Witam,
przez ostatnie kilka wieczorów dłubałem sobie, tworząc zestaw emoticon Gadu-Gadu dla Adium. Nie znalazłem gotowej paczki w necie, stąd postanowiłem sam coś takiego stworzyć. Może komuś się przyda.
Opisy ikon zostawiłem takie same jak się pisze w GG by się wyświetliły, stąd nie zadziała słownik tłumaczący nazwy emoticon na inne języki. Mogą zdarzyć się błędy w ikonach, stąd wszelkie uwagi co do zestawu mile widziane.
Po wypakowaniu zip-a wystarczy kliknąć w ikonkę by zainstalować zestaw.
Pozdrawiam.
Ikony GG dla Adium.
Rozpoczęty przez
bigmanpl
, 16 kwi 2008 11:39
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 kwietnia 2008 - 11:39
Napisano 16 kwietnia 2008 - 11:48
Ale w Adium xtras jest paczka emotikon gg7.
Mam, używam, działa chociaż kilku emotek brak. A dokładnie tu: emotki GG 7
Napisano 16 kwietnia 2008 - 11:49
A to sorry. Nie wiedziałem i jakoś niezręcznie szukałem po necie
Napisano 16 kwietnia 2008 - 12:13
a ja dziekuje za ta paczke:) ta ktora jest na stronach adium (gg7) nie ma wszystkich motek. Twoja jest chyba pelna. tak czy inaczej dzieki, przydalo mi sie.
Napisano 16 kwietnia 2008 - 12:41
Ja też jestem bardzo wdzięczny za udostępnienie tej paczki. Lista emotek wydaje się bardziej kompletna w stosunku do tej zamieszczonej na stronie Adium
.
Napisano 16 kwietnia 2008 - 13:08
szkoda tylko ze sa case-sensitive czyli i to tylko ta pierwsza zadziala. Troche dlubaniny jest, ale paczka jest spoko. Ma to szczegolne znaczenie w niektorych przypadkach np: : d i : D
Napisano 16 kwietnia 2008 - 13:20
Słuszna uwaga. A, że pośpiech we wpisywaniu emotek jest czymś normalnym, często zdarza mi się ujrzeć w oknie rozmowy ": d" zamiast odpowiadającej tej kombinacji emotikony. Potem oczywiście się poprawiam (taki odruch) zupełnie zapominając, że osoba po drugiej stronie (o ile używa pecetowego gg) widziało symbol w poprawnej formie już za pierwszym razem.
Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:32
Po kolei postaram sie odpisać:
Jeśli chodzi o kompletność ikonek, to oryginalne GG ma podzielone emoty na 3 zbiory (katalog Gadu-Gadu\emots\1 , emots\2 i emots\3). Każdy z katalogów ma swoje własne definicje emotek i niestety pliki graficzne sie powtarzają a emoty inne. Przy tworzeniu jednego wielkiego zbioru starałem się pilnować by żadna z emotek nie została nadpisana przez tą z innego zbioru (zamieniałem nazwy dodając np. cyfry - nie ma to znaczenia dla pisania emotek, ale do wyświetlenia przez Adium) ale nie daję gwarancji że lista jest kompletna. Jeśli będzie czegoś brakować, bądź się nie zgadzać - dajcie znać a poprawię
Case sensitive jest chyba zależne od Adium. Co do emotek typu ": D" vs. ": d" to dopiszę bo tu niewiele jest do zmiany. Gorzej będzie z przytoczonym "zegarem" - by uwzględnić wszystkie kombinacje potrzebne będą 32 wpisy dla 5-literowego wyrazu
Generalnie liczba kombinacji do Case sensitive = 2 ^ (liczba liter).
W okolicach weekendu poprawiona wersja dla krótkich emotek (: d, : p itp.)
P.s. Czy emoty z Adium xtras wspieraja Case sensitive? Jeśli tak to spróbuję podejrzeć jak tam to jest rozwiązane i zaadaptować.
Napisano 16 kwietnia 2008 - 18:44
nie, od ktorejs tam wersji emoticons.plist jest case sensitive i tak pozostaje. W koncu rozne sa warianty ; P i ; p czasami znaczy co innego. Nie ma takiej opcji niestety. Coz mysle ze nie musisz uwzgledniac wszystki wariantow jak pussycaty z fotki wpisuja czy jakos tak. Wystarczy wariant male litery, duze litery i duze litery przy tagach, a zreszta to twoja paczka, rob co chcesz
Napisano 04 stycznia 2009 - 22:38
a mi to nie działa
Napisano 24 lipca 2011 - 12:29
Czy znajdzie się coś z wersji GG10 ??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych