Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Mysz Razer dla Mac OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 01 maja 2008 - 20:52

Dołączona grafika

Wiodący producent urządzeń wskazujących, zarazem cieszących się uznaniem graczy, wprowadza do swojej oferty mysz o nazwie DeathAdder Lunar White - zbudowaną specjalnie na potrzeby systemu operacyjnego Apple.

DeathAdder Lunar White jest gryzoniem zaprojektowanym dla osób praworęcznych. Jest też pierwszą konstrukcją tego producenta dla systemu Mac OS X. Mysz posiada pięć niezależnych przycisków oraz funkcję zmiany czułości "w locie". Kontrowersyjne pulsujące logo koloru białego zapewne jednym przypadnie do gustu, innym nie - podobnie jak kształt myszki.

Specyfikacja:
- sensor 1800 dpi (podczerwień)
- ergonomiczny design dla praworęcznych
- odświeżanie 1000 Hz zapewniające czas reakcji na poziomie 1 ms
- pięć niezależnie programowalnych przycisków
- zczytywanie powierzchni - 6400 razy/sekundę
- szybkość przesuwu do 120 cali/sekundę

urządzenie będzie dostępne 20 maja poprzez sieć sklepów Apple w cenie 60 dolarów.

Być może oprócz Makowych graczy myszka będzie ciekawą alternatywą dla użytkowników korzystających z MM.

Źródło : Internet

#2 hitman75

hitman75
  • 372 postów

Napisano 01 maja 2008 - 21:01

a ja mam zwykla laserowa myszke z trzema przyciskami i jakos nie wydaje mi sie aby sprawdzala sie gorzej, bo nie byla zaprojektowana dla OS X :) Przyciskom rowniez moge przypisac rozne funkcje(srodkowy mam expose).

#3 zan00

zan00
  • 2 postów

Napisano 01 maja 2008 - 21:25

erm.... ale co daje to ze mysz została zaprojektowana pod maca? o.0 Z tego co sie orientuje zwykły Razer tez działa pod mackiem (mogę sie mylić - sam nie sprawdzałem)

#4 embarto

embarto
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 maja 2008 - 21:31

Nigdy nie opuszczę mojej WMM :)

#5 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 01 maja 2008 - 21:45

erm.... ale co daje to ze mysz została zaprojektowana pod maca? o.0
Z tego co sie orientuje zwykły Razer tez działa pod mackiem (mogę sie mylić - sam nie sprawdzałem)

Dokładnie to nie jest 1 mysz zaprojektowana z myślą o Apple wcześniej full support miała np:
Razer PRO CLICK Mobile na Bluetooth-ie dostępna w 4 kolorach w tym biały

#6 Motokros

Motokros
  • 30 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 maja 2008 - 23:05

moja mycha byla zaprojektowana z mysla o uzytkownikach i windows i mac ;) logitech VX nano laserowa ma pare guzikow i sie doskonale sprawdza jako myszka do maca ;) :D

#7 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 01 maja 2008 - 23:08

Śmiejecie się ... Mam MM i Logitecha Revolution ... i nie wiem czemu ale MM płynnie działa pod OS-X a pod windą mi nie podchodzi .... a Logitech przeciwnie - pomimo zainstalowanych sterowników jakoś szarpie pod OSX a pod Vista Ideał :) a i tak najlepiej WACOM :)

#8 kerulet

kerulet
  • 134 postów

Napisano 02 maja 2008 - 06:56

taka mysz to ja dostalem gratis przy zakupie zwyklego blaszaka chyba z vobisa :)

#9 radek-wawa

radek-wawa
  • 183 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 02 maja 2008 - 07:12

co do wyglądu myszki 1. kerulet ma rację - wygląda jak te wszystkie "mediatech" z media markt 2. apple swoj dizajn opiera raczej na oszczędności formy - a tutaj - czarny kolor (!!!!!) z pulcującym logo. - może to nawiązanie do diody "sleep" w macbookach - ale kolor w takim wypadku musiałby być nawiązaniem raczej tylko do czarnego macbooka. W ogóle jakoś nie zauważyli projektanci tej myszki że produkty apple są coraz bardziej jasne, coraz bardzije przypominające mebel - patrz najnowszy iMac. Sporo niekonsekwencji jak na produkt "zaprojektowany" dla kompów apple _________________________________ PO KILKUNASTU MINUTACH ..... wszedłem na stronę Razera - to co tam widzę nie zxa bardzo powaliło mnie na kolana, a na dodatek pozostawiło taki niesmak lekki :P - te myszki są ochydne, na stronie brakuje tylko sapania lorda vadera - jest taka ciemna że nawet na matrycy matowej się prawie cały odbijałem. No ale może faktycznie myszka dobrze pracuje z makiem - a to nei musi oznaczać że będzie z nim dobrze wyglądać --- w ogóle będzie niewyglądać rzekłbym ;)

#10 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 maja 2008 - 08:14

Nigdy nie opuszczę mojej WMM :)

Ja chyba nigdy nie opuszczę MX Revolution :D To jest dopiero mysz ;)

A wracając do tematu to fajna ta myszka. A w sklepach już od jakiegoś czasu jest biały Razer ze sterownikami dla Mac OS X ;)
Myszki - Razer: Mysz Razer Pro v 1 6 - Sklep internetowy Komputronik.pl

#11 radek-wawa

radek-wawa
  • 183 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 02 maja 2008 - 08:17

ta jeszcze "lepsza" ja pierdziele, czy naprawdę niektórzy producenci polegają tylko na chińskich projektantach i dobierają sobie wzory z katalogu "1000 tanich projektów" ?

#12 turszmit

turszmit
  • 194 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 maja 2008 - 08:23

Bardzo dziwny jest ten news dla mnie. Przede wszystkim nie widzę tam żadnej informacji, co takiego specyficznie dla systemu OSX posiada ta myszka. Dlaczego będzie specjalnie wygodna dla użytkowników maców. Ja sam kupiłem do swojego MB taniochę Trust w Saturnie - i tyle, działa, o co takie wielkie halo???

#13 kamillys

kamillys
  • 854 postów
  • Skądokolice W-wy

Napisano 02 maja 2008 - 09:10

Mysz jak mysz, bez różnicy czy zaprojektowana dla OSX czy Windowsa, i tak powinna działać na każdym systemie. Jedynią różnicą są przyciski dodatkowe, które niestety różnie działają.

#14 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 02 maja 2008 - 09:11

Bardzo dziwny jest ten news dla mnie. Przede wszystkim nie widzę tam żadnej informacji, co takiego specyficznie dla systemu OSX posiada ta myszka. Dlaczego będzie specjalnie wygodna dla użytkowników maców. Ja sam kupiłem do swojego MB taniochę Trust w Saturnie - i tyle, działa, o co takie wielkie halo???

To cieszymy się że Ci się Twój wynalazek podoba ... Mysz (jak wszystkie gryzonie RAZER) adresowana jest przede wszystkim dla Macowych GRACZY - a specyficzne dla OSX jest oprogramowanie - niektórym nie wystarczy panel konfiguracyjny w systemowych preferencjach - A takie dedykowane oprogramowanie daje większe możliwości konfiguracyjne niż ustawienia w System Preferences. Ale co tam nie ma jak widzieć sprawę tylko ze swojego punktu widzenia (mi się nie przyda czyli bez sensu) - Fakt przy Twoich wymaganiach Trust wystarczy, ludzie kupują BMW ze względu na właściwości jezdne pewność prowadzenia, dla zabawy .... Ty kupiłeś Dacie Logan i telepiesz się do przodu - jak Ci to pasuje - to mi tym bardziej :)

#15 radek-wawa

radek-wawa
  • 183 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 02 maja 2008 - 09:31

cieżko się robi .... :D a chodziło tylko o ochydną brzydką i powtarzalną we wzornictwie mysz Razer ;)

#16 iMarkus

iMarkus
  • 64 postów
  • SkądKraków/Wisła

Napisano 02 maja 2008 - 09:44

O feeee!!! Co to za design?? Wygląda jak gryzon za 16zł z MediaM. Moja WMM sprawdza sie idealnie, czasami kulka protestuje, ale mozna wybaczyc, nie zdradze jej z zadną inna:-)

#17 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 02 maja 2008 - 10:48

Mam podobna tylko swieci na niebiesko i rowniez dziala pod Makiem.

#18 kerulet

kerulet
  • 134 postów

Napisano 02 maja 2008 - 10:55

juz pomine ten kawalek czarnego plastiku ale mysz ma przede wszystkim dobrze dzialac... a tutaj podczerwien a nie laser iii widac kabelek... dla graczy raczej myszki bez kabelka... i konsola a nie komputer

#19 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 02 maja 2008 - 11:09

juz pomine ten kawalek czarnego plastiku ale mysz ma przede wszystkim dobrze dzialac... a tutaj podczerwien a nie laser iii widac kabelek... dla graczy raczej myszki bez kabelka... i konsola a nie komputer

Zaiste .... byłem na kilku turniejach dla graczy i wiesz :) NIGDZIE nie widziałem by Ci gracze używali myszy bezprzewodowych :) W opinii nazwijmy to umownie "zawodowych" graczy nie wystarcza nawet bardzo dobry model MX700, który komunikuje się z komputerem z prędkością zbliżoną do myszy przewodowych (125 sygnałów na minutę). Z tego co czytałem i słyszałem jest to jeden z niewielu modeli na rynku charakteruzyjący się brakiem występowania zjawiska nazywanego "akceleracja wsteczna"

i takiemu Graczowi chcesz polecić Joypad ?? :) chyba się nie skusi

Mi osobiście też ten czarny gryzoń nie podchodzi co nie zmienia faktu że dla kogoś kto lubi mieć pod ręką precyzyjne narzędzie "Eksterminacji" takie urządzenie w momencie gdy Gier na Maca powstaje coraz więcej jest Ciekawą opcją :)

#20 turszmit

turszmit
  • 194 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 maja 2008 - 11:27

To cieszymy się że Ci się Twój wynalazek podoba ... Mysz (jak wszystkie gryzonie RAZER) adresowana jest przede wszystkim dla Macowych GRACZY - a specyficzne dla OSX jest oprogramowanie - niektórym nie wystarczy panel konfiguracyjny w systemowych preferencjach - A takie dedykowane oprogramowanie daje większe możliwości konfiguracyjne niż ustawienia w System Preferences. Ale co tam nie ma jak widzieć sprawę tylko ze swojego punktu widzenia (mi się nie przyda czyli bez sensu) - Fakt przy Twoich wymaganiach Trust wystarczy, ludzie kupują BMW ze względu na właściwości jezdne pewność prowadzenia, dla zabawy .... Ty kupiłeś Dacie Logan i telepiesz się do przodu - jak Ci to pasuje - to mi tym bardziej :)

Chciałbym tylko zauważyć, że ja nie twierdzę, że wszyscy powinni kupować tanie myszki, skoro mnie wystarczy ta, którą mam. Piszę to w kontekście newsa, który nawet nie ociera się o informacje, o których Ty piszesz - po co komuś taka mysz może być potrzebna, jakie w konkretnych zastosowaniach są jej istotne cechy, itd., itp. Bez takiego rozszerzenia newsa mój komentarz jest jak najbardziej uzasadniony.

PS. Do wszystkich Państwa wyrażających swoje zniesmaczenie designem, używających pewnego słówka... Otóż jego prawidłowy zapis wygląda tak:
ohyda, ohydny.
Dla utrwalenia:

Jakżeż ohydnie wygląda zdanie z tak rażącym błędem ortograficznym.
Pozdro ;)!

#21 Rotorblade

Rotorblade
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 maja 2008 - 11:28

Moja WMM sprawdza sie idealnie

Tak? Pomijając fakt, że ja sam używam Wireless Mighty Mouse ;) aby być obiektywnym trzeba przyznać, że myszka Apple do gier się nie nadaje. Dlaczego? Spróbuj nacisnąć lewy i prawy przycisk jednocześnie... Na szczęście nie gram z gry ale w większości przypadków ta myszka byłaby bezużyteczna. Więc skoro opisywana mysz jest ceniona przez graczy i niejako przeznaczona do takich zastosowań, to pomijając design, trudno odmówić jej większej funkcjonalności w tej właśnie dziedzinie.

#22 radek-wawa

radek-wawa
  • 183 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 02 maja 2008 - 11:35

OCHYDA to czesty blad :) przyznaje bez bicia - odkad wszedlem na klawiature w uzytkowaniu codziennym ponad 10 lat temu od tamtego czasu obserwuje u siebie uwstecznienie w stosowaniu sie do zasad ortografii :) Zapewne pry pismie recznym byloby mniejsze prawdopodobienstwo, ze bedzie skucha... ;) a przy okazji turszmit... rozumiem ze Twoje zniesmaczenie dotyczy i myszki i wystepowania bledow? - czy moze tylko wystepowania bledow ? ;) (ale braku ogonkow polskich i przecinkow to mi juz nie wymawiaj - pisze profilaktycznie - teraz akurarat nie mam mozliwosci pisac piekna polszczyzna :))

#23 Dragon

Dragon
  • 206 postów
  • SkądChorzów

Napisano 02 maja 2008 - 11:53

dziwi mnie troche, ze nikt nie wspomina tutaj o cenie. Poza tym pulsujacym logo ta myszka nie oferuje wlasciwie zadnych nadzwyczajnych funkcji a kosztuje 60$. Jak dla mnie jest warta 60zł. Wiecej bym za nia nie dal Jeśli już wywiązała się dyskusja o designie to musze powiedzieć, że mi się bardzo podoba. Nie zgadzam się z opinią, że ma "niskiej jakości" wzornictwo. Zresztą na zdjęciach nawet poloneza można przedstawić jak mercedesa. Ważne jak prezentuje się w rzeczywistości.

#24 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 02 maja 2008 - 12:08

Chciałbym tylko zauważyć, że ja nie twierdzę, że wszyscy powinni kupować tanie myszki, skoro mnie wystarczy ta, którą mam. Piszę to w kontekście newsa, który nawet nie ociera się o informacje, o których Ty piszesz - po co komuś taka mysz może być potrzebna, jakie w konkretnych zastosowaniach są jej istotne cechy, itd., itp. Bez takiego rozszerzenia newsa mój komentarz jest jak najbardziej uzasadniony.

PS. Do wszystkich Państwa wyrażających swoje zniesmaczenie designem, używających pewnego słówka... Otóż jego prawidłowy zapis wygląda tak:
ohyda, ohydny.
Dla utrwalenia:

Jakżeż ohydnie wygląda zdanie z tak rażącym błędem ortograficznym.
Pozdro ;)!

Ależ Mój drogi starałem się (być może zbyt delikatnie) zaakcentować że urządzenie cieszy się popularnością wśród graczy (którym to zagadnienia o których piszę obce nie są)pisząc że "Wiodący producent urządzeń wskazujących, zarazem cieszących się uznaniem graczy"

Dla osób twierdzących jakim to "badziewiem z TESCO" ten model nie jest polecam TEST:
[1/47] Test 39 myszek dla graczy :: PCLab.pl

Dla osób które nie chcą czytać całości wkleję kawałek podsumowania

"Co polecamy?

Naszym zdaniem warto polecić dwie, bliźniacze konstrukcje od Razera i Microsoftu. Mówimy tutaj mianowicie o Microsoft Habu i Razer DeathAdder. To bardzo udane konstrukcje. Zostały wyprofilowane pod prawą dłoń, ich obudowy wykonane są z antypoślizgowego materiału oraz plastiku w kolorze "czarnego pianina". Obie cechują się wysoką ergonomią pracy, idealnie leżąc w dłoni. Granie na nich to prawdziwa przyjemność, tym bardziej, że pod względem optyki nie można im nic zarzucić - niezależnie czy jest to sensor optyczny w produkcie Razera czy laserowy w Habu. Całkowity brak akceleracji wstecznej, precyzyjne prowadzenie myszek po każdej powierzchni, czy to szklanej, czy materiałowej działają pozytywnie na ocenę myszek. Do Habu dołączony został dodatkowy moduł z bocznymi przyciskami, przez co niezadowoleni ze standardowych guzików mają możliwość ich zmiany. Jedyne zastrzeżenie możemy mieć do systemu podświetlania elementów, które niestety każdorazowo po ponownym uruchomieniu komputera trzeba wyłączać (oczywiście o ile mamy taką potrzebę). Cena działa tutaj neutralnie na decyzję o końcowej nocie, ale za jakość wykonania i technologiczny majstersztyk należy wysupłać trochę więcej złotówek. "

#25 jabco

jabco
  • 490 postów
  • Skądnie z tąd...

Napisano 02 maja 2008 - 13:18

Razer ma swietna technologie i jakosc wykonania, design TEGO modelu jest przecietny, ja mam Razer Diamondback ktora ma te same bebechy co ta, wyglada o niebo lepiej... Razer lubi wypuszczac wiele produktow pod ten sam hardware, jak sony ericsson

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych