Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod Video gwarancja ?

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 touchmyipod

touchmyipod
  • 12 posts

Posted 29 April 2008 - 12:14

Witam, w zeszłe wakacje kupiłem iPoda Video 30 gb, byłem z niego bardzo zadowolony do momentu gdy odmówił współpracy. iPoda kupiłem w Saturnie, na moje pytanie o gwarancje usłyszałem że jest w pudełku i po sprawdzeniu produktu należy ją podbić. OK, po otwarciu pudełka nie było żadnej karty gwarancyjnej więc udałem się z powrotem do sklepu. Pracownik działu gwarancji podbił pieczątkę sklepu, wpisał datę sprzedaży i podpisał kartę. Nie wpisał jednak do niej ani numeru seryjnego ani też modelu urządzenia. I tutaj moje pytanie czy taka karta gwarancyjna jest ważna?. Pytam ponieważ chcę mieć jakieś argumenty w wypadku gdy będę musiał kłócić się o tą gwarancję. Mam nadzieję że całą sprawę napisałem w miarę przystępnie i zrozumiale;)

#2 Dragon

Dragon
  • 206 posts
  • SkądChorzów

Posted 29 April 2008 - 20:24

u oficjalnego dystrybutora moga byc z tym problemy. Najlepiej oddaj odtwarzacz do Saturna, oni pewnie przyjmą bez gadania

#3 mihuwp

mihuwp
  • 29 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 April 2008 - 22:16

w SADzie uzupełnią kartę gwarancyjną o brakujący nr seryjny, nazwę. Przynajmniej tak było w moim przypadku jak oddawałem shuffelke do naprawy (Shuffelka była wygrana w konkursie i na gwarancji była tylko pieczatka sprzedawcy i data). pozdr

#4 touchmyipod

touchmyipod
  • 12 posts

Posted 30 April 2008 - 00:53

w SADzie uzupełnią kartę gwarancyjną o brakujący nr seryjny, nazwę.
Przynajmniej tak było w moim przypadku jak oddawałem shuffelke do naprawy (Shuffelka była wygrana w konkursie i na gwarancji była tylko pieczatka sprzedawcy i data).
pozdr

A nie będą się czepiali dowodu zakupu bo gdzieś go zgubiłem?

Ciekawe czy przyjęli by mojego iPoda w iSpocie :?:

#5 mihuwp

mihuwp
  • 29 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 April 2008 - 07:00

Ja żadnego dowodu zakupu nie miałem tylko karta gwarancyjna i przyjeli bez problemów :) Swoja drogą wiele naczytałem się złego o SADzie i myślałem że będą jakieś krzywe akcje (właśnie z braku dowodu zakupu) a tu miła niespodzianka. pozdr.

#6 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 May 2008 - 18:39

na szczescie juz zmienili polityke i realizuja gwarancje na podstawie bazy danych.
Autoryzowany serwis Apple
tylko prosze nie szukac tej bazy pod wskazanym adresem. tam jej nie ma. :)
prawidlowy adres to
https://selfsolve.ap.../GetWarranty.do

#7 touchmyipod

touchmyipod
  • 12 posts

Posted 06 May 2008 - 09:03

Wczoraj oddałem iPoda do serwisu, całe szczęście obyło się bez problemów. Teraz pozostaje czekać.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users