wkładam płytę do napędu - startuję mac'a z klawiszem c i nic... pojawia się ikona findera migająca na przemian ze znakiem zapytania.
mac to eMac z procesorem ppc
pytanie moje czy mogę gdzieś znaleźć wersjęubuntu na ppc - czy coś robię nie tak przy uruchomieniu
dzięki za pomoc

problem z uruchomieniem ubuntu live cd
Rozpoczęty przez
wiabek
, 25 kwi 2008 07:33
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 kwietnia 2008 - 07:33
Napisano 26 kwietnia 2008 - 12:09
wersja ubuntu ppc 6.06 nie ładuje graficznego środowiska - ma ktoś jakiś pomysł?
dzięki za pomoc
Napisano 26 kwietnia 2008 - 13:14
Wiele w kwestii PPC i Ubuntu pomóc Ci nie mogę, ale możesz spróbować Ubuntu 8 na PPC http://cdimage.ubunt...-live/20080424/
Czasami spróbowanie nowszej wersji pomaga, pamietam jak kiedyś miałem problemy z uruchomieniem Ubuntu 6 na moim PC bo jeszcze nie miało sterów do mojej nowej karty graficznej, w Ubuntu 7 już były, z drugiej strony eMac nie jest żadną nowością :/ Wiesz, spróbować nie zaszkodzi. Nie masz nic do stracenia.
Czasami spróbowanie nowszej wersji pomaga, pamietam jak kiedyś miałem problemy z uruchomieniem Ubuntu 6 na moim PC bo jeszcze nie miało sterów do mojej nowej karty graficznej, w Ubuntu 7 już były, z drugiej strony eMac nie jest żadną nowością :/ Wiesz, spróbować nie zaszkodzi. Nie masz nic do stracenia.
Napisano 29 kwietnia 2008 - 13:12
Jeśli 8 okarze się zabardzo zasoborzerna to polecam 7 u mnie na ibooku działa płynnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych