 07 maja 2008 - 23:48

Te słuchawki są ogólnie do ****. Sprawdź jak działają np przy kompie. Na gwarancje nie oddasz :D Naprawiać się nie opłaca, lepiej kupić jakieś dobre i przylutować same słuchawki do oryginalnego kabelka... tylko gorzej jak to wina tego właśnie kabelka:D

#3 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 maja 2008 - 08:25

chodzi Ci o glosnik czy o sluchawki? bo jezeli o glosnik to tylko z lewego gra muzyka,a prawy to jest MIKROFON dzieki ktoremu osoba z ktora rozmawiasz przez telefon Cie slyszy :P

#4 jacek21

jacek21
  • 4 postów

Napisano 08 maja 2008 - 09:42

Nie nie. Chodzi o słuchawki.

#5 piotrma14

piotrma14
  • 6 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 maja 2008 - 11:03

Najlepszym sposobem jest umycie uszu lub przeszczotkowanie sluchawek ;-)

#6 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 08 maja 2008 - 13:28

przedewszystkim zadnych lutowan!!! kup porzadne sluchawki takie wtykane do uszu do srodka (z gumkami). takie sluchawki odcianaja cie od otoczenia poza tym masz idealna jakosc dzwieku i duzy bas. zadnych lutowan bo wystarczy na allegro kupic taniutka przelaczke ktoa wtykasz do iphone i normalne sluchawki do przelaczki i po klopocie. piekny dziwek zadnych lutowan zadnego ryzyka. pozdrawiam.

#7 jacek21

jacek21
  • 4 postów

Napisano 08 maja 2008 - 17:24

Mam słuchawki AKG K518 więc chyba kupię przejściówkę.

#8 maqs77

maqs77
  • 213 postów

Napisano 08 maja 2008 - 17:30

przedewszystkim zadnych lutowan!!! kup porzadne sluchawki takie wtykane do uszu do srodka (z gumkami). takie sluchawki odcianaja cie od otoczenia poza tym masz idealna jakosc dzwieku i duzy bas. zadnych lutowan bo wystarczy na allegro kupic taniutka przelaczke ktoa wtykasz do iphone i normalne sluchawki do przelaczki i po klopocie. piekny dziwek zadnych lutowan zadnego ryzyka. pozdrawiam.

Lutuje się tylko po to aby rozmawiać i normalnie używać przycisku.

Ale skoro ktoś woli używać normalnych słuchawek i stracić możliwość kontroli bez wyciągania iP z kieszeni, ok ;)

#9 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 maja 2008 - 13:22

@jacek21 jak przytniesz plastik na wtyczce sluchawek to obejdzie sie bez przejsciowki. ciekawe, ze nik nie wymienia tego jako wady iphone, a to jest strasznie upierdliwa wada.

#10 damaged29

damaged29
  • 1 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 16:15

upierdliwa wada, tzn. że wiele osób ma problem z jedną słuchawką głośniejszą? Kiedyś zauważyłem znaczną różnicę w głośności, potem chyba samo się naprawiło i działało dobrze, aż do dzisiaj, bo znowu lewa słuchawka jest głośniejsza :/ Jest na to jakaś rada?

#11 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 17:22

Myślę że nie, miałam tak samo ze słuchawkami tyle że do ipoda. Kup sobie nowe

#12 woytas74

woytas74
  • 93 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 18:10

Myślę że nie, miałam tak samo ze słuchawkami tyle że do ipoda. Kup sobie nowe

nie zgodziłbym się z Tobą. Miałem podobny problem na iPod nano ze słuchawkami SENNHEISER CX500 i nie wydaje mi się, że są to kiepskie słuchawki zwłaszcza, że podobnie jak u kolegów problem zniknął sam, tak samo tajemniczo jak się pojawił.

#13 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:03

ale ja mówię o słuchawkach podstawowych Apple ;)

#14 woytas74

woytas74
  • 93 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:44

ale ja mówię o słuchawkach podstawowych Apple ;)

zrozumiałem Ciebie ;) ale problem z jedną słuchawką cichszą występował w moich wysokiej klasy jak i u kolegów ze słuchawkami standardowymi, które rzeczywiście są kiepskie Myślę że problem leży gdzieś w iPodzie w sofcie i mam podejrzenie co do opcji wyrównywania głośności. Zresztą iPod ku mojemu zdziwieniu po zakupie nie ma opcji balansu lewa prawa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych