Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[iPod Classic 80] problem z podłaczeniem

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Kłak per Glaca

Kłak per Glaca
  • 7 posts

Posted 01 May 2008 - 18:57

Witam! Kupiłem ipoda miesiąc temu i od początku miałem kłopoty z podłaczeniem usb do komputera. Otóż ipod jest odrzucany i od razu po podłączeniu się wysuwa. Zdarza się to bardzo często, zwykle musiałem kilka razy podłączać i odłączać żeby zaczął się synchronizować. Ostatnio problem się nasilił i w ogóle nie mogę go podłączyć. Na pewno nie jest to kwestia kabla. Mam dwa oryginalne, w tym jeden nowiutki. Prawdopodobnie wina komputera - ale o co konkretnie może chodzić? Sprawdzałem wszystkie wejścia USB. Ostatecznie mam dwa pytania: 1. Jak się tego problemu pozbyć? 2. Czy regularne podłączanie/odłączanie ipoda, np 10 powtórzeń w krótkim czasie może go uszkodzić? Cz mogę to robić bez wahania?Na razie muszę... pozdrawiam!

#2 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 01 May 2008 - 20:32

troche to na okolo ale sproboj wlaczyc tryb dyskowy w ipodzie. Ew. jak ci sie uda sformatuj go (przez narzedzie dyskowe pod mac lub magazyn danych w narzedziach admina w windows) i odtworz

#3 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 May 2008 - 19:26

sprawdz tez czy nic (np firewall, antywirus) nie ingeruje w dzialanie urzadzen usb i/lub dzialnie uslug systemowych (np apple mobile device) niezbednych do prawidlowego dzialania ipoda. bitdefender ma na przyklad nieprzyjemna wlasciwosc przeszkadzania w dzialaniu dyskom usb.

#4 _igi

_igi
  • 3155 posts

Posted 05 May 2008 - 23:07

Za małe napięcie masz w USB'kach. Jak podłączam do HUB'a to mi go też wywala, muszę odpinać dysk albo klawiaturę i prosto do powerbook'a podłączać. Yhh, za czasów firewire takich problemów nie było, jeszcze się muzyka szybciej zgrywała..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users