Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

XCode i Leopard

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Skuza

Skuza
  • 92 postów

Napisano 14 kwietnia 2008 - 17:20

Witam, nie wiem czy dobrze trafilem z tym watkiem ale mam nadzieje ze tak. Mam takie pytanie, otoz posiadam imacka z leopardem (nie dawno kupionego), dopiero nie dawno przypomnialem sobie ze na plytch dolaczonych do komputera jest oprogramowanie xcode, wiec postanowilem je zainstalowac, lecz kiedy uruchomilem insalator dowiedzialem sie ze nie moge zainstalowac xcode gdyz nie posiadam wgranego mac os x 10.4 Tiger, czyli mam przez to rozumiec ze musze odinstalowac leo i zainstalowac tigera by moc dzialac na xcode ktory podobnie jak plyta z os x 10.5 dolaczony jest do pudelka? Czy istanieje jakas mozliwoc instalacji xcode dolaczonego w standardzie na Leopardzie?

#2 kultywator

kultywator
  • 46 postów

Napisano 14 kwietnia 2008 - 17:32

xCode 3 jest na płycie z Leopardem

#3 Skuza

Skuza
  • 92 postów

Napisano 14 kwietnia 2008 - 17:46

Jejku dieki wielkie ale jestem glupi, niesprawdzilem na plycie z Leopardem, dzieki jeszcze raz serdecznie :D

#4 lukas

lukas
  • 565 postów
  • SkądKTW

Napisano 19 kwietnia 2008 - 11:55

A ja się przypnę do tematu, ponieważ mam podobny problem: Zakupiłem Leoparda (wcześniej miałem Tigera z zainstalowanym xCode) i zainstalowałem go w trybie upgrade. Dodatkowo zainstalowałem Dashcode. Teraz, kiedy wejdę do folderu Developer>Applications i uruchamiam xCode - program nie chce się włączyć, wyskakuje błąd. Domyślam się, źe po prostu xCode się nie zaktualizował, a starsza wersja nie działa z Leopardem. Jak rozwiązać ten problem? Chyba trzeba przeinstalować xCode, tylko jak to zrobić bez usuwania Dashcode?

#5 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 kwietnia 2008 - 12:36

instalując XCode 3 instalujesz też Dashcode więc nie za bardzo wiem w czym jest problem?

#6 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 19 kwietnia 2008 - 16:09

chyba nie ten dzial ;)

#7 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 19 kwietnia 2008 - 16:16

Przeniosłem.

#8 Sillow

Sillow
  • 24 postów

Napisano 26 kwietnia 2008 - 11:49

Mam pytanie, gdzie niby jest ten edytor?

"Jest internetowy.
Leopard zawiera znakomity edytor HTML i CSS, debuger JavaScript oraz szereg popularnych architektur programistycznych dla sieci WWW — w tym PHP i Ruby on Rails. A ponieważ Leopard wywodzi się z typowej dla Macintoshy koncepcji prostoty i elegancji, nie musisz tracić czasu na instalację lub rozszyfrowanie. Od razu zaprzęgnij do pracy swoją wyobraźnię."

Cytat ze strony: http://www.apple.com...cosx/developer/

#9 krzyspmac

krzyspmac
  • 152 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2008 - 23:16

Mam pytanie, gdzie niby jest ten edytor?

Chyba chodzi o Dashcode. Tam jest edytor plików (w tym CSS), debugger JS (trzeba klinąć w określony plik). Wygląda trochę jak edytor w XCodzie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych