Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konfiguracja poczty aol.pl dla iphone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 20 kwietnia 2008 - 09:20

witam, czy ktos z was moglby podac konfiguracje poczty na aol.pl ? mam tam konto, podaje wszystkie dane z pomocy, ale iphone krzyczy ze nazwa uzytkownika lub haslo sa zle. Moze dla iphone konfig jest nieco inny ? pozdr. kostek

#2 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 12:34

a wiesz na pewno ze aol.pl daje dostep inaczej niz przez WWW ? Nie znalazlem nigdzie informacji w jaki sposob konfigurowac dostep przez mailer... Zaloz konto u jakiegos normalnego operatora. Polecam GMail po IMAP'ie - idealny na iPhone pzdrw //T

#3 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 20 kwietnia 2008 - 15:48

tak, mam skonfigurowana w outlooku jako IMAP, dziala elegancko:)

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 20:39

tak, mam skonfigurowana w outlooku jako IMAP, dziala elegancko:)

to nie widze problemu zebys ustawil konto tak samo w iPhonie. Oczywiscie musisz wybrac konto typu OTHER (!) a nie AOL.

pzdrw
//T

#5 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 22 kwietnia 2008 - 10:59

to nie widze problemu zebys ustawil konto tak samo w iPhonie. Oczywiscie musisz wybrac konto typu OTHER (!) a nie AOL.

pzdrw
//T

Dzięki, teraz działa !:)
Swoją srogą dziwne że nie można skonfigurować poczty AOL na specjalnie do tego przystosowanym programie do obsługi poczty na IPhone...

pozdr.
kostek

#6 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 22 kwietnia 2008 - 11:51

Swoją srogą dziwne że nie można skonfigurować poczty AOL na specjalnie do tego przystosowanym programie do obsługi poczty na IPhone...

pozdr.
kostek

Wydaje mi sie ze z AOL'em jest podobnie jak z Gmail - profile zdefiniowane w iPhone wykorzystuja POP'a. Wybierajac 'other' masz mozliwosc uzywania IMAP'a - o korzysciach z tego wynikajacych nie trzeba chyba pisac.
btw. jeszcze niedawno bylem pewny ze tylko GMail udostepnie dostep przez IMAP.

pzdrw
//T

#7 Hr0thgar

Hr0thgar
  • 89 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 listopada 2008 - 17:10

Mogę się dowiedzieć co wpisałeś w nazwie hosta, przy poczcie wychodzącej i przychodzącej, i czy wpisywałeś to w IMAP czy POP? Dopiero co konto na aol.pl zrobiłem i za bardzo się nie orientuję...

#8 augustine

augustine
  • 220 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:08

hmmm Nie wiem co wpisać w "Serwer poczty przychodzącej" jak i wychodzącej może ktoś pomóc, Oczywiście poczta AOL

#9 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 08:17

Co to ten other jest ?????? Czy nikogo nie stac na normalne wytlumaczenie jak ta poczte aol skonfigurowac w iphonie ???? Piszecie jezykiem wylacznie dla studentow informatyki ..!

#10 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 12:54

Dodajac konto pocztowe na iPhone'ie masz do wyboru: Exchange, mobileMe, Gmail, Yahoo, AOL oraz INNE ( po angielsku OTHER ). W niektorych przypadkach lepiej wybrac INNE ( other ) niz bezposrednio typ konta. To dotyczy np. Gmaila - jesli nie chcesz korzystac z pusha. Jesli chcesz push musisz wybrac Exchange - to tak zeby nie bylo zbyt prosto :-) //T

#11 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 22:53

Wiec po jaka cholere podajecie wszystko w jezyku angielskim skoro w iphonie jest opcja INNE anie OTHER ???? Jak mnie ktos na forum o cos zapyta to nie odpisuje w jezyku japonskim tylko w polskim !

#12 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 13:28

Wiec po jaka cholere podajecie wszystko w jezyku angielskim skoro w iphonie jest opcja INNE anie OTHER ???? Jak mnie ktos na forum o cos zapyta to nie odpisuje w jezyku japonskim tylko w polskim !

Po taka cholere, ze ten watek i posty w nim maja daty z kwietnia 2008. Nie bylo wtedy jeszcze iPhone 3G i oprogramowania 2.x ani 3.x. A w oprogramowaniu 1.x NIE BYLO jezyka polskiego. Wiec bylo OTHER a nie INNE. Dotarlo?

//T

#13 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 18:07

Dotarlo :-(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych