Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Google Maps Offline

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
449 odpowiedzi w tym temacie

#301 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 29 listopada 2008 - 15:05

Pokazujesz, ze kompletnie nie rozumiesz, jak działa Offline Maps. Ten skrypt podmienia cache programu maps na to, co wgramy do pamięci iphone'a. Mapy w 2.2 NIE robią cache]

To ciekawe dlaczego OfflineMaps Importuje mi mapy?!

#302 LucasO

LucasO
  • 1 postów

Napisano 07 grudnia 2008 - 00:01

witam wszystkich, jestem tu nowy i dopiero poznaję potęgę iPhona ;) i samej tej aplikacji offlineMaps. czy mogę tak łaskawie prosić jak krok po kroku zgrać mapę, za pomocą GMDL, na dysk twardy? z góry wielkie dzięki, pzdr

#303 boguszluk

boguszluk
  • 15 postów

Napisano 20 grudnia 2008 - 19:47

Koledzy - robię, czytam i czytam i normalnie padne zaraz. Mam IP 2.2 instaluję z cyndii OfflineMaps dla 2.0.8. czy jakos tak. Program mi się wywala po około 5 sekundach jak było już kilka razy wspomniane. Co trzeba zrobić żeby to poszło na 2.2? Prosze napiszcie normalnie dla idioty a nie dla znawcy UNIXA czy jakis tam. Mam JB, mam mapy zrobione i takie tam pierdoły. Mam połączenie z IP przez WIFI z kompa. Ale nie mam pojęcia co dalej. :):))

#304 wojteksid

wojteksid
  • 33 postów

Napisano 20 grudnia 2008 - 20:07

Ja mam natomiast podstawowy problem z kąd zassać program Global Map Download Tool ? Przeszukałem wszystko i nie znalazłem:/ Sory za takie pytania ale mam z tym problem.

#305 boguszluk

boguszluk
  • 15 postów

Napisano 20 grudnia 2008 - 20:15

A to to jest proste

[url]http://www.in7ane.com/psp/gmdl0.5.09a.zip[/url]

Prosze bardzo. Tam po rozpakowaniu trzeba poszukać:

gmdl0.5.09a\GMDL\bin\Debug\Global Map Download Tool.exe i już działa :)

A kto mi pomoże??????

#306 simens

simens
  • 18 postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 06:16

GMDT - po zaznaczeniu opcji terrain nie mam szans zgrac map satelitarnych jakiegolkolwiek zakatka. W obu podgladach pojawiaja sie obszary z czerwonym "x" . Pruba downloadu konczy sie tak samo - kratownica z krzyzykami. Jak zgryc satelitarne?

GMDT - opcja google - da sie zgrac mapy i przekonwertowac do IP, nie mam jendak pojecia w jaki sposob ten program robi zrzut widoku ! Mimo zmian rzutu map w oknie glownym nonstop download robi jednego i tego samego obszaru ... Od czego zalezy zrzut rządany?

OFF.MAPS. - wgralem katalog z 2 przekonwertowanymi plikami (sprawdzonymi pod GMDT), program wczytuje pojawia sie opcja link i kopiuj. Wylaczylem WIFI&EDGE. W obu przypadkach OFF.MAPS wyrzuca mnie do natywnej app-map po czym nic nie otwiera. Zgroza to ma byc offline? Jak to ma zadzialac moze ktos w kilku slowach napisze...

KONKLUZJA: Mam program xGPS ktory laduje mapy w locie i zostawia je na dysku. Po 15min buszowania mialem wiekszy obszar niz wgrany z OFF.MAPS i zajmuje niecale 40MB w stosunku do 250MB podobnego obszaru z O.Maps. Nie liczac straconego czasu na konwersje szukanie itp.

Co sadzicie ?

#307 DjJuve

DjJuve
  • 10 postów

Napisano 26 grudnia 2008 - 00:29

przed zmianą softu na 2.2 nie było problemów teraz pojawiły się. wrzucam mapę warszawy do folderu var/mobile/maps (tak jak należy). po odpaleniu maps offline widzę mape 'Wars' lecz po zastosowaniu 'link' czy tez 'kopiuj' nie dzieje się nic, mapa warszawy nie działa. ma ktoś pomysł na to?

#308 wenus525-0c4b384c28

wenus525-0c4b384c28
  • 152 postów

Napisano 28 grudnia 2008 - 11:56

przed zmianą softu na 2.2 nie było problemów teraz pojawiły się. wrzucam mapę warszawy do folderu var/mobile/maps (tak jak należy). po odpaleniu maps offline widzę mape 'Wars' lecz po zastosowaniu 'link' czy tez 'kopiuj' nie dzieje się nic, mapa warszawy nie działa. ma ktoś pomysł na to?

Działa na soft 2.2 potwierdzam. Działa opcja link, nie wiem jak z copy. Wszystko jest na oficjalnej stronce programu w code google.

Odpowiedź masz tutaj. Poszukaj w google

#309 xmtx

xmtx
  • 23 postów
  • SkądBiałystok, Poland, Poland

Napisano 30 grudnia 2008 - 00:35

Proszę! Zrobiłby mi ktoś mapkę Białegostoku w przybliżeniu "x2"? Próbowałem sam parę razy z gdml ale non stop otrzymuję komunikat po wybraniu miejsca i kliknięciu na preview: "Something not quite right with this page, change to map view (its fine if there is no detail)". Straciłem godzinę czasu na to wszystko. Zrobiona mapa nie służyłaby tylko mi, ale na pewno przydałaby się innym z Białegostoku. Pozdrawiam.

#310 Quoka84

Quoka84
  • 22 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 grudnia 2008 - 22:32

Jakoś czytając tego posta nie mogłem się doczytać co z Mac OS X. Czy jest możliwość ściągnąć sobie taką mapę na macintoshu? A może ktoś ma gdzieś na serwerze mapę Łodzi? Będzie prościej.

#311 MarcinMmmm

MarcinMmmm
  • 5 postów

Napisano 31 grudnia 2008 - 11:19

Ja mam mapę Łodzi i okolic, Zgierz, Pabianice, Konstantynow, Andrespol i nawet troche dalej w dokładności 1x z MS Maps, bo:
1 - Google ma pozaznaczane budynki, ale
2 - MS ma wiecej ulic i niestety
3 - Okazuje sie ze nawet majac wiecej ulic i tak ich trasowanie nie znajdzie z oczywistego powodu - Google trasuje po znanych jemu ulicach, ale i tak uwazam ze MS Maps jest pod wzgledem ilości nazwanych ulic lepsze.
Rozmiar mapy - 161MB. Jak ktos da serwer to wrzuce, bo swojego nie mam, ZIPek ma 52MB. To tylko mapa z ulicami, bez satelitarnego widoku.

---- Dodano 31-12-2008 o godzinie 15:47 ----
---- Dodano 31-12-2008 o godzinie 15:45 ----

Proszę! Zrobiłby mi ktoś mapkę Białegostoku w przybliżeniu "x2"?

Myślę, że to problem twojego kompa, bo u mnie bangla jak ta lala. Zrobie Ci może dzisiaj, a jak nie zdażę to na piątek 2 stycznia na pewno. Podaj jakiś serwer do załadowania. 36MB zipek. Tylko ulice, bez satelity.

---- Dodano 31-12-2008 o godzinie 15:51 ----
AAAaaaaa....

mam tez mape Polski drogowa- -widac wszystkie chyba drogi i miejscowosci, zoom 7. ZIP 191MB.

#312 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:25

kurde :( mógł by ktoś dać linka do tutka krok po kroku? bo ja nigdzie nie moge znaleść a szukam od kilku dni już :(

#313 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 01 stycznia 2009 - 22:27

pliki

spakowane 590MB po rozpakowaniu 1,3GB ;-)

Zapraszam do testowania , obciete troche wschodnie granice ale nie wiem jak polaczyc 2 mapy w calość .?

Czy można prosić o reUP?

#314 MarcinMmmm

MarcinMmmm
  • 5 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 08:36

kurde :( mógł by ktoś dać linka do tutka krok po kroku? bo ja nigdzie nie moge znaleść a szukam od kilku dni już :(

Tutorial doskonały jest tutaj, są nawet filmy:

[url=http://hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=22320][Maps] custom MapTiles caches [PC app, iPhone script] - Hackint0sh[/url]

Pierwszy post, dotyczy zarówno GMDL jak i iPhone'a. Działa na 100%, komu nie działa, niech sprawdzi OBA komputery :)

Mapy, które mam, czyli:
- Białystok do 1 zoomu - BLSK.zip
- Łódź do 1 zoomu - Lodz.zip
- Polska do 7 zoomu, są nawet ulice widoczne w miastach - PL.zip, PL.z01, PL.z02, bo musiałem podzielić archiwum
wrzucam na:

[url=http://www.mediafire.com/?sharekey=1d5e313622cc09c191b20cc0d07ba4d24efa5fe47bed9bdb]Free File Hosting Made Simple - MediaFire[/url]

Wszystkie mapy z MS Maps, są mniejsze bo nie zawierają domów, co zwiększa rozmiar plików png z których składają się te mapy.

Pzdr
MarcinM

#315 Jacek6663

Jacek6663
  • 156 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 09:29

ale cos nie iwdac PL.z02 ?

#316 MarcinMmmm

MarcinMmmm
  • 5 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 09:41

Napisałem, że wrzucam, więc cierpliwości odrobinkę.....

---- Dodano 02-01-2009 o godzinie 11:58 ----
wrzucilem :)

#317 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 21:19

skopiowalem mapke tam gdzie trzeba, wczytało mi ją w OfflineMaps, a jak wylacze internet to w mapach nie mam tej mapki :( nie pokazuje sie :( zrobilem trase- moja miejscowosc- inna, i tez nie pokazuje pozniej piszecie tu o dwóch metodach link i copy, ja copy nie mam mam tylko link, może to temu? nadałem tez 755 mam 2.2

#318 xmtx

xmtx
  • 23 postów
  • SkądBiałystok, Poland, Poland

Napisano 02 stycznia 2009 - 21:56

MarcinMmmm wielkie dzięki!

#319 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 03 stycznia 2009 - 00:32

ja już mam dość, pomoże ktoś mi to zrobić prrzez gg? piszcie na pw chętni tyle godzin straconych...

#320 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 03 stycznia 2009 - 10:21

skopiowalem mapke tam gdzie trzeba, wczytało mi ją w OfflineMaps, a jak wylacze internet to w mapach nie mam tej mapki :( nie pokazuje sie :(
zrobilem trase- moja miejscowosc- inna, i tez nie pokazuje pozniej

piszecie tu o dwóch metodach link i copy, ja copy nie mam mam tylko link, może to temu? nadałem tez 755
mam 2.2

Mam podobny problem - po przejściu na 2.2 wczytują sie mapy w OfflineMaps, ale nie widać ich za nic w Maps :/

EDIT:

Ponoć pomaga program Mapv4v5Converter - właśnie testuję...

EDIT2:

Działa - konwertuje stare mapy pod nowy soft ;)

#321 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 03 stycznia 2009 - 12:25

RapidShare: Easy Filehosting
tu link Mapv4v5Converter
tylko u mnie nadal nie działa...

#322 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 03 stycznia 2009 - 12:38

Witam! Nie wiem czy to jest znana możliwość ale spokojnie można wyszukiwać ulice za pomocą google maps nie mając połączenia z netem. jeśli nie to opisze jak to zrobić, nie używa się offline maps.

Wrzuciłem mapę krk razem z ulicami na rapida: RapidShare: Easy Filehosting
Plik bookmarks.plist wrzucamy do var/mobile/library/maps a mape normalnie przez offline i wszystko działa ;] niestety plik z ulicami nie obejmuje całego obszaru Krakowa ale jego większość to przez limity na stronie;/

#323 gsmkam

gsmkam
  • 9 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 05:46

witam wgrałem dwa pliki com.apple.maps.plist i maptiles.(coś tam) do var/mobile/library/caches/maptile i gdy wchodze do aplikacji maps offline i daję wczytuj mapę pojawia mi się komunikat wczytuje daną mapę podaj nazwę mapy podaję nazwe i wyskakuje import nieudany brak danych w folderze maps (spróbuj ściągnąć łączem bezprzewodowym) help

#324 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 04 stycznia 2009 - 09:41

@ciochu: jak to zrobić? :> @gsmkam: pliki 'com.apple.maps.plist i maptiles.(coś tam)' w FOLDERZE masz wrzucić do /var/mobile/Media/Maps a nie tak jak to zrobiłeś...

#325 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 04 stycznia 2009 - 10:10

Jeśli chodzi o ulice to starą metodą, czyli wchodzimy na stronę openstreetmap.org, tam na mapie znajdujemy obszar z którego chcemy pobrać ulice, niestety obszar nie może być za duży (wyskoczy nam wtedy error przy próbie ściągania)
Totutrial na YT: YouTube - Offline Street Seach on iPhone

- u góry wybieramy export
- w bocznym menu zaznaczamy openstreetmap XML data
- ściągamy mapę i zapisujemy na dysku
- teraz potrzebujemy program który przerobi nam ten plik na plist: http://nambrot.com/i...wnload&fileid=2
- uruchamiamy plik Windows.bat (plik z ulicami kopiujemy do katalogu gdzie znajduje się plik Windows.bat) Użytkownicy maców używają pliku MAC.sh ( CHYBA! nie mam maca więc nie wiem na sto procent ;])
- wykonujemy polecenia
- plik który otrzymujemy nazywamy Bookmarks.plist i podmieniamy ten znajdujący się w var/mobile/library/maps
- na stronie How To Create Offline Street Search Files? wszystko jest opisane po angielsku

Przy wyszukiwaniu ulicy mapa może nam zniknąć gdy znajdzie nam ulice, wystarczy palcami zmienić odległość na dalszą i wszystko jest wporządku. Nie ma żadnych problemów.
Sposób znalazłem na jakimś singapurskim forum. Ci którzy robili coś podobnego za czasów Maps Offline nie będą mieć problemów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych