Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wsparcie techniczne 008004411875

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 mmski

mmski
  • 17 postów

Napisano 25 kwietnia 2008 - 15:57

Proszę o opinie nt. funkcjonowania wsparcia technicznego firmy Apple. Rozważam możliwość zakupu macbooka w UK. Alternatywą jest iSpot w Polsce, ale cena jest "trochę" przesadzona. Czy kontakt z infolinią 00800... wystarczy mi w problemach konfiguracyjno-obsługowych, że tak to nazwę.... Czy może jednak lepiej dołożyć parę stówek (co czynię niechętnie!) i mieć wsparcie u kolegów w iSpocie, bo deklarują, że będą mi nieodpłatnie pomagać, jak zakupię u nich sprzęt.

#2 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 25 kwietnia 2008 - 16:16

Głownie to TU Ci będą pomagać... :)

#3 JARIK

JARIK
  • 323 postów

Napisano 25 kwietnia 2008 - 16:30

Tak jest. Oraz trochę na forach zagranicznych. Na wsparcie iSpotu za bardzo bym nie liczył

#4 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 25 kwietnia 2008 - 16:33

Koledzy z iSpotu są mili (w większości iSpotów, ale nie we wszystkich :P). Ale tak jak wspomniał cheniek - pomoc zawsze znajdziesz na myapple.pl :)

#5 Rocik

Rocik
  • 213 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2008 - 16:36

Kup w UK a za zaoszczędzone pieniądze postaw nam piwo w PL :)

#6 mmski

mmski
  • 17 postów

Napisano 25 kwietnia 2008 - 17:23

a jeśli sobie nie poradzę na podstawie info z forum??.... - będę musiał się udać do iSpota i wtedy mnie skasują jak "za zboże"; pokażą mi, że tak się kończy kombinowanie cenowe, że należy kupować w kraju! macie jakieś doświadczenia, ceny usług itp??

---- Dodano 25-04-2008 o godzinie 16:42 ----
właśnie sobie uświadomiłem, że kupując w UK będę musiał przerobić wtyczkę zasilacza, bo tam mają inne, albo kupić nowy zasilacz. To to już tak różówo nie wygląda.

#7 jw_amigowiec

jw_amigowiec
  • 294 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 25 kwietnia 2008 - 18:25

Wcale nie! Wystarczy kupic przejsciowke. U nas sa takie za grosze w sklepie, ktory miedzy innymi zabawki sprzedaje i kable euro do telewizorow :P.

#8 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 25 kwietnia 2008 - 19:01

albo do kostki podłaczyc zwykły kabel od magnetofonu :)

#9 mmski

mmski
  • 17 postów

Napisano 26 kwietnia 2008 - 10:09

To co doradzacie? Kupić w UK czy w PL? Może jeszcze jakieś przemyślenia? Ktoś sprowadzał może z zagranicy?

#10 mickow

mickow
  • 1 postów

Napisano 10 grudnia 2012 - 11:01

infolinia 008004411875 koszt rozmowy Jaki jest koszt rozmowy z tą infolinia z sieci orange

#11 sowalski

sowalski
  • 299 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 10 grudnia 2012 - 21:15

Radzę uważać przy dzwonieniu na infolinię apple z telefonów komórkowych. Kiedy dzwoniłem z playa żeby przedłużyć gwarancję na imaca za 9 minutowe połączenie zapłaciłem 40 zł :(. A i nie wiem czy to prawda ale w imagazine pisali przy okazji jakiegoś testu że połączenia ze stacjonarnych są darmowe.

#12 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 10 grudnia 2012 - 21:19

Kup w UK w Apple Store. Tam są specjalne stanowiska gdzie po zakupie komputera siadasz z pracownikiem sklepu i on Ci wszystko tłumaczy co i jak - nawe kilka godzin ;-) Do tego sam nie korzystałem, ale infolinia apple jest podobno bardzo pomocna, załatwiłem znajomemu MBP i on nie chcąc mi się narzucać przyznał się niedawno że już wiele-wiele godzin spędził na infolinii i bardzo pomagają we wszystkich problemach. Taki support masz przez 3 miesiące, a jeśli kupisz Apple Care to przez 3 lata.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych