Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

HELP![ osX, mail i ichat oszalaly] ratunku!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mir

mir
  • 58 postów

Napisano 27 kwietnia 2006 - 22:18

mail i ichat pogubily hasla przy porzadkowaniu za pomoca MainMenu, ktore nota bene ktos tu polecal! oba programy sie wywalily tak, ze kompletnie pogubily hasla i nic, tylko z lapy trzeba wklepywac :( wiec na im ze zapamietaj my key chain i one za jasne jasne :) i nie zapamietuja. wyrzucenie konta z maila i nowe konto nie dzialaja :( a ichata to sie boje ruszac nawet , bo juz sto razy w zyciu pogubilem namiary na znajomych, ma ktos moze jakis pomysl co z tym zrobic???

#2 njet

njet

• 1 342 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 kwietnia 2006 - 22:37

Skorzystałem z polecanego gdzieś na forum programu MainMenu ( http://www.santasw.com/products.html ) i Mail oraz iChat przestały zapamiętywać hasła.

Te które były już zapisane w KeyChain także nie działają i trzeba ponownie wpisywać je ręcznie. Kiedy to robię, zaznaczam opcję zapamiętania hasła i loginu w KeyChain, ale to nic nie daje - hasła nie są zapamiętywane.

Usuwanie kont pocztowych z Mail i tworzenie ich na nowo, nic nie daje. Boję się ruszać iChat, bo już wiele razy zgubiłem listę moich kontaktów.

Ktoś ma jakieś pomysły?

Mój system to 10.x.x
Mój Mac, to iXxxx

A więc tak:
- zacznij od usunięcia MainMenu,
- zamiast wywalać konto z Maila, gdzie wszystko jest ok., usuń wszystkie hasła (powiązane z Mailem i iChatem) z KeyChain, bo to tam jest coś nie w porządku,
- jeśli dodajesz osobę do iChata, to jej wizytówka automatycznie ląduje w Address Book, więc kontaktów nie stracisz. Jeśli by znikły z listy iChat, zrobisz sobie w Address Book inteligentną listę osób z numerami jabbera, kontami .mac czy AIM i jednym zamachem wszystkich wciągniesz na listę.

#3 mir

mir
  • 58 postów

Napisano 27 kwietnia 2006 - 23:14

heeeelllllp nie da rady, totalnie nie wiem jak dziala key chain :(

#4 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 28 kwietnia 2006 - 00:29

Applications/Utilities/Keychain Access Otwórz tą aplikację i po prostu pousuwaj pewne hasła... Jaka w tym filizofia? ^^" Powinieneś się połapać w programie. Jak wywalisz coś czego nie powinieneś to nic się nie bój, najwyżej jeszcze raz wklepiesz hasło na tej stronie czy w tej aplikacji.

#5 mir

mir
  • 58 postów

Napisano 28 kwietnia 2006 - 05:50

ok, ale jest trudniej niz mogloby sie wydawac. w key chain access, nie mam zadnych hasel, oprocz certyfikatow

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych