Witam, wstawiam do Pages obrazki, chciałbym dodać do nich opis pod zdjęciem? Czy jest to w Pages możliwe / nie mogę się dokopać do odpowiedniej opcji

Pages - jak dodac opis zdjecia
Started by
wokr
, 03 May 2008 11:24
4 replies to this topic
Posted 03 May 2008 - 11:24
Posted 03 May 2008 - 12:19
A nie możesz po prostu dodać Textbox'a, a potem odpowiednio sformatować? To chyba jedyna możliwość wstawiania tekstu:wink:
Posted 03 May 2008 - 13:26
To nie ma sensu.
Wystarczy drobna edycja i wszystko się potem sypie...
Oczywiście można grupować etc, ale to nie to samo co podpis pod rysunkiem, chociażby dlatego że np. w Wordzie możliwe jest ustalenie jednego formatu dla wszystkich nowych rysunków itp.
A Twoja metoda PrzemoC oznacza że trzeba to robić manualnie dla każdego obrazka!!
Tym niemniej nie udało mi się znaleźć tej opcji, ani w Pages, ani na googlu, ani na stronach pomocy Apple.
Może czegoś nie dopatrzyłem?
Posted 03 May 2008 - 21:44
A moze np. zastosowac jednakowa maske dla kazdego wstawianego obrazka, a styl sformatowanego podpisu zachowac i pozniej nadawac za kazdym razem recznie?
Ja mam „polska" wersje Pages i wkurza mnie, ze nie ma w niej polskiego slownika i mozliwosci normalnego pisania polskich cudzyslowow, chociaz mam zaznaczona odpowiednia opcje w preferencjach programu.
Posted 04 May 2008 - 09:57
no coz
wyglada na to ze nie ma takiej opcji i prozno sie zastanawiac. cale szczescie ze pages bardzo ladnie eksportuje do worda i moge sobie pozniej dodac te opisy w openoffice czy samym wordzie.. szkoda
natomiast co do pracy z Pages bardzo dobrze mi sie tu pisze, a co do polskiego slownika ... poszukaj na tym forum, googlach
ja mam angielska wersje ale doinstalowalem sobie slowniki i polski slownik mam
nie mam teraz za wiele czasu zeby szukac co i jak bo bym podal ci rozwiazanie sorki.

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users