Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Google Maps Offline

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
449 odpowiedzi w tym temacie

#276 dresol

dresol
  • 7 postów

Napisano 15 października 2008 - 21:54

To jak wreszcie - działa wyszukiwanie ulić w wersji offline bez potrzeby łączenia się z internetem czy nie działa? Bo sledzenie gps działa ale wyszukiwanie cos nie bardzi...

#277 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2008 - 14:28

Nie dziala i raczej nie bedzie dzialac

#278 dymex

dymex
  • 139 postów

Napisano 17 października 2008 - 08:20

Czytając ten temat nadal nie wiem czy jest jakaś gotowa mapa polski, dla mnie może i ona ważyć 5GB ale żeby byla polska a najlepiej jej zachodnia część. Czy byłby ktoś taki miły i podał mi link do sprawnej mapy?

#279 dudaka-3d7e13ec27

dudaka-3d7e13ec27
  • 13 postów

Napisano 20 października 2008 - 10:56

witam, ja mam taki problem, w folderze media/maps tam gdzie mam wrzucić ściągnięte mapy w osobnych folderach brakuje mi tych dwóch plików com.apple.maps czy coś takiego nie wiem czy to przez to ale jak włączam offlinemaps to mi nie widzi niczego a jak te mapy ściągnięte wrzucę do folderu maps bez osobnych folderów to mam w programie do wyboru pod routes: czy istnieje możliwość żeby ktoś mi wysłał te dwa pliki? Niestety nie mam możliwości podłączenia iphona do komputera więc opcja restore odpada jeśli to by miało pomoc, pozdrawiam

#280 binkap

binkap
  • 1 postów

Napisano 22 października 2008 - 23:23

potwierdzam, pomoglo, tez mi przestalo chodzic po wgraniu najnowszej wersji, po wykonaniu 2 polecen przez terminal wszystko wrocilo do normy (nalezy pamietac tylko, zeby w poleceniach pozbyc sie znaku wykrzyknika)

Ma takie same objawy, jedna nie umiem tego rozgryźć. Wszedłem na stronę w linku
[url=http://code.google.com/p/iphoneofflinemap/]iphoneofflinemap - Google Code[/url]
Jednak moja ograniczona znajomość angielskiego nie pozwala mi znaleźć rozwiązania. Do tej pory rodziłem sobie dobrze, jednak kwestia wywalania z offline maps przerosła mnie. Siedziałem nad tym problemem pół nocy i nic nie wymyśliłem. Będę naprawdę wdzięczny jeśli ktoś życzliwy udzieli mi wskazówki co z tym fantem zrobić. Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość

#281 Bogdanus

Bogdanus
  • 166 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 października 2008 - 11:47

witaj binkap spróbuj przeinstalować program lub go zaktualizować i powinno być wszystko dobrze ...u mnie pomogło pozdr

#282 mpawel

mpawel
  • 78 postów

Napisano 30 października 2008 - 13:03

Witam. Ja mam problem z odpalaniem GDML'a, na windowsie xp SP2 i .net framework 3.5 za każdym razem wyskauje błąd:" Global Map dowload Toolhas encountered aproblem and needs to close. We sorry for the inconvenience", próbowałem również na xp i .net framework 2.0 ale dzieje się to samo. Ma ktoś*może jakieś*pomysły ??

#283 bartazar

bartazar
  • 30 postów

Napisano 30 października 2008 - 13:07

czy ma ktoś może gotową mapę czech do udostępnienia?

#284 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 30 października 2008 - 13:12

Poszukuję mapy Krakowa na maksymalnym zoomie, mógłby mi ktoś podać linka do niej, bo jakoś nie mogę sobie poradzić z GMDL. Z góry wielkie dzięki. Ile zajmowałaby mapa Polski na max. zoomie?

#285 nowy23

nowy23
  • 35 postów

Napisano 30 października 2008 - 20:22

Czy ktoś byłby uprzyjmy zrobić mapkę dla Katowic też na pełnym zoomiei wrzucić gdzieś na rapida Niestety zupełnie sobie nie radze mimo usilnych prób (błędy windowsa :(

#286 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 31 października 2008 - 15:15

Samych Katowic nie mam, ale mam cały GOP. Nie pamiętam na jakim zoomie robiłem mape, ale widać uliczki osiedlowe na moim osiedlu, więc powinna być wystarczająco dokładna ;]

http://rapidshare.com/files/159337062/GOP.rar

#287 nowy23

nowy23
  • 35 postów

Napisano 31 października 2008 - 15:34

Mam jeszcze następujący problem. Wszystko pięknie - wgrałem te mapy co były wcześniej czyli wawa i polska do offline maps wg. instrukcji umiejscowienia (na soffcie 2.1). Później dałem kopiuj w offline maps. I gdy wchodzę na google maps - staje mi program i po 5 minutach resetuje się ipod touch. Wiecie może co się dzieje ??

#288 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 31 października 2008 - 15:39

Sprawdź czy 'Link' zamiast 'Copy' w OfflineMaps będzie sprawowało się lepiej.

