Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iPod Classic] Błąd podczas aktualizacji do 1.1.2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 bukwa

bukwa
  • 5 postów

Napisano 06 maja 2008 - 19:50

Witam na forum! :-)

Mam iPoda z Japonii (gdyby to miało jakieś znaczenie). Pracuję na Windows XP.

Ściągnąłem iTunes 7.6.2.9, zainstalowałem i podłączyłem iPoda. iPod miał wersję oprogramowania 1.1.1, więc iTunes zaproponował mi aktualizację do 1.1.2.

Po wybraniu "Uaktualnij" pojawia się ekran "Ważne informacje", klikam "Dalej", akceptuję Umowę Licencyjną i pojawia mi się komunikat błędu:

Pojawił się problem podczas pobierania oprogramowania dla iPoda.
Wystąpił nieznany błąd (-3254)

Nie mam problemu z połączeniem z siecią.

Poszedłem po rozum do głowy i udałem się do iSpota. Sympatyczny sprzedawca wgrał mi aktualizację 1.1.2 na systemie Mac OS.

Niestety mam jeszcze większy problem, ponieważ iTunes na Windows XP nie rozpoznaje mojego iPoda, a wybranie opcji "Odtwórz" powoduje powstanie tego samego, opisanego powyżej błędu (-3254).

Co robić? :confused:

#2 bukwa

bukwa
  • 5 postów

Napisano 06 maja 2008 - 22:04

Uzupełnienie Mam poważne podejrzenia, że jest jakiś kłopot z iTunes na moim kompie. Co pewien czas wywala się wyświetlając komunikat o brakujących plikach (jak w załączniku). Może tu leży przyczyna problemów?

#3 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 07 maja 2008 - 19:54

Z błędu wynika, że powinna pomóc reinstalacja iTunes.

#4 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 maja 2008 - 21:05

sympatyczny sprzedawca zrobil ci restore ipoda pod mackiem. zreszta inaczej nie mogl zrobic update), a taki ipod nie bedzie wspolpracowal z win xp. a co do itunes to wyglada na problem z itunes albo konflikt na linii itunes-xp. nic madrzejszego niz reinstalacja i upewnienie sie ze zaden antywirus/firewall nie ingeruje w ten proce nie poradze. no moze jeszcze upewnij sie ze nie masz quicktime alternative bo to sie czasem gryzie z itunes/quicktime.

#5 bukwa

bukwa
  • 5 postów

Napisano 08 maja 2008 - 22:07

iPod działa. Widocznie iTunes gryzie się w Win XP na moim komputerze. Na drugim kompie wszystko poszło bez bólu.

Dzięki za porady. Pozdrawiam serdecznie :)

Wątek można zamknąć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych