Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

kupno iphone allegro ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 WaterBird

WaterBird
  • 59 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 00:13

Chcę kupić iphona z allegro za 1390zł dokładnie tu: iPhone 8GB Gwarancja BezSimlocka Najtaniej SKLEP (348392366) - Aukcje internetowe Allegro na co zwrócić uwagę przy zakupie ? Są jakieś podróbki iphona ? Ile wy daliście za swojego iphona ? Dziękuję za odpowiedzi.

#2 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 kwietnia 2008 - 00:51

emm mysle ze najwazniejszym wspolnczynnikiem, na jaki powiniennes zwrocic uwage to cena jako konsument, masz wiele przywilejow - niezgodnosc towaru z umowa, zawrot bez podania przyczyny itd. jezeli ktos sprzedaje iPhone, a wysle ci hiPhone (czy jak to sie pisze), prawo jest po twojej stronie. jezeli ktos ma ledwo dwa komentarze od kolegow z osiedla, i zrobi cie w konia wystarczy zgloscic to do 997 i juz - allegro refunduje ci 500zl a jeszcze pokazesz dowod sprawy kontrahentowi i pewnie sam ci odda pieniadze w tym przypadku, jak za 8GB i faktem, ze w czerwcu wyjdzie cos nowego, jest to stanowczo za duzo

#3 WaterBird

WaterBird
  • 59 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 01:04

To mniej wiecej ile można tak w przyzwoitej cenie kupić iphona 8gb ?

#4 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 kwietnia 2008 - 01:11

na forum padaja hasla za 1050zl nawet juz... jezeli we wtorek zobacze w swoim reku iPhone, dam ci namiary

#5 WaterBird

WaterBird
  • 59 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 01:13

Wogóle trochę dziwne ten koles ma kilka aukcji teraz znalazłem iphone 8gb za 1180zł hmm iPhone 8GB Gwarancja BezSimlocka Najtaniej SKLEP (350225230) - Aukcje internetowe Allegro

#6 emutka

emutka
  • 14 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 07:34

ja dałem za swojego 16GB- 1230zł z tym że został przywieziony z NY.

#7 PaKa007

PaKa007
  • 13 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 08:31

masz jakies namiary na iphone 16 gb?? bo bym chetnie kupil za ta cene?

#8 WaterBird

WaterBird
  • 59 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 10:43

Wow 1230zł o_0 ja też bym był zainteresowany tak tanim iphonem. Ogólnie pracuje w sklepie z aparatami sprowadzamy też sprzęt z ameryki tylko jest jeden problem. Jako firma dopieprzają nam Vat i Cło ;( Mam kuzyna w który mieszka w Kanadzie może od niego by było taniej to wysłać.

#9 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 10:45

Jesli masz kogos w Stanach poproś żeby Ci kupił i wysłał :) Ty mu najwyzej kasa przelejesz na jego konto i bedzie git gitara. Co do tej aukcji to tak: 1) ja na Twoim miejscu rozpatrywalbym tylko aukcje gdzie jest ODBIÓR OSOBISTY. To jest oprócz ceny chyba najważniejsze :P 2) iP powinien być ZAPAKOWANY! W życiu bym sie nie zgodził dostać iP odpakowanego, nieofoliowanego, bo Bog jeden wie co on mogl z nim zrobić. Na pierwszy rzut oka wydać Ci sie moze ze wszystko jest ladnie pieknie, a zawsze jakis bug wywolany przez uzytkownika moze pozostać. 3)ja kupilem swojego za 1500, ale to juz jakis czas temu i NA TYM FORUM. Najelpiej jest w sumie kupować tutaj od forumowiczów. I poprosić ich zeby przeslali zdjęcia zapakowanego iP. To chyba Tyle :)

#10 WaterBird

WaterBird
  • 59 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 11:09

Nie no koleś jeździ na zebrania do NY bo tam pracuje wysyłają go też w inne części świata wiec dam mu kase i jak coś to mi kupi i przywiezie. Wydaje mi się że będzie najtaniej.

#11 pickerr

pickerr
  • 53 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 11:15

to po ile on moze go kupic? :o

#12 WaterBird

WaterBird
  • 59 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 11:53

Powaliło mu się to nie iphone patrzał a ipod lol, jak sprawdzę dokładną cenę za ile mogę mieć iphona dam znać.

to po ile on moze go kupic? :o

#13 novas

novas
  • 2 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 12:07

Piszecie że kupić w USA, albo orginalnie zapakowany. A przecież na Allegro są już spolszczone i z ciekawymi aplikacjami. Albo w porównywarce cen Ceno są od 1500 zł. To co się bardziej opłaca. Też zamierzam kupić iPhone 8 GB. Prosiłbym o pomoc w wyborze.

#14 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2008 - 12:17

Oczywiście możesz kupić iPhone, który jest odblokowany i z polskim językiem. ;) Ale... nie wiesz czym i jak był odblokowany. IMO lepiej to wszystko zrobić samemu i mieć pewność, że jest dobrze. :)

#15 WaterBird

WaterBird
  • 59 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 12:25

Oczywiście możesz kupić iPhone, który jest odblokowany i z polskim językiem. ;) Ale... nie wiesz czym i jak był odblokowany. IMO lepiej to wszystko zrobić samemu i mieć pewność, że jest dobrze. :)

Dokładnie i po co przepłacać np 300 zł ? Jak mam kumpla lub kuzyna który mi to przyśle lub przywiezie za free.

#16 mrg

mrg
  • 46 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 12:29

Na Allegro pojawiła się aukcja - gość miał do sprzedania iPhone'y za 1050PLN + 50PLN przesyłka (prosto z UK).
Dostępna ilość sztuk 8 - wszystkie poszły w ciągu kilku godzin.

@edit: link via Allegro - iPhone 8GB - nowy, odblokowany za 1100 PLN OKAZJA (348416360) - Aukcje internetowe Allegro

#17 emutka

emutka
  • 14 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 12:35

ja mam rodzinke w stanach dlatego nie mam problemow. zaplacilem 540$ za 16GB, a ze kuzynka ma tez polska karte kredytowa, bo czesto lata miedzy warszawa a ny to z karty sciagneli jej 1230zł :) z tego co wiem to 8GB jest za ok 440$. dlatego fajnie jest miec w stanach kogos.

#18 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 12:44

ja mam rodzinke w stanach dlatego nie mam problemow. zaplacilem 540$ za 16GB, a ze kuzynka ma tez polska karte kredytowa, bo czesto lata miedzy warszawa a ny to z karty sciagneli jej 1230zł :) z tego co wiem to 8GB jest za ok 440$. dlatego fajnie jest miec w stanach kogos.

8GB w USA kosztuje ~430$ z podatkiem. Ale tak sie dziewnie sklada ze wlasnie tarez w UK wersje 8GB mozna kupic taniej - i to duzo...

http://www.myapple.p...2-uk-169-a.html

#19 novas

novas
  • 2 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 16:38

Aha, też mam rodzinę która dość często jest w USA i Wielkiej Brytanii. Ale skoro niektórzy piszą że w Wlk. Brytanii taniej...

#20 WaterBird

WaterBird
  • 59 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 21:50

Mam takie pytanie czy iphone odtwarza mp3 ? Chodzi mi o format VBR czyli zmienna... A i czy duzy problem jest z ustawianiem dzwonków do poszczególnych osób w książce adresowej ?

#21 Log4n

Log4n
  • 41 postów

Napisano 21 kwietnia 2008 - 12:24

Co do kupna iPhone'a to najlepiej teraz kupic w UK. Jest promocja w sieci O2 i chodza po 169 funtow (szukajcie w innym topicu). Ale ta promocja trwa podobno do 1.06.2008. Zreszta w czerwcu podobno ma juz byc iPhone 3G. Ja sam kupilem w komisie.. moze i troche dolozylem, ale przynajmniej mialem zrobionego na cacy. Wszystko dziala bez najmniejszych zarzutow, mam rok gwarancji w komisie i jakby cos z softem sie dzialo - bezplatna pomoc. Oczywiscie mozna samemu wszystko zrobic.. tylko ze wyszedlem z zalozenia, ze wole miec na starcie sprawny tel i w miare uplywu czasu doczytam i dowiem sie wszystkiego. A poza tym mam pewnosc, ze jak cos napsuje, tak ze nikt mi na forum nie pomoze, to podejde do goscia gdzie kupilem i niech on sie meczy :). Majac to na uwadze latwiej sie eksperymentuje :)

#22 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 kwietnia 2008 - 14:09

A ja mojego kupiłam na allegro za 1050 z przesyłką, ściągany ze Stanów :) zafoliowany, bo sama chciałam w nim grzebać :) co kto lubi :D

#23 mrg

mrg
  • 46 postów

Napisano 21 kwietnia 2008 - 14:16

A ja mojego kupiłam na allegro za 1050 z przesyłką, ściągany ze Stanów :) zafoliowany, bo sama chciałam w nim grzebać :)
co kto lubi :D

Też kupiłem za taką samą cenę. ;-)

#24 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 21 kwietnia 2008 - 20:51

Obliczyłem, że za 16 GB zapłacę około 1172 zł z podatkiem. Mam znajomego, który jeździ do USA, jak w czerwcu wyjdzie 3G, to po wakacjach facet mi podeśle kilka sztuk, na pewno trzy dla moich a dwa pozostałe pewnie też pójdą od razu. Ludzie w Polsce są bardzo napaleni na taki telefon bo jednak jest to jeden z niewielu takich gadżetów o takich gabarytach i funkcjach.

#25 robank

robank
  • 39 postów

Napisano 21 kwietnia 2008 - 21:09

prawdą jest że w UK można kupić za 168 funtów ale gorzej z dostaniem bo wszyscy poszaleli w Anglii na punkcie tej promocji. Można kupić tylko 2 sztuki na jedną kartę kredytową i tylko na kartę kredytową. Promocja do wyczerpania zapasów, wiec podejrzewam, że jeszcze tylko kilka dni. W apple store 8Gb nadal kosztuje 268 funtów. (oczwiście wykorzystałem moją kartę mimo , ze sam kilka dni wcześniej kupiłem 16Gb)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych