Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Animowane tło w Photo Booth

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 maius

maius
  • 30 posts

Posted 14 April 2008 - 14:32

Czy ktoś wie co zrobić, żeby anomowane tło w Photo Boocie było tylko za mną (tak jak to reklamują) a nie - jak mam teraz - przebijało mi przez twarz? :roll:

#2 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 14 April 2008 - 14:39

Zadbać o dobre oświetlenie, upewnić się, że na ścianie i innych obiektach z tyłu nie widać twego cienia, ubrać się kontrastowo w stosunku do koloru tła i postarać się, żeby tło było w miarę jednolite.

#3 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 14 April 2008 - 14:45

ustaw sie na maksymalnie jednolitym tle

#4 maius

maius
  • 30 posts

Posted 14 April 2008 - 14:54

OK. sprawdzę Dzięki

#5 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1639 posts
  • SkądPlewiska

Posted 14 April 2008 - 15:05

Np. biała ściana.

#6 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 14 April 2008 - 15:42

6, pytanie - czy "...w Photo Boocie" chodzi o "... w Photo Booth" ? :confused: Chyba tak - a więc zmieniam tytuł wątku na bardziej dostępny - dla wyszukiwarki.

#7 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1376 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 14 April 2008 - 15:44

Należałoby również wspomnieć, iż jeśli ktoś nie ma np. monitora z "oryginalną applowską" kamerką, tylko zwykłą pod usb, to też może się "pobawić" tymi efektami wizualnymi, tyle tylko, że to działa wyłącznie pod iChat, ale zawsze coś... :D
Potrzebuje do tego celu iUSBCam (dawniej iChatUSBCam). Program płatny, wersję demo można pobrać stąd: Ecamm Network: iUSBCam - Make Your Webcam Work with iChat

#8 Hex

Hex
  • 2660 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 April 2008 - 17:31

Należałoby również wspomnieć, iż jeśli ktoś nie ma np. monitora z "oryginalną applowską" kamerką, tylko zwykłą pod usb, to też może się "pobawić" tymi efektami wizualnymi, tyle tylko, że to działa wyłącznie pod iChat, ale zawsze coś... :D
Potrzebuje do tego celu iUSBCam (dawniej iChatUSBCam). Program płatny, wersję demo można pobrać stąd: Ecamm Network: iUSBCam - Make Your Webcam Work with iChat

A tam bzdury wypisujesz, ze tylko w iChat. Macam za darmochę, i działa Photo Booth, z wszystkimi efektami nawet z 'more ichat effects".

#9 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1376 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 14 April 2008 - 18:17

A tam bzdury wypisujesz, ze tylko w iChat. Macam za darmochę, i działa Photo Booth, z wszystkimi efektami nawet z 'more ichat effects".

Ciekawe rzeczy za to Ty piszesz, bo ja jakoś przed zainstalowaniem iUSB Cam nie miałem niczego podobnego, choć Macam instalowałem zaraz po instalacji samego systemu... :) Może i Tobie "Macam działa z Photo Booth, z wszystkimi efektami nawet z 'more ichat effects" bo masz iSight, albo jakąś inną "superowską" kamerkę, ale w przypadku mojej Logitecha to z Macam działa, ale tylko zamiennik Photo Booth, czyli Funny Photographer, a do "more ichat effects", jest niestety niezbędny iUSB Cam. :)

---- Dodano 14-04-2008 o godzinie 19:20 ----
Aha, i sam Photo Booth nadal nie działa mi z moją kamerką, więc gratuluje szczęśliwego wyboru "działającej" kamerki! :)

#10 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 April 2008 - 22:57

ja tam nie mam tła jednolitego, ale ponieważ masz MBP to Ci napiszę jak ja rozwiązałem ten problem - stawiam laptopa na stabilnym podłożu (na kolanach źle działa) - koniec problemów:)

#11 maius

maius
  • 30 posts

Posted 16 April 2008 - 08:03

Mój zawsze stoi n stole i mimo, że mam jednolite tło za sobą - animowane tło przebija mi się przez twarz :-(

#12 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1376 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 16 April 2008 - 08:51

animowane tło przebija mi się przez twarz :-(

Ja mam to samo, ale myślałem, że to wina mojej kamery. Trochę kiepsko, że przy oryginalnych kamerkach Apple, również występuje ten problem. Ja bym radził posłuchać:

Zadbać o dobre oświetlenie, upewnić się, że na ścianie i innych obiektach z tyłu nie widać twego cienia, ubrać się kontrastowo w stosunku do koloru tła i postarać się, żeby tło było w miarę jednolite.

Czyli tak jak na filmikach promujących "ficzersy" Leoparda. To jedyne wyjście. :)

#13 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 16 April 2008 - 09:46

tlo zielone lub niebieskie i do tego 2 lub wiecej halogeenyz obu stron, tak aby nie robily sie cienie

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users