Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

problem z identyfikacją numeru w sms-ie

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 iKrzysiek

iKrzysiek
  • 97 posts

Posted 19 April 2008 - 09:37

Nie wiem czy problem dotyczy tylko mojego iPhona, czy jest to problem wszystkich użytkowników. Chodzi mi o sms-a którego dostaję jak jestem poza siecią. IPhon błędnie identyfikuje numer telefonu z datą. Sądzę, że większość nie zna wszystkich numerów telefonu, a żeby dowiedzieć się kto dzwonił muszę wklepać numer na piechtę. I na koniec pytanie - czy jest na to sposób, czy muszę się z tym pogodzić?

#2 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 April 2008 - 09:38

Tu są podane 3 sposoby na rozwiązanie tego problemu.

http://www.myapple.p...ja-numerow.html

Pozdrawiam i zachęcam do używania opcji Szukaj.

#3 iKrzysiek

iKrzysiek
  • 97 posts

Posted 19 April 2008 - 09:47

Nie o to mi chodziło. Nadawcę sms-a rozpoznaje. Natomiast nie rozpoznaje sms-a którego dostaję z mojej sieci plusgsm informującego, że ktoś się do mnie nie dodzwonił. Tam oprócz numeru telefonu jest podana jako pierwsza data i to ją właśnie iPhone identyfikuje z numerem.

#4 daichu

daichu
  • 122 posts

Posted 19 April 2008 - 09:55

uuf. zaden operator nie wyswietla imienia badz ksywy pod jaka jest ten wlasni numer. skad operator ma wiedziec jak go zapisales? nigdzie tak nie ma. nawet w orange i era. i nawet na zwyklych telefonach. nawet w siemens c35 :) heh

#5 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 April 2008 - 09:59

Nawet w Nokii 3310? :lol: Niemożliwe! :lol:

#6 iKrzysiek

iKrzysiek
  • 97 posts

Posted 19 April 2008 - 12:04

Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem. Czy ja napisałem, że chodzi mi identyfikację numeru z sms-a od operatora. NIE. Napisałem co zrobić żeby iPhon zidentyfikował mi za numer telefonu numer podawany od operatora, a nie datę która jest w sms-ie. iPhon podświetla datę, a po niej nie mogę wybrać numeru telefonu. Więc chcąc oddzwonić muszę numer wprowadzać ręcznie.

#7 daichu

daichu
  • 122 posts

Posted 19 April 2008 - 12:11

przykro mi ale to chyba cos z Twoja pisownia jest nie tak :)

#8 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 19 April 2008 - 12:13

Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem. Czy ja napisałem, że chodzi mi identyfikację numeru z sms-a od operatora. NIE. Napisałem co zrobić żeby iPhon zidentyfikował mi za numer telefonu numer podawany od operatora, a nie datę która jest w sms-ie. iPhon podświetla datę, a po niej nie mogę wybrać numeru telefonu. Więc chcąc oddzwonić muszę numer wprowadzać ręcznie.

to tez juz bylo na forum... u jakiego operatora masz telefon? Mam w Erze i jest OK. W SMS'ie jest podkreslony numer i klikajac na strzalke z prawej strony przenosci do ksiazki adresowej odpowiedniej osoby. Wszystko zalezy prawdopodobnie od formatu numeru jaki przychodzi w SMS.... Era wysyla numer w formacie: +48xxxxxxxxx

pzdrw
//T

#9 iKrzysiek

iKrzysiek
  • 97 posts

Posted 19 April 2008 - 12:31

Telefon mam w plusie. U mnie numer zaczyna się od 0048 bez +. Może w tym jest problem. Ciekawe czy jest jakaś poprawka która usuwa tę usterkę. Dzięki dyndas za wskazówkę.

#10 lazarowicz

lazarowicz
  • 1 posts

Posted 02 May 2008 - 11:11

mam ten sam problem w Plusie. iPhone nierozpoznaje (nie podkresla) numeru telefonu w tresci smsa jesli zaczyna sie od 0048 a nie +48... i po prostu nie da sie wtedy pod taki numer zadzwonic klikajac na niego, trzeba go spisac lub zapamietac. bardzo komplikuje to zycie. miloby bylo gdyby ktos kiedys znalazl rade na ten problem.

#11 radek-wawa

radek-wawa
  • 183 posts
  • Skądwarszawa

Posted 02 May 2008 - 18:01

a iFixa macie zainstalowanego ?

#12 brogie

brogie
  • 26 posts

Posted 12 May 2008 - 15:08

ten sam w Plusie. A jak jest u innych operatorów? Play? Bo przechodze

1 user(s) are reading this topic