Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Konwertuję plik VOB na MOV w programie DiVA. Niestety, gotowy plik nie ma głosu...

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 seroMack

seroMack
  • 628 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 April 2008 - 22:14

Dlaczego tak się dzieje? Czy świadczy to o braku dekodera? Jeśli tak to jakiego? Jak go uzupełnić? Bardzo proszę o radę Pozdrawiam

#2 misioslaw

misioslaw
  • 1595 posts
  • SkądTychy

Posted 15 April 2008 - 06:41

Zdemuxuj plik, dostaniesz wtedy osobno ścieżki audio i video. Dalej już będziesz wiedział co robić :) Z tego co pamiętam nawet osławiony Final Cut nie potrafił strawić zmuxowanej ścieżki audio w streamach mpeg - nawet jeśli sam je wygenerował.

#3 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 15 April 2008 - 18:13

to cieniutki ten fcp jest w takim razie, bardzo cieniutki. ;) handbrake na pewno sobie poradzi. a dekodera faktycznie moze brakowac, np dekodera dts.

#4 seroMack

seroMack
  • 628 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 April 2008 - 20:40

Okej, ściągam handbrake...

---- Dodano 15-04-2008 o godzinie 21:51 ----
migrena, co ja bym na tym forum bez Ciebie zrobił... ach... Dzięki Brachu! :)

Po raz kolejny mi pomgasz... zresztą... pamiętasz gdy wróżyłem Ci pozycje moderatora? ;)

misioslaw, Tobie również dziękuję!

Podsumowanie: najlepszym rozwiązaniem na mój, nieaktualny już problem, jet tutaj program Handbrake

Pozdrawiam serdecznie!

---- Dodano 15-04-2008 o godzinie 22:13 ----
A przy okazji... bo właśnie skonwertowałem kilka plików VOB na AVI... czy wiecie może jak połączyć pliki AVI w jeden duży plik? :) Czy iMovie się nada? :)

#5 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 April 2008 - 18:45

czuje sie mile polechtany. :) to sa po prostu pliki vob z jednego filmu? bo jak to jest to samo co na plytce dvd w folderze VIDEO_TS to chyba opcja wskazywania folderu zalatwiala sprawe. zeby nie robic konwersji drugi raz, mozesz uzyc avidemux. najpierw ladujesz pierwszy plik, pozniej file>append i tak do skutku. pozniej file>save i to chyba wszystko.

#6 seroMack

seroMack
  • 628 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 April 2008 - 18:01

Tak, po raz kolejny dziekuję, podziałało. Avidemux też sobie przy okazji ściągnąłem ;) Pozdrawiam i życzę przyjemnej migreny ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users