Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Easy CD-DA na Maca?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 zibi2000

zibi2000
  • 181 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 09:01

Czy jest jakis odpowiednik Easy CD-DA Extractor`a w wersji na Maca?

#2 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 09:46

Co chcesz zrobić? Zgrać z płyty CD muzykę do mp3/AAC/AL ? To użyj iTunes.

#3 zibi2000

zibi2000
  • 181 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 09:52

Tak, chodzi o ripowanie i konwersję w roznych formatach. Zaznaczam, że dopiero przechodze z Windy na Maca.

#4 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 17 kwietnia 2008 - 10:24

program max

#5 glub

glub
  • 980 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwietnia 2008 - 10:54

przepraszam a do ripowania to itunes nie wystarczy? a do konwersji z flac to toast lub macflac

#6 silverball

silverball
  • 218 postów
  • Skądhome is where the heart lies

Napisano 17 kwietnia 2008 - 12:58

Czy jest jakis odpowiednik Toast Audio Extractor`a w wersji na Maca intelowego? Chyba się w końcu przesiądę na jakiegoś intelimaca, bo mi dzieci pismo zalały, i już nawet w classic mode nie dam rady zrzucić dobrej kopii AudioCD do Jam Image...

#7 glub

glub
  • 980 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwietnia 2008 - 13:14

Po co toast audio extractor? będe się powtarzal- itunes do ripowania. Jak chcesz wykonać cd copy to wystarczy toast.

#8 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 17 kwietnia 2008 - 15:23

W Mac OS X nie musisz płyty ripować. Otwierasz okno ze ścieżkami CD i przeciągasz gotowe pliki aiff z CD na pulpit czy gdzie tam chcesz :) To są pełne kopie dźwięku, nie pliki .cda wielkości 44kb, jak w Windzie (często dostaję w mailach takie załączniki od niezorientowanych użytkowników windowsów...). Fajnie by było, gdyby była jakaś wtyczka systemowa, która od razu przetwarzałaby te ścieżki na mp3, kiedy się je przeciągnie... Może ktoś z Was napisze? :)

#9 glub

glub
  • 980 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwietnia 2008 - 22:20

cheniek- automator się kłania albo folder actions

#10 cheniek

cheniek
  • 477 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 17 kwietnia 2008 - 22:38

W automatorze zrobiłem sobie plug-in, który uruchamia iTunes i konwertuje mi pliki do mp3 albo wav, po czym zamyka iTunes i otwiera folder, w którym są przekonwertowane pliki. O Folder Actions muszę poczytać, bo nie wiem, czym to się je... :) Ale dzięki!

#11 mbytom

mbytom
  • 404 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 12:18

W automatorze zrobiłem sobie plug-in, który uruchamia iTunes i konwertuje mi pliki do mp3 albo wav, po czym zamyka iTunes i otwiera folder, w którym są przekonwertowane pliki. O Folder Actions muszę poczytać, bo nie wiem, czym to się je... :) Ale dzięki!

moglbys zapodac ta akcje? brzmi super

#12 popoff

popoff
  • 129 postów
  • SkądSyjon

Napisano 18 kwietnia 2008 - 13:16

poszukaj aplikacji "Automator" w lewym oknie bedziesz mial dostepne aplikacje, w srodkowym dostepne polecenia w ramach aplikacji, w prawym budujesz automatyzacje, potem trzeba ja zapisac jako skrypt bodajze - nie jestem pewien, bom noga z tych spraw.

#13 silverball

silverball
  • 218 postów
  • Skądhome is where the heart lies

Napisano 18 kwietnia 2008 - 14:28

Po co toast audio extractor? będe się powtarzal- itunes do ripowania.
Jak chcesz wykonać cd copy to wystarczy toast.

Do tej pory zestaw Audio Extractor + Jam mi działał. To i nie odczuwałem potrzeby zmiany, kupowania nowych licencji itd. Zadanie to CD-Copy przenoszące bez błędów ID płyty do identyfikacji w CDDB, odstępy pomiędzy utworami, przede wszystkim tam gdzie utwory są sklejone, bo rozwiązania alternatywne u znajomych zawsze miały jakieś 20 ms ciszy w takich miejscach, co przy łączeniu w trakcie trwania dźwięku daje stuk.

#14 ksx4system

ksx4system

:(){ :|:& };:

• 593 postów
  • SkądPolska

Napisano 11 sierpnia 2008 - 10:47

osobiscie do rippowania uzywam iTunes i Audiona (niektore plytki z shitem jak "copy control" nie daja sie zrzucac przez iTunes)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych