Witam. pojawily mi sie pliki o takiej wlasnie charakterystyce. Są to domumenty zapisane kiedys w windows. potem zarchiwizowane na DVD. Teraz gdy chcialem do nich wrocic to pojawia sie szara ikonka i nie da sie tego niczym otworzyc. Probowalem to zrobic na PC znajomego ale tam tez Word nie radzi sobie. Czy jest jakas mozliwosc odzyskania tych dokumentów? bede wdzieczyy za pomoc.

Unix Executable File Co to?
Rozpoczęty przez
robbolek
, 12 kwi 2008 21:56
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 kwietnia 2008 - 21:56
Napisano 13 kwietnia 2008 - 01:08
System zgubił typ pliku.
Napisano 16 kwietnia 2008 - 10:50
A czy da sie to jakos uratowac?
Napisano 28 marca 2009 - 02:48
To jak? Da się? Właśnie napotkałem taki problem. Mam jakiś program makowy nagrany na płytę i teraz to nie jest program tylko Unix Executable File.
Napisano 28 marca 2009 - 06:39
Jak nagrany ? Instalator czy sama aplikacja? Jaki format CD? Pliki unixowe tracą swoje właściwości po przeniesieniu do innego systemu plików.
Napisano 28 marca 2009 - 12:23
Chodzi o aplikację. Miałem ją na płycie która była przegrana na pececie niestety. Ale nie przez skopiowanie płyty, tylko zgranie na dysk i nagranie płyty od nowa. Okoliczności były takie, że inaczej się*nie dało.
Napisano 28 marca 2009 - 12:34
Co to jest Unix?
Tłumaczenie:
System nie odczytuje rozszerzenia pliku.
Kopiujesz plik na dysk
PPM* na ten plik, informacje. Zmieniasz nazwe pliku zależnie od tego, co to jest. Jeżeli to aplikacja napisana w Cocoa na maca, dodajesz
Jak to plik na winde, dodajesz
Jeżeli tego nie zmienisz, Unix nie odpali pliku, ponieważ to nie plik wykonywalny Unix
To raczej nie może być sam silnik gry.
Tłumaczenie:
To oznacza, że plik nie ma rozszerzenia i ma nadane chmodyPlik wykonywalny Unix
.+x i 700
System nie odczytuje rozszerzenia pliku.
Kopiujesz plik na dysk
PPM* na ten plik, informacje. Zmieniasz nazwe pliku zależnie od tego, co to jest. Jeżeli to aplikacja napisana w Cocoa na maca, dodajesz
..app
Jak to plik na winde, dodajesz
Nie wiem, czy to przywróci foldery w tej aplikacji,np. "Resources" itd..exe
Jeżeli tego nie zmienisz, Unix nie odpali pliku, ponieważ to nie plik wykonywalny Unix

To raczej nie może być sam silnik gry.
Napisano 30 marca 2009 - 02:35
Nie zadziałało. Komp napisał, że to aplikacja na Classica

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych