Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iSpot czy inny sklep?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 mmski

mmski
  • 17 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 16:17

Robiąc rozeznanie cenowe okazało się, że Macbooka mogę kupić prawie o 200 zł taniej w sklepie internetowym w porównaniu do ceny w iSpocie. Czy warto "przepłacać"? Wiadomo, że w sklepie internetowym nie uzyskam pomocy w kwestiach "wsparcia technicznego", a w iSpocie może mi pomogą, jak będę miał jakiś problem. Jakie są Wasze doświadczenia?

#2 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 18 kwietnia 2008 - 16:19

Robiąc rozeznanie cenowe okazało się, że Macbooka mogę kupić prawie o 200 zł taniej w sklepie internetowym w porównaniu do ceny w iSpocie. Czy warto "przepłacać"? Wiadomo, że w sklepie internetowym nie uzyskam pomocy w kwestiach "wsparcia technicznego", a w iSpocie może mi pomogą, jak będę miał jakiś problem. Jakie są Wasze doświadczenia?

W iSpocie zawsze Ci pomogą. Zwróć uwagę czy macbook w sklepie internetowym to ten sam model i czy posiada gwarancję.

Pozdrawiam!

#3 mmski

mmski
  • 17 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 16:31

Model oczywiście jest ten sam i pochodzi od polskiego dystrybutora. Czy w iSpocie w przypadku jakichkolwiek problemów nieodpłatnie pomogą? Wtedy może to mieć jeszcze jakiś sens (to przepłacenie o 200 zł). Co sądzicie? Jakie są Wasze doświadczenia z iSpotami?

#4 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 18 kwietnia 2008 - 17:00

Model oczywiście jest ten sam i pochodzi od polskiego dystrybutora. Czy w iSpocie w przypadku jakichkolwiek problemów nieodpłatnie pomogą? Wtedy może to mieć jeszcze jakiś sens (to przepłacenie o 200 zł). Co sądzicie? Jakie są Wasze doświadczenia z iSpotami?

Moje doświadczenia są takie że zawsze pomogą. Raz przyszedłem do nich z macbookiem i mi pomogli. Wiele razy pomogli mi też na iChacie.

#5 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 18 kwietnia 2008 - 18:47

Jest jeszcze Cortland i Komputronik. No i Allegro oraz nasze wspaniałe forum. Te ostatnie to chyba najtaniej oferuje :)

#6 mmski

mmski
  • 17 postów

Napisano 19 kwietnia 2008 - 01:27

No pytanie - kupić gdzie najtaniej, czy polegać na czarze i kompetencji iSpota?

#7 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 19 kwietnia 2008 - 08:50

Polegać można. Niezawiodą na pewno! Ale taniej można kupić gdzie indziej.

#8 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 19 kwietnia 2008 - 09:27

ja osobiscie wole kupic w iSpocie i dopacic 200 zl, chociaz iPoda kupilem na allegro...

#9 mmski

mmski
  • 17 postów

Napisano 19 kwietnia 2008 - 11:18

No przekonajcie mnie do iSpota, jakoś mało argumentów, a za 200 zł można dokupić mogę sobie dokupić RAM..

#10 antro

antro
  • 99 postów

Napisano 19 kwietnia 2008 - 11:35

ja kupilem tutaj: Notebooki, laptopy, palmtopy, urządzenia mobilne, gps, projektory
wszystko OK, pudlo orginalnie zatasmowane z SADu, nie bylo otwierane
za zaoszczedzona kase dokupilem 2GB RAM [corsair 130zl]
wsparcie jest na forum :)
sprzet rewelacyjny :) w najblizszej przyszlosci planuje sobie kupic monitor lcd 22"

#11 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 19 kwietnia 2008 - 11:46

Powiem wam po cichu że dostałem w iSpocie 240zł rabatu ;)

#12 lukas

lukas
  • 565 postów
  • SkądKTW

Napisano 19 kwietnia 2008 - 12:08

Zależy gdzie chcesz kupować, gdzie mieszkasz. Jeżeli niedaleko Katowic to bardzo polecam Cortland Premium Reseller. Jeżeli mieszkasz gdzieś indziej (mają dużą sieć sprzedaży) - kupuj w iSpot - raczej dobra obsługa, osobiście nie kupiłbym drogiego komputera w sklepie internetowym - zawsze to inaczej, nie można z żadnym sprzedawcą na żywo porozmawiać...

#13 mmski

mmski
  • 17 postów

Napisano 19 kwietnia 2008 - 16:23

Powiem wam po cichu że dostałem w iSpocie 240zł rabatu ;)

No to powiem Ci, że w iSpocie w którym zamierzam zakupić sprzęt są strasznie cenowo "usztywnieni". Jest to wkurzające, zwłaszcza że w PL ten sprzęt przy naszej sile nabywczej jest ultradrogi.

#14 turban13

turban13
  • 327 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 10:30

Ludzie - to nie jest wiejski bazar tylko sieć sklepów!! Czego wy wymagacie od ludzi którzy zwykle tylko stoją za ladą??

#15 antro

antro
  • 99 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 14:12

negocjacja ceny jest rzecza normalna i wiejski bazar nie ma tu nic do tego. normalna rzecza jest fakt iz kazdy przy wiekszym zakupie chcialby 'urwac' troche z ceny chociazby na wyzej wspomniany ram :) swoja droga jesli chodzi o sklepy internetowe to nie ma sie czego obawiac. jesli ktos bardzo chce porozmawiac ze sprzedawca to moze przyjechac przeciez do siedziby [ tak, wiekszosc ma swoje siedziby ;) ] i sprzet odebrac osobiscie. jesli chodzi o iSpot to rowniez nalezy rozmawiac, jesli nie chca zaoferowac lepszej ceny to przeciez nic nie stoi na przeszkodzie aby szukac tanszej i niekoniecznie gorszej alternatywy. reasumujac zachecam do negocjacji ceny w iSpotach [ pewne sklepy ] :) jesli sie nie uda to Skąpiec.pl :: Porównanie cen w 900 sklepach internetowych i szukac sklepu ktory nam bedzie odpowiadal. pozdrawiam

#16 lukas

lukas
  • 565 postów
  • SkądKTW

Napisano 20 kwietnia 2008 - 14:29

Cenowo iSpot'u nie polecam - np. cena rozbudowy pamięci w komputerach jest wielkim nieporozumieniem. Zamiana pamięci na 2GB w starszym modelu - 589PLN (w dodatku tylko przy zakupie). Ja kupiłem 3GB w Cortlandzie za niecałe 300PLN. Zamiana pamięci na 4GB w nowym iMac'u Alu (w iSpot) - 3499PLN! W Cortlandzie można kupić za 376PLN. Dobrze, że do Cortlandu mam niedaleko. Bo naprawdę można tam zaoszczędzić, korzystając jeszcze z profesjonalnej obsługi. Ale obsługi w iSpot - nie krytykuję, też jest sympatyczna i profesjonalna. Tylko ceny... Jednak wolę już kupować za większe pieniądze, niż przez internet...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych