Dlaczego tak się dzieje? Czy świadczy to o braku dekodera? Jeśli tak to jakiego? Jak go uzupełnić?
Bardzo proszę o radę
Pozdrawiam

Konwertuję plik VOB na MOV w programie DiVA. Niestety, gotowy plik nie ma głosu...
Started by
seroMack
, 14 Apr 2008 22:14
5 replies to this topic
Posted 14 April 2008 - 22:14
Posted 15 April 2008 - 06:41
Zdemuxuj plik, dostaniesz wtedy osobno ścieżki audio i video. Dalej już będziesz wiedział co robić
Z tego co pamiętam nawet osławiony Final Cut nie potrafił strawić zmuxowanej ścieżki audio w streamach mpeg - nawet jeśli sam je wygenerował.

Posted 15 April 2008 - 18:13
to cieniutki ten fcp jest w takim razie, bardzo cieniutki.
handbrake na pewno sobie poradzi. a dekodera faktycznie moze brakowac, np dekodera dts.

Posted 15 April 2008 - 20:40
Okej, ściągam handbrake...
---- Dodano 15-04-2008 o godzinie 21:51 ----
migrena, co ja bym na tym forum bez Ciebie zrobił... ach... Dzięki Brachu!
Po raz kolejny mi pomgasz... zresztą... pamiętasz gdy wróżyłem Ci pozycje moderatora?
misioslaw, Tobie również dziękuję!
Podsumowanie: najlepszym rozwiązaniem na mój, nieaktualny już problem, jet tutaj program Handbrake
Pozdrawiam serdecznie!
---- Dodano 15-04-2008 o godzinie 22:13 ----
A przy okazji... bo właśnie skonwertowałem kilka plików VOB na AVI... czy wiecie może jak połączyć pliki AVI w jeden duży plik?
Czy iMovie się nada?
---- Dodano 15-04-2008 o godzinie 21:51 ----
migrena, co ja bym na tym forum bez Ciebie zrobił... ach... Dzięki Brachu!

Po raz kolejny mi pomgasz... zresztą... pamiętasz gdy wróżyłem Ci pozycje moderatora?

misioslaw, Tobie również dziękuję!
Podsumowanie: najlepszym rozwiązaniem na mój, nieaktualny już problem, jet tutaj program Handbrake
Pozdrawiam serdecznie!
---- Dodano 15-04-2008 o godzinie 22:13 ----
A przy okazji... bo właśnie skonwertowałem kilka plików VOB na AVI... czy wiecie może jak połączyć pliki AVI w jeden duży plik?

Posted 16 April 2008 - 18:45
czuje sie mile polechtany.
to sa po prostu pliki vob z jednego filmu? bo jak to jest to samo co na plytce dvd w folderze VIDEO_TS to chyba opcja wskazywania folderu zalatwiala sprawe.
zeby nie robic konwersji drugi raz, mozesz uzyc avidemux. najpierw ladujesz pierwszy plik, pozniej file>append i tak do skutku. pozniej file>save i to chyba wszystko.

Posted 21 April 2008 - 18:01
Tak, po raz kolejny dziekuję, podziałało.
Avidemux też sobie przy okazji ściągnąłem
Pozdrawiam i życzę przyjemnej migreny

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users