Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

WIFI miejsca

• Please log in to reply
39 replies to this topic

#1 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 April 2008 - 20:53

Taki mi pomysł zaświtał, że moze zrobic taki temat gdzie wypisywali byśmy gdzie w danym miescie łatwo o darmowy internet. Co wy na to ??? Myśle, że wiele osób chętnie poznał by miejsca publiczne gdzie mogą zasięgnąc darmowego Wifi. Może to nie koniecznie w dziale Iphone ale hmm

#2 dliwski

dliwski

• 15314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2008 - 20:55

Taki mi pomysł z

z...? :lol:

Edit:

ahh, poprawiłeś. :lol:
Pytasz o miejsca? Centra handlowe, restauracje... adresów chyba nie chcesz. :lol:

#3 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 April 2008 - 20:57

własnie o to mi chodzi :) konkretne miejsca w konkretnych miastach. Tylko jak wszystkie miasta beda w jednym watku to sie balaganik zrobi. Chociaz zastanawiam sie czy ten pomysl ma sens:D

#4 nicp2

nicp2
  • 336 posts
  • Skądinąnd

Posted 12 April 2008 - 21:02

Wiem ze wiekszosc z was juz o tym wie ald dla tych ktorzy jeszcze nie sa swaidomi. W McDonald's jest bezplatne wifi. Kiedy wchodzimy na strone,jestesmy automatycznie przekierowani na strone era.pl. Tan trzeba wpisac login i haslo. Login to: mcd@mcd.pl a haslo to: era.

#5 t.sikora

t.sikora
  • 657 posts

Posted 12 April 2008 - 21:35

Wiem ze wiekszosc z was juz o tym wie ald dla tych ktorzy jeszcze nie sa swaidomi. W McDonald's jest bezplatne wifi. Kiedy wchodzimy na strone,jestesmy automatycznie przekierowani na strone era.pl. Tan trzeba wpisac login i haslo. Login to: mcd@mcd.pl a haslo to: era.

no proszę- może zacznę bywać w McD jak mnie przypili potrzeba użycia ajfona :)

a co do pomysłu- wg mnie jest ciekawy! może kiedy zaczną wszyscy podawać konkretne adresy to naprawdę zrobi się tu niezły mętlik i bez excela, ups! pardon!- bez numbers, nie będzie to czytelne. Ale takie przykłady jak ten powyżej są jak najbardziej OK

pozdro

---- Dodano 12-04-2008 o godzinie 22:38 ----
i jeszcze od siebie:
większość hoteli od **** ma otwarte wifi-SPRAWDZONE osobiście- a jak nie jest otwarte, to w tej klasie miła Pani/Pan z recepcji zawsze poda hasło, nawet jak nie jesteś ich klientem

#6 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 April 2008 - 21:43

Myśle, że warto ostworzyć pare takich wątkow z miastami. Bo wiadomo, że w większości hotelach i macdonaldach jest. Chodzi właśnie o takie miejsca gdzie sie sporadycznie bywa bez wiedzy, że mamy wifi, może nawet ktoś poda jakieś hasełka :D

#7 t.sikora

t.sikora
  • 657 posts

Posted 12 April 2008 - 22:13

ale że wyjątek potwierdza regułę, to podam przykład Sheratona w Poznaniu- wyobraźcie sobie, żeby mieć dostęp do wifi, trzeba pobrać (dosłownie: POBRAĆ) z recepcji karteczkę (wycinaną jakby rękoma dziecka) z loginem i hasłem, co nam załatwia 30 minutowy dostęp :) jak chcesz więcej, musisz prosić o więcej karteczek:) gdyby nie chodziło tu o internet, to czuję się zawsze stojąc pod recepcją, jakbym się cofnął do filmów Barei pozdro

#8 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 12 April 2008 - 22:13

Wokół mojego mieszkania jest otwarta sieć WiFi jak by ktoś kiedyś był na V osiedlu w Koninie ;). t.sikora: W Starym Browarze w Poznaniu też jest WiFi "na kartki" :D.

#9 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 12 April 2008 - 22:25

beka :) dziś wpadam do Maca, staram się połączyć pokazać kolesiom co iPhone potrafi a tu lipa :( właśnie działało tylko safari i dokładnie ta strona, ale nie wiedziałem, że potrzeba jakieś hasła i loginy, sprawdzę następnym razem
lecę dalej do MM łapie Wifi i dupa:( miesza miesza tak jak w Macu i nic, nawet Safari
lecę na UG:lol: wpadam na zajęcia, łapie połączenie i grzecznie prosi o hasło - na tym się skończyło
w sumie przydała by się jakaś aplikacja co by te hasła łamała (czyt. sama poprawiała na prawidłowe) :razz:

#10 t.sikora

t.sikora
  • 657 posts

Posted 12 April 2008 - 22:32

Wokół mojego mieszkania jest otwarta sieć WiFi jak by ktoś kiedyś był na V osiedlu w Koninie ;).
t.sikora: W Starym Browarze w Poznaniu też jest WiFi "na kartki" :D.

ale beka! powrót do przeszłości?
:)

#11 gavron01

gavron01
  • 213 posts

Posted 12 April 2008 - 23:24

Słuchajcie. My tu gadu gadu, a może faktycznie warto stworzyć osobne przyklejone tematy i tam będziemy podawać na mapie google, gdzie są hot-spoty bez hasła, [lub ewentualnie hasełka do nich, jak ktoś będzie znał :pp]. Zróbmy może na początek większe miasta: Kraków, Warszawa, Poznań... Tam gdzie ktoś podejmie się wrzucania lokalizacji, bo mieszka i empirycznie doświadczył muśnięć w policzek radiowego łącza. Nie jestem jakimś webmasterem, ale może ktoś ma pojęcie, jak stworzyć najlepszą ku temu mapę, gdzie użytkownicy forum będą mogli dorzucać co łaska... To szansa, że coś stanie się na forum więcej, niż tylko analiza problemów sprzętowych. To jak?! "Pomożecie?!" :pp

#12 t.sikora

t.sikora
  • 657 posts

Posted 12 April 2008 - 23:32

wchodzę! do wczoraj miałem ok 50 różnych sieci (niektóre wraz hasłami) w ajfonie, ale wieczorem sprzęt zmusił mne do restore :( w miarę odświeżania informacji dorzucę co tylko będę miał na początek to co pamiętam: Sopot Sofitel Grand - 2 sieci hotelowe "sofitel_wifi" otwarte działające w promieniu 100 m i era.pl, orange.pl też otwarte Sopot Hotel Chiński alWojska Polskiego - jw i pamiętam kilka restauracji na "monciaku" ale nie wiem czy ich właściciele życzyli by sobie żebym podawał ich hasła:( pozdro

#13 gavron01

gavron01
  • 213 posts

Posted 12 April 2008 - 23:58

Ok. Dzięki t.sikora Czekamy teraz tylko na entuzjastę, który przygotuje mapę.
Ja niestety nie czuję się kompetentny. ;]

#14 m.a.j.

m.a.j.
  • 54 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2008 - 01:01

W wawie (darmowe sieci): Czuły Barbarzyńca - na Dobrej na Powiślu Mercers'y Paparazzi Lounge - ul. Mazowiecka Zwykle w centrum lub na osiedlach zawsze znajdzie się jakaś sieć typu "linksys' lub 'dlink' która nie ma jakichkolwiek zabezpieczeń ;)

#15 pickerr

pickerr
  • 53 posts

Posted 13 April 2008 - 07:37

◄ HOT.SPOTS.PL ► - Hotspoty w Polsce. Aktualności WiFi, WLAN.

#16 ademiu

ademiu
  • 984 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 April 2008 - 09:33

WIFI Poznan To co tutaj poznańskie hotspoty :D

#17 gavron01

gavron01
  • 213 posts

Posted 13 April 2008 - 10:20

Hym... Ktoś odwalił za nas całą robotę.

#18 rino

rino
  • 22 posts

Posted 13 April 2008 - 10:30

mozna użyć gogle maps do tego stworzyć miejsca wifi naniesione na gogle maps każdy by mógł swoje dodawać chyba jest to możliwe

#19 nightwish86

nightwish86
  • 146 posts
  • SkądOlsztyn, PL

Posted 13 April 2008 - 10:34

wardrive.pl - sieci bezprzewodowe, mapy ap

#20 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 13 April 2008 - 13:08

◄ HOT.SPOTS.PL ► - Hotspoty w Polsce. Aktualności WiFi, WLAN.

dziwne ale nie wszystkie są

#21 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 April 2008 - 13:48

wiec zglos to do nich, na pewno beda wdzieczni za mozliwosc aktualizacji.

#22 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 April 2008 - 16:40

We wrocku rynek, polibuda, i każde Cafe Toffino dają neta za darmo na pewno:D

#23 niou_ns

niou_ns
  • 60 posts
  • SkądKraków

Posted 13 April 2008 - 18:02

Kraków (sprawdzone) Galeria Krakowska - najlepiej łączyć przez wi-fi KFC; sieć włoskich lodów (italian cośtam) Rynek - wymaga zalogowania przez wp.pl Kampus UJ - bezpłatnie Wybrane budynki PK - wymagana rejestracja (tylko dla studentów) Loch Ness - pub - bezpłatny net, klucz napisany przy kasie

#24 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 April 2008 - 18:57

Tu macie tez duza baze hot spotów ... PDAclub.pl - HOTSPOTY

#25 Dawidek123

Dawidek123
  • 36 posts

Posted 13 April 2008 - 20:26

Pszczyna - Hot Spot Rynek, od maja do października (lub od czerwca do listopada, jakoś tak). Restauracja McDonald's - cały czas ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users