#289 nowy23

nowy23
  • 35 postów

Napisano 31 października 2008 - 15:47

Ok poczytałem wcześniej i już wiem. Nie miałem plików w jednym folderze i to chyba był problem. Już wszystko ok. Dzięki

#290 zuralscy

zuralscy
  • 35 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 12:54

Zgralem mape poznania ale jest tylko satelita bez nazw drog (opcja mieszana w IP). Jak zrobic mape satelitarna z nazwami ulic? Dodam jeszcze ze mape ktora wgralem wyswietla tylko na zakladce mapa a na satelita i mieszana jej nie ma. Wszystko na okolo poznania wyswietla jako rysunkowa mape z nazwami ulic a wgrany obszar jest nagle ze zdjec satelitarnych.

#291 kg-mvp21

kg-mvp21
  • 18 postów

Napisano 15 listopada 2008 - 20:14

Proszę o pomoc już nie mam siły, gdzie mam wrzucić te pliki warszawy ( folder) z nimi, żeby w offline maps mi to działało. Teraz jak wrzucam poprzez iphone pc suite ten folder do /var/mobile/Media/Maps uruchamiam program, jest loading pokazuje się ten początkowy komunikat pomoc, klikam ok, i pokazuje brak map brak tras, jak biorę edytuj pózniej importuj wyskakuje, że brak danych w folderze maps. Już nie mam pojęcia co zrobić. Ściągnąłem offline maps dziś z installera chyba albo z cydii, mam soft 2.1 po JB. Proszę o pomoc bo straciłem dziś cały dzień na szukanie tego na forum i w googlu ;(

#292 BranCo

BranCo
  • 16 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 18:06

Czy mozna prosic o mape Polski lub Bydgoszczy? I jak to wgrać nie ma nigdzie żadnego normalnego tutoriala do tej aplikacjii czy linków do map;/ Chodzi mi o mape zdatną po zoomowaniu do ruchu drukowego... Prosze bardzo o pomoc pozdrawiam

#293 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2008 - 18:07

Jest może coś podobnego w AppStore?

#294 Dudi.pl

Dudi.pl
  • 4 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 14:26

nO wszystko pieknie fajnie i wogóle jak sie czyta te posty ale teraz pytanie za 100zl..... Bo czytam i czytam i za chu*** pana nie moge sie połapac w tym : ) sciagam GMDL i sa rozne pliki tekstowe zadnego exe zadne nic i nie wiem wogoel jak wgrac te mapy (znaczy sie sciagnac) skad mam to zassac prosze o linka lub turtoila dzieki !

#295 monoik

monoik
  • 26 postów

Napisano 25 listopada 2008 - 20:23

Update: w sofcie 2.2 maps.app nie cache'uje map, czyli ten programik traci rację bytu:( I znowu będziemy płacić w kółko za oglądanie tego samego kawałka mapy:(

#296 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 25 listopada 2008 - 20:31

nO wszystko pieknie fajnie i wogóle jak sie czyta te posty ale teraz pytanie za 100zl..... Bo czytam i czytam i za chu*** pana nie moge sie połapac w tym : ) sciagam GMDL i sa rozne pliki tekstowe zadnego exe zadne nic i nie wiem wogoel jak wgrac te mapy (znaczy sie sciagnac) skad mam to zassac prosze o linka lub turtoila dzieki !

W folderze GMDL jest folder BIN, a w nim GMDL.exe :)
Mapy w 2.2 robią cache. Ale nawet jakby nie robiły, to Offline maps gł. polega na tym, że wrzuca się pobrane mapy.

#297 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 25 listopada 2008 - 21:55

Jest może coś podobnego w AppStore?

Oczywiście, że nie ma. Musisz mieć JB.

#298 kg-mvp21

kg-mvp21
  • 18 postów

Napisano 26 listopada 2008 - 19:58

Proszę o pomoc już nie mam siły, gdzie mam wrzucić te pliki warszawy ( folder) z nimi, żeby w offline maps mi to działało.
Teraz jak wrzucam poprzez iphone pc suite ten folder do /var/mobile/Media/Maps
uruchamiam program, jest loading pokazuje się ten początkowy komunikat pomoc, klikam ok, i pokazuje brak map brak tras, jak biorę edytuj pózniej importuj wyskakuje, że brak danych w folderze maps.
Już nie mam pojęcia co zrobić. Ściągnąłem offline maps dziś z installera chyba albo z cydii, mam soft 2.1 po JB.
Proszę o pomoc bo straciłem dziś cały dzień na szukanie tego na forum i w googlu ;(

A mi ktoś też odpowie czy nie da rady? :P

#299 monoik

monoik
  • 26 postów

Napisano 27 listopada 2008 - 14:31

Mapy w 2.2 robią cache. Ale nawet jakby nie robiły, to Offline maps gł. polega na tym, że wrzuca się pobrane mapy.

Pokazujesz, ze kompletnie nie rozumiesz, jak działa Offline Maps. Ten skrypt podmienia cache programu maps na to, co wgramy do pamięci iphone'a. Mapy w 2.2 NIE robią cache, polecam iPhone 2.2 Update, new & undocumented features/fixes screenshots (Updated constantly) - Mac Forums

#300 wenus525-0c4b384c28

wenus525-0c4b384c28
  • 152 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 09:55

Działa na soft 2.2 potwierdzam. Działa opcja link, nie wiem jak z copy. Wszystko jest na oficjalnej stronce programu w code google.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych