Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Mysz Razer dla Mac OS X

• Please log in to reply
40 replies to this topic

#26 petr

petr
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 May 2008 - 14:16

mam tą myszke w wersji na Win :D i dziala od razu, ale jakie opcje ma w Preferences to nie wiem, touch pada uzywam... ale DO BADZIEWIA Z TESCO TO JEJ DUZO BRAKUJE, rewelacyjnie sie uzywa, rewelacyjny materiał !! swietna myszka dla graczy

#27 Vorph

Vorph
  • 272 posts
  • SkądInąd

Posted 02 May 2008 - 15:01

Może i ten model "nie wygląda", ale działa jak marzenie, z resztą jak wszystkie Razery. Sam mam Pro v1.6 i ta myszka wymiata. Miałem w ręku Habu i pod względem funkcjonalności, ergonomii i jakości wykonania jest to najlepsza myszka jaką miałem w ręku... Kocham apple, ale proszę nie porównywać MM do Razera, bo to nie ta liga... każdy gracz, ale też architekt wam to powie. Myszki Apple są po prostu beznadziejne i tutaj Stefan mógłby się dużo nauczyć od choćby Microsoftu, którego myszki są super.

#28 _kaz

_kaz
  • 213 posts

Posted 02 May 2008 - 15:30

jak dla mnie swietna, juz wiem czym zastapic mojego wysluzonego intelli explorera ;d
w polsce cena to 163zl (Razer DeathAdder - Optyczne - Agito.pl - największy polski sklep internetowy)

#29 radek-wawa

radek-wawa
  • 183 posts
  • Skądwarszawa

Posted 02 May 2008 - 15:38

... tutaj Stefan mógłby się dużo nauczyć od choćby Microsoftu, którego myszki są super.

Microsoft ma myszki chyba robione przez jakąś zewnętrzną firmę - Logitech czy a4tech ( ? ) a co do MM - faktycznie śliczne to one są jak marzenie, ale działanie jux z marzeniem niewiele ma wspólnego - po 3 miesiącach pierwszy raz mi kulka stanęła, do tej pory pewnie stawałaby wiele razy, ale w końcu zupełni eprzesiadłem sie na tablet. Nawet tej wacoma myszy tabletowej nie używam prawie w ogóle - caly czas piórkiem

oj chyba za bardzo od tematu odleciałem :D

#30 dsy

dsy
  • 633 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 May 2008 - 18:01

Kiedyś gdy jeszcze grałem w klanie gry Counter Strike Source, myszka i dobra podkładka była podstawowym narzędziem, które ułatwiało grę. Na tej scenie dominowały dwie firmy logitech i razer. Właśnie dzięki temu, że miały super czestotliowści i pozwalały na płynne ruchy. Choć jak mówią jak ktoś lamus to i tak nic mu nie pomogło :) Razer i logitech to dwie różne konstrukucje i tak naprawdę wszyscy na scenie css kierowali się dopasowaniem myszki do ręki. Mi Razer nie pasował inaczej układam rekę itp. więc wybrałem logitecha. Powiem tak, ciężko pracować myszką, która jest zrobiona do grania. Do pracy używam jedynie MM, do gier już logitecha. Oczywiście ktoś może powiedzieć, że można się przyzwyczaić. Jasne malucha też można wystawić na tor wyścigowy :) Nie zapominajmy do czego są stworzone takie rzeczy.

#31 gajos

gajos
  • 427 posts

Posted 04 May 2008 - 15:48

Nieco z innej beczki: mam WMM (lezy zakurzona na dnie szuflady) i Logitecha MX Revolution. O ile ta pierwsza doskonale przewija obraz (wiecie - o kulke mi chodzi) - wlasciwie jak touchpad, o tyle Logitech nie. Jakos... Kolokwialnie mowiac do dupy. Czy to kwestia jakichs szczegolnych ustawien? Ktos ma ten problem albo jeszcze mial? ;-) Z gory dzieki za podpowiedzi.

#32 xanael

xanael
  • 387 posts
  • SkądPL

Posted 04 May 2008 - 16:13

jestem trochę na bieżąco z razerami :) aktualnie nie posiadam maca (budżet na to nie pozwala) ale mogę sie trochę podzielić informacjami dotyczacymi tej myszki :) wiec jest to DRUGA myszka Razera która w pełni działa z Makiem. bzdura jest ze jest to mysz specjalnie zaprojektowana na Maka, po prostu jest to nowy model z białym podświetleniem. Mysz ta wersji na Macintosha nie różni sie niczym (oprócz oświetlenia ofc) od zwykłego DeathAddera. Po prostu napisano sterowniki na ten sprzęt :P Sytuacja jest dokładnie analogiczna jak w wersji razer proClick 1.6 - był to po prostu razer diamondback z biala obudowa :) DAM GŁOWĘ, ze mysz, jeśli pojawi sie w Polsce, będzie droższa od zwykłego deathAddera. Wiec jeśli będzie ktoś zainteresowany ta myszą, to można kupić zwykłego DeathAddera (tego z niebieskim podświetleniem, a ładny to sprzęt, bo takowego posiadałem) i ściągnąć drivery na Maca ze strony producenta :)

#33 frycu

frycu
  • 242 posts
  • SkądKrosno/Kraków

Posted 05 May 2008 - 10:14

Tak? Pomijając fakt, że ja sam używam Wireless Mighty Mouse ;) aby być obiektywnym trzeba przyznać, że myszka Apple do gier się nie nadaje. Dlaczego? Spróbuj nacisnąć lewy i prawy przycisk jednocześnie... Na szczęście nie gram z gry ale w większości przypadków ta myszka byłaby bezużyteczna. Więc skoro opisywana mysz jest ceniona przez graczy i niejako przeznaczona do takich zastosowań, to pomijając design, trudno odmówić jej większej funkcjonalności w tej właśnie dziedzinie.

hm... musze przyznac ze pod windom do gier mam Logitecha MX518 (ktory jest zaprojektowany specjalnie do strzelanek) i nie widze jakiejs powalajace roznicy jak gram w Q3 na moim maczku, a nawet moj kumpel baty dostaje odemnie, zwazywszy na to ze gram na myszce nie zaprojektowanej do gier... jedyna wada tej myszki w strzelankach jest scroll... nawet przy lekkim dotknieciu zmienia mi bron o 3 pozycje...

#34 BrainCrusH

BrainCrusH
  • 19 posts
  • SkądHarlow , UK

Posted 31 May 2008 - 13:36

hm... musze przyznac ze pod windom do gier mam Logitecha MX518 (ktory jest zaprojektowany specjalnie do strzelanek) i nie widze jakiejs powalajace roznicy jak gram w Q3 na moim maczku, a nawet moj kumpel baty dostaje odemnie, zwazywszy na to ze gram na myszce nie zaprojektowanej do gier... jedyna wada tej myszki w strzelankach jest scroll... nawet przy lekkim dotknieciu zmienia mi bron o 3 pozycje...

to moze zerknij w ustawieniach kolka , bo domyslnie pod winda kolko przewija o 3 linie.

co do myszek to ja podlaczylem logitech mx3000 laser do mojego maca i przy podlaczonym bluetooth i superdisk lub zewnetrznym hdd czy nawet ipodzie , ciagle plakal mi ze ma za malo pradu, wiec kupilem mighty mouse (domyslnie mialem pro optical) i mam spokoj, co prawda mialem juz klopot ze scrollem ale po rozebraniu mychy i wyczyszczeniu walkow wszysko wrocilo do normy

#35 faj3r

faj3r
  • 270 posts

Posted 09 May 2009 - 23:08

wiem, ze odkopuję temat sprzed roku - przepraszam - ale szukam tej myszki. Wiecie gdzie można w Polsce ją kupić?

#36 m-j

m-j
  • 168 posts

Posted 09 May 2009 - 23:39

Deathadder to jedna z najwygodniejszych myszy jakie miałem w ręku. Super leży w dloni, jest świetnie wyprofilowana, fajnie leży w dłoni, w przeciwienstwie do porażki ergonomicznej jaką jest moim zdaniem mighty mouse (przy mojej wielkości dłoniach godzina zwykłego użytkowania MM prowadzi do bólu nadgarstka i stawów). Jesli chodzi o sprzet dla graczy, to Razer wie co robi, ja gram srednio 20-30 godzin tygodniowo i bez Razera lub czegoś tej klasy nie wyobrażam sobie szybkich strzelanek na nie-amatorskim poziomie. Pulsujące logo można wyłączyć. Konsole nie nadaja sie do szybkich shooterow online, pod ktore tego typu myszy są dedykowane. Konsole są stworzone do singleplayerów i coop na max 4 graczy. Optyczny deathadder podniosl moją celność o 30% w porównaniu do laserowego logitecha (mowie tylko o headshotach). Bezprzewodowa mysz dla graczy to pomyłka przy samych założeniach - za słabe próbkowanie.

#37 faj3r

faj3r
  • 270 posts

Posted 11 May 2009 - 14:36

m-j, to ja miałbym pytanka: używasz tego Deathadder'a z Mac'iem?

Którego Deathadder'a masz? zwykłego, czy Lunar white?

Lunar White jest praktycznie nie do dostania, a do niego są stery pod Mac'a. Także ja chyba zdecyduję się na Pro v1.6 podobna jakość a są stery pod Mac'a i można ją wszędzie kupić

#38 m-j

m-j
  • 168 posts

Posted 11 May 2009 - 14:40

Uzywam zwyklego czarnego deathaddera z niebieskim podswietleniem, bez sterownikow pod maka, bo mi niepotrzebne :)

#39 Devonaire

Devonaire
  • 45 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 June 2011 - 14:17

wie ktos moze czy boczne przyciski mozna jakos dostosowac do safari aby dzialy jako wstecz, do przodu? Szukam i nic nie moge znalesc na ten temat...

#40 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 posts
  • SkądWolin

Posted 15 June 2011 - 14:47

ściągnij sobie sterowniki to zobaczysz :) ja mam rezora to moge ustawić przyspieszenie itp, generlanie praktycznie nic nie ma do ustawiania. Pod windą jest multum nastawów pod maciem no cóż.... pzdr. Łukasz

#41 Devonaire

Devonaire
  • 45 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 June 2011 - 15:23

Razer Orochi mam sterowniki. Chce ustawic button 4 i 5 jako przod tyl. Jesli chodzi o tyl to spoko - ustawiam single key pod "delete" i jest ok. Przy probie ustawienia command + delete pod makro nie dziala. Nawet jak wrzuce no delay co w teorii powinno dawac klikniecie "na raz". Uzywam mychy tylko pod makowka.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users