No nie da rady pracowac na Leo w FCS2 (to czcionka sie zgubi, to jeszcze cos innego - mam dosc). Prosze szanownych forumowiczow o pomoc.
Mam Maka Pro 2x2.8 16ram oraz 2 dyski - 320 (fabryczna) oraz 500 WD 7200 (no chodzi poprawnie. Chce zainstalowac Tigera i po wlozeniu plyty instalacyjnej Tiger 10.4.x mam prawidlowy komunikat "restart" i po restarcie pokazuja sie spowrotem ikony z plyty instalacyjnej. Wydaje mi sie, ze chodzi o odmontowanie dodatkowego dysku. Czy fizycznie mam to zrobic (czyli wyjac dysk) czy w disc utility.
Moze banalny temat na forum ale naprawde juz mam dosc Leoparda. W/g mnie jest niedopracowany.
Z gory dziekuje za rady i pozdrawiam jabluszkoaf.

Prosze o pomoc w przeinstalowaniu Leo na Tiger
Started by
jabluszkoaf
, 24 Apr 2008 08:01
9 replies to this topic
Posted 24 April 2008 - 08:01
Posted 24 April 2008 - 09:56
Ja miałem to samo jak włożyłem płytke z system i podpięty był iPod, odepnij wszelkie użądzenia z wyjątkiem myszki i klawiatury
Ja tigera mam na dysku USB, jak to zrobiem :
Bootcamp - zrobiłem partycje 10GB przeformatowałem na Mac OS X EXtended juranlling
Włożyłem płytke z systemem i zainstlowałem na nim 10.4
Potem załadowałem 10.5 (przy starcie ALT) i zrobiłem obraz dysku 10.4 (partycji)
Następnie partycje na której był 10.4 sformatowałem na FAT i bootcamp ją usuną.
Podłączyłem Dysk USB i z narzędzi syskowych przywróciłem obraz na dysk - wszystko działa
Posted 24 April 2008 - 12:49
Witam seb 235.
Moze zaczne tak: mam na maku pro system 10.5 (nie moge go juz zniesc - gubi czcionki z Motion3, Final Cut Studio 2 i robia sie inne dziwne nie do opisania rzeczy o ktorych nie chce wspominac bo mi cisnienie skacze do 200-tu). Posiadam Tigera 10.4 i chce go zainstalowac, wyjalem wszystkie dyski oprocz firmowej 320, jest podpieta tylko klawiatura, mysza i monitor. Jesli dobrze rozumiem to mam zrobic jedna partycje 10gb-wa na 320-ce i na tej partycji zainstalowac 10.4?
JA CHCE WOGOLE MIEC 10.4. NIE CHCE LEOPARDA WIDZIEC NA OCZY.
Jesli mozesz to jeszcze raz opisz jak step-by-step to zrobic. Mam tyle pracy i zachcialo mi sie instalki leosia, a to taka lipa ze sie w p.... nie miesci.
Pozdrawiam jabluszkoaf.
Posted 24 April 2008 - 12:59
a wyczyszczenie dysku wchodzi w gre ? będzie najprościej
O tym co pisałem to wtedy będziesz miał dwa, systemy musiał byś nagrać ten obraz na inny fizyczny dysk, uruchomić z niego komputer a później wymazać dysk na którym jest 10.5. Jak coś to pisz na GG 7417136
Posted 24 April 2008 - 13:23
oczywiscie, ze wyczyszczenie wchodzi w gre tylko napisz mi seba235 krok po kroku jak to zrobic maka pro dostalem wczoraj tak, ze sprawa swieza. A pracy mam full.
Pozdrawiam jabluszkoaf.
Posted 24 April 2008 - 13:27
wejdż z płyty instalacyjne leo do diskutility i tam jest format dysku
Posted 24 April 2008 - 14:20
Therion napisz mi krok po kroku co mam robic bo maka pro mam 1 dzien a leopard to system ktorego wogole nie znam.
BARDZO PROSZE - MAM DUZO PRACY A TU LIPA.
Posted 24 April 2008 - 15:28
uruchom maca trzymając klawisz alt (Option), oczywiście płyta Leo w napędzie.
Pokazuje ci się do wyboru dysk i płyta klikasz uruchamianie z płyty.
jak wejdzie do instalatora to w menu tam (gdzie jabłko) znajdujesz disk utillity i uruchamiasz
jak uruchomisz szukaj opcji formatowania
a jeszcze jedno nie da rady uruchomić instalatora tigera z płyty
oczywiście trzymając ten sam klawisz alt?
instalka tiger z wymazywaniem całego dysku.
nie możliwe żeby nie poszło
chyba że w macu pro jest inaczej ja mam laptopa pozdro
Posted 25 April 2008 - 10:11
Witam Therioon.
Nie da rady zainstalowac Tigera na Macu Pro, bo Tigera mam z iMaca 20" ktorego sprzedalem. Na razie jeszcze sie pomecze do poniedzialku, juz zamowilem Tigera na Maca Pro. Wiem, ze sa sposoby na zainstalowanie Tigera na upartego, ale ja zawsze mialem i mam "legale" a cena za Tigera na Maca Pro nie wstrzasnela mna bardzo wiec mysle, ze wytrzymam do poniedzialku. Jednak dalej podtrzymuje, ze Leopard jest niedopracowanym systemem. Zreszta mozna sprawdzic na forach co "makowcy pisza na temat "leosia" (statystycznie na 10 opinii, 6-7 jest negatywnych).
Pozdrawiam jabluszkoaf.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users