Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zmiana MAC w iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 16:27

Witam Czy jest możliwość zmiany adresu MAC w iPhone? Jak wogóle sprawdzić jaki mam MAC w iPhone? Chodzi mi o to że mam dostawce internetu, który filtruje adresy MAC i moge mieć neta tylko z sieciówki o takim MACu jak mam w kompie. jak to obejść?

#2 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 16:36

bylo na forum... sprawdzic mozesz w ustawieniach telefonu, General, About a zmienic mozesz w terminalu przez: ifconfig en0 ether xx:xx:xx:xx:xx:xx Zmiana dziala do restartu telefonu. pzdrw //T

#3 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 16:39

problem w tym że ja nie mam access pointa jeszcze, po prostu w bloku ktoś te pare godzin dziennie jak siedzi przy kompie to widze sieć wifi w iphone. Mac juz znalazłem, fakt wystarczylo poszukac. zaraz jeszcze spróbuje zmienić ten MAC jakos EDIT: zainstalowałem Termv100, BSD Subsystem mam też i po odpaleniu terminala nie chce mi przyjać hasła: wpisuje: login: root pass: alpine i mi wyskakuje login incorrect wpisałem jako login mobile i to samo

#4 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2008 - 16:51

Musisz mieć łatkę o nazwie SUID Lib Fix z kategorii Tweaks 1.1.3. ;)

#5 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 16:55

ale mam wersje firmware 1.1.4 w SUID Lib Fix jest napisane ze tylko do 1.1.3 z nowszym firmware bedzie dzialac? EDIT: ok, zainstalowałem wszystko, zmieniłem MAC wg porad a mimo wszystko po wejściu w ogólne -> informacje nadal mam stary MAC

#6 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2008 - 17:02

Tak, spokojnie działa na 1.1.4. :)

#7 seeadv

seeadv
  • 688 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 17:09

no i chyba mimo wszystko lipa z tego wyjdzie, sprawdziłem przez terminal i adres MAC jest zmieniony na taki jak chciałem mimo ze w ustawienia-> informacje pokazuje stary. problemem jest jeszcze to, że komputery w sieci muszą miec odpowiednią nazwę, więc jak w iPhonie zmienić tak jakby nazwę komputera (analogia do Windows)?

#8 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 17:10

ok, zainstalowałem wszystko, zmieniłem MAC wg porad a mimo wszystko po wejściu w ogólne -> informacje nadal mam stary MAC

Bo tam ZAWSZE jest wyswietlany oryginalny MAC. Po zmianie mozesz sprawdzic przez: ifconfig en0
jaki jest faktycznie.

pzdrw
//T

#9 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 23 kwietnia 2008 - 18:42

A na stałe możesz sobie ustawić programem iBooter:

IBooter - IPhone Linux

#10 kingston21

kingston21
  • 13 postów

Napisano 20 marca 2009 - 01:52

A jak w tym momencie zmienić maca? w cydi nie ma już tych programów, może powstał jakiś programik który robi to za nas? Ok, już wiem.

#11 nostrad

nostrad
  • 1 postów

Napisano 03 września 2009 - 12:28

Jak już wiesz to może się tym podziel z innymi?

#12 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 03 września 2009 - 13:55

Jak już wiesz to może się tym podziel z innymi?

przeciez jest w tym watku... Najprosciej przez:
ifconfig en0 ether
komende trzeba wydac jako 'root'. Zmiana nie jest trwala - dziala do restartu.

//T

#13 gr_ekus

gr_ekus
  • 6 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 09:27

Problem witam, wiem że już może wszystko na ten temat zostało napisane, ale ja nadal nie potrafię zmienić tego numeru MAC, mam zainstalowany Mobile Terminal jestem zalogowany jako root i ciągle mi wyskakyje command not found?? nie wiem może coś mam jeszcze zainstalować.Mam tel iPhone 4 GSM iOS5.1.1 i oczywiście jaibreak. POMOCY!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych