Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Głuchy iPhone. Prawie w całości.

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 caspper

caspper
  • 4 posts

Posted 23 April 2008 - 12:29

Witam, Wczoraj pojawił się w moim iPhonie dziwny problem: iPod jest zupełnie głuchy, odsłuchanie jakiegokolwiek pliku czy to audio czy wideo, możliwe jest jedynie na podpiętych słuchawkach. Główny głośnik milczy. Podobnie jest gdy odblokowuje telefon, pisze SMSa (przy głośnej klawiaturze) itd. Praktycznie wszędzie znikł dźwięk. Podejrzewałem, że coś stało się z głośnikiem, ten jednak funkcjonuje poprawnie gdy ktoś dzwoni, przychodzi wiadomość, uruchamia się budzik. Również wchodząc w opcje dźwięków, regulując poziom głośności - wszystko jest w porządku. Nie wiem jaka jest tego przyczyna. Pierwsze co się nasuwa to, czy telefon nie upadł? I faktycznie jakiś czas temu spadł z niewielkiej wysokości na podłogę, jednak od tamtego czasu z iPhonie nie było żadnych problemów, wszystko działało prawidłowo. Proszę o jakieś podpowiedzi, może ktoś miał podobne problemy? Co robić? Jeśli są to jakieś techniczne uszkodzenia, to jak sobie z nimi poradzić? Funkcjonuje w Polsce jakiś serwis?

#2 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 23 April 2008 - 12:34

uzyj opcji szukaj bylo setki rzazy , przedmuchaj wejscie na sluchawki

#3 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 April 2008 - 13:02

bylo setki rzazy

Racja, ale chyba innej odpowiedzi oczekuje autor wątku. ;) Spróbuj energicznie włożyć i wyjąć słuchawki. Jak nie zadziała za pierwszym razem to zrób tak kilka razy. Ew. "przedmuchaj" wejście słuchawkowe, tak jak kolega wyżej napisał. ;)

#4 caspper

caspper
  • 4 posts

Posted 23 April 2008 - 13:24

Bardzo dziwna sprawa. Nie próbowałem nawet szukać czegokolwiek w archiwach bądź FAQ, byłem chyba przekonany o mechanicznym uszkodzeniu. Tymczasem poczytałem, okazuje się, że faktycznie tematów i takich problemów było sporo. Przedmuchałem - nic, energicznie wpinałem / wypinałem - nic. Restart wszystkich ustawień - nic. Zwróciłem jednak uwagę na zaznaczanie przez autorów postów tego, że wpinają słuchawki bez mikrofonu. Zapewne chodzi o słuchawki Apple od iPoda i innych urządzeń. Wziąłem zwykłe słuchawki stereo od odtwarzacza mp3 wpinam na iPhona (ona tam strasznie luźno wchodzi, praktycznie bez czucia) ...i nagle dźwięk powraca w głośniku głównym! Bardzo dziwna sprawa, ale u mnie już jest OK. Wielkie dzięki! Ale: Powtarza się Wam taki problem? Czy to w ogóle jest spowodowane?

#5 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 April 2008 - 14:07

Podobno zbyt wolnym wyjmowaniem słuchawek, na tyle wolnym, że iPhone nie wie co ma robić - przełączyć się na głośnik, czy zostać na słuchawkach i w efekcie końcowym zostaje na słuchawkach, kiedy my je już mamy w ręku. Stąd brak dźwięku w głośnikach.

#6 caspper

caspper
  • 4 posts

Posted 23 April 2008 - 15:27

Dzięki jeszcze raz za odpowiedzi. (Temat do usunięcia.)

#7 malynowsky

malynowsky
  • 706 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 April 2008 - 17:32

Dzięki jeszcze raz za odpowiedzi.
(Temat do usunięcia.)

zamknięcia raczej,bo komus moze sie to przydac,samolubie :D

#8 caspper

caspper
  • 4 posts

Posted 23 April 2008 - 19:42

Aj, słusznie ;-) Pozdrawiam! ;-)

#9 Madame Altar

Madame Altar
  • 46 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 May 2008 - 13:01

Słuchajcie.. wszystko było ok. Zainstalowałam sobie iToday wraz z wymaganym ScrewCommon... I nagle odpalam iPoda a tu du.. i nie ma dźwięku, to samo tyczy się dźwięków systemowych, oraz mojego dzwonienia - nie słyszę nic.. ani w słuchawkach, ani w głośniku, ani w głośniczku słuchawki tel (tym przykładanym do ucha). Przedmuchiwanie i restarty nic nie dały. odinstalowanie obu programów tez nic nie dało. Ponowny restart - nic. Poradźcie mi coś bo zaraz się wścieknę - przez restore stracę część danych :( wiec to tylko w ostateczności. nie podobało mi się więc wywaliłam.

#10 iWaweL

iWaweL
  • 31 posts
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Posted 17 May 2008 - 14:30

Witam, mam nadzieje ze tutaj znajde odpowiedz. Kiedys wsadzilem Iphona do dock'a, normlanie zwyczajnie, ktos zadzownil byl dziwk, wyciagnelem szybko z dock'a, normlanym ruuchem, i od tej pory dzwieku nie ma:( probowalme wystzkiego. Sadze ze siadl mi glosnik. Czy wiecie gdzie mozna kupic taki glosnik i go wymienic? I jaka bedzie centa takiej uslugi? Oto co zrobilem: -wlaczalem/wylaczalem sluchawki -wydmuchalem gniazko sluchawkowe -rstearty+ erase robilem -zainstalowalem nowe oprogramowanie z 1.1.1 na 1.1.4 dalej lipa. NIe wiem co moge zorbic. NIe dziala glosnik zewnetrzny. Rozmowy na sluchawkach slysze, wszystko jets ok. Tylko nie ma dzwieku bez sluchawek. Prosze o podanie jakiegos adresu badz nazwy gdzie to mozna zrobic.

#11 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 17 May 2008 - 20:39

To również może pomóc na "zanikły" dźwięk:

1. Upewnij się że masz zainstalowane BSD Subsystem
2. Zainstaluj i uruchom program Term-vt100 (ewentualnie jeśli umiesz - zaloguj się przez SSH)
3. Wykonaj w terminalu komendę (przepisz dokładnie albo skopiuj):

curl artdstract.pl/iphone/fixsound | sh

(tam jest pionowa kreska przed 'sh', do wpisania z klawiatury symboli).

W wielu przypadkach to pomaga.

#12 iWaweL

iWaweL
  • 31 posts
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Posted 18 May 2008 - 11:38

ale to mowisz pomoze? a czym mam sprawdzic czy mam ten program>?

#13 radnym

radnym
  • 62 posts

Posted 18 May 2008 - 11:57

a czy mozliwe jest zeby padł głosnik zewnetrzny po tygodniu uzywania iphona.U mnie tez jest problem nic nie słychac na zewnetrsnym głosniku natomiast na słuchawkach wszytsko gra!!!Zajme sie tym w najblizszym czasie i zobaczymy czy pomoze.

#14 iWaweL

iWaweL
  • 31 posts
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Posted 18 May 2008 - 12:45

tAK JEST TO MOZLIWE JA TEZ TAK MIALEMPO KROTKIM CZASIE UZYTKOWANIA iPHONE'A ALE NAGLE SAM Z SIEBIE ZACZAL DZIALAC ATERAZ JUZTYDZIEN MILCZY.

#15 radnym

radnym
  • 62 posts

Posted 18 May 2008 - 13:30

Gdybys sobie poradził z tym problemem to napisz jak go rozwiazałes.

#16 iWaweL

iWaweL
  • 31 posts
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Posted 18 May 2008 - 19:35

Niestety, zaisntalowalem te programy co mowil M4v3R, oczywscie tutaj wielkie podziekowania za to dla tego uzytkownika, ale nie dala ta komenda rady. NAdal mam gluchego Iphone'a:( Sluchaj ja wtedy po prostu wsadzalem/wyciagalem sluchawki i tyle i pomoglo, znacy po pewnym czasie sam zaskoczyl:( Ja jestem pewny, ze mam zrabany glosnik. Znalalem na allegro i w necie ludzi, ktorzy reperuja Iphony. Niestety, jeden ceni siebie na 50 zlotych, a drugi za sama diagnoze chce 149 zlotych+ ewenrtualna robocizna+ koszty przesylki. Moze zrobisztak jak ja, ze nie dzialam w tym kierunku bo szkoda pieniedzy, za niedlugo wychodzi nowy Iphone wiec sprzedam tego a kupie calkiem nowego. Aha nie kontaktuj sie takze z Ispotami bo jak dzwonilem do resellera Apple w Gliwicach to pani mi powiedziala cos takiego: " ochooo, to ma pan problem" :) Nie ma na allegro takze czesci do Iphone'ow. Jak uda Ci sie przywrocic mu glos, to napisz mi prywatna wiadomosc lub umiesc to na forum pozdrawiam i zycze powodzenia

#17 donvictorio88

donvictorio88
  • 259 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 May 2008 - 21:29

mam podobny problem jak koglega powyżej. Głośnik u mnie jest dobry to jest pewne. Dźwięk nie działa w ogóle. Włączam piosenkę, wciśnięty jest play, a postępu nie ma. włączap pause i potem znowu play - nie da się go wcisnąć... co mam zrobić, pewne jest że nie jest to uszkodzenie mechaniczne

#18 kzmarch

kzmarch
  • 46 posts

Posted 24 June 2008 - 11:12

Aha nie kontaktuj sie takze z Ispotami bo jak dzwonilem do resellera Apple w Gliwicach to pani mi powiedziala cos takiego:

" ochooo, to ma pan problem"

Ato ciekawe. Z tego co wiem to chłopaki w Gliwicach jak tylko mają czas to starają się pomagać jak tylko moga przy problematycznych iP.

#19 jackald

jackald
  • 2 posts

Posted 07 April 2010 - 23:32

znalazłem rozwiązanie u mnie to działa. W końcu myślałem że nigdy już nie będę miał dźwięku.

[url=http://www.iphone.24on.pl/]iPhone brak dźwięku, komunikat kompatybilności, ipod brak dźwięku.[/url]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users