Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Samochodowy zestaw głośnomówiący bluetooth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 scalar

scalar
  • 10 postów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 18:45

witam mam problem z podłączeniem zestawu głośnomówiącego bluetooth z moim iPhomen. Znajduje go, łączy i reset zestawu, zestaw to Siemens HKW-600 jest może jakaś nakładka która uniwersalizuje łącze bluetooth w iPhonie. Proszę o pomoc zestaw już zainstalowany, szkoda by było go demontować.

#2 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 19:35

ktora wersja oprogramowania iP? pzdrw //T

#3 scalar

scalar
  • 10 postów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 19:38

niestety 1.1.4, tylko nie mówcie że pozostaje czekac na na czerwiec i 2.0

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 29 kwietnia 2008 - 21:30

sprobuj od drugiej strony - czyli oprogramowanie zestawu glosnomowiacego. pzdrw //T

#5 scalar

scalar
  • 10 postów

Napisano 30 kwietnia 2008 - 07:29

a może w jakims repozytorium pojawił się upgrade bluetootha dla zestawów głośnomówiących. niestety nie ma możliwość upgradu zestawu siemensa :(

#6 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 30 kwietnia 2008 - 09:19

a może w jakims repozytorium pojawił się upgrade bluetootha dla zestawów głośnomówiących.

niestety nie ma możliwość upgradu zestawu siemensa :(

oprogramowanie BT jest czescia oprogramowania telefonu - w zadnym repozytorium nie znajdziesz nic co usprawnialo by obsluge BT. Piszesz ze nie ma mozliwosci upgrade'u tego zestawu? To marnie o nim swiadczy... Uzywam Garmina Nuvi 760 od okolo 2 miesiecy - w tym czasie juz dwa razy pojawialy sie poprawki na obsluge BT tego urzadzenia.
iPhone z oprogramowaniem 1.1.3 nie chcial wspolpracowac z moim Garminem - co kilka(nascie) sekund na Garminie pojawiala sie informacja o utracie polaczenia z telefonem. Po upgradzie do 1.1.4 dziala bez zastrzezen.

pzdrw
//T

#7 scalar

scalar
  • 10 postów

Napisano 30 kwietnia 2008 - 15:43

Twój "zestaw głośnomówiący" to nawigacja z taką opcją, a ja mówię o zestawie głośnomówiącym montowanym na stałe w samochodzie. Nie ma możliwośći podpięcia się do tego za pomocą komputera. Niestety mimo zafascynowania iPhonem jestem trochę zawiedziony niedopracowaniem tego urządzenia, testowałem na innym zestawie i ten sam błąd, więc wykluczam wadę zestawu głośnomówiącego. Pozostaje czekać na soft 2.0, lub pozbyć się się zestawu lub iPhona.

#8 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 30 kwietnia 2008 - 17:20

Twój "zestaw głośnomówiący" to nawigacja z taką opcją, a ja mówię o zestawie głośnomówiącym montowanym na stałe w samochodzie. Nie ma możliwośći podpięcia się do tego za pomocą komputera.

Niestety mimo zafascynowania iPhonem jestem trochę zawiedziony niedopracowaniem tego urządzenia, testowałem na innym zestawie i ten sam błąd, więc wykluczam wadę zestawu głośnomówiącego. Pozostaje czekać na soft 2.0, lub pozbyć się się zestawu lub iPhona.

masz racje ze tego typu urzadzeniem nie jest to takie proste jak w nawigacja.. Zaczal bym od weryfikacji czy iPhone znajduje sie na liscie telefonow z ktorymi ten zestaw wspolpracuje - jesli taka lista w ogole istnieje. W moim przypadku iPhone na stronach Garmina byl - pomimo tego ze tak jak pisalem wczesniej z oprogramowaniem 1.1.3 nie dalo sie tego uzywac.
Kolejnym krokiem moze byc skierowanie problemu do serwisu tego sprzetu - byc moze cos beda w stanie poradzic...
Pozostaje mi zyczyc Ci powodzenia.

pzdrw
//T

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych