Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak Prawego Przycisku Myszki w XP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 jackolus

jackolus
  • 256 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2008 - 17:54

XP Pro na bootcampie, SP2 + wszystkie sterowniki Apple'a z płytki Leoparda zainstalowane... ale Trackpada w żaden sposób nie jestem w stanie zmusić do konfiguracji prawego przycisku. Przewija dwoma palcami ok, śledzenie też - brak tylko PPM ( Oba przyciski działają jako główny ) w konfiguracji myszy jest tylko opcja "zamień przyciski" po której odhaczeniu są grube problemy z powrotem do poprzednich ustawień... dzięki serdeczne z góry za pomoc ;)

#2 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 12 kwietnia 2008 - 18:02

Prawy przycisk myszy jest gdy złączysz dwa palce i przetrzymasz je na trackpadzie jednocześnie klikasz na przycisk i masz menu kontekstowe. Mam nadzieję, że napisałem to zrozumiale ;)

#3 eazyone

eazyone
  • 447 postów

Napisano 12 kwietnia 2008 - 22:46

Prawy przycisk myszy jest gdy złączysz dwa palce i przetrzymasz je na trackpadzie jednocześnie klikasz na przycisk i masz menu kontekstowe.

Mam nadzieję, że napisałem to zrozumiale ;)

Chyba nie...

#4 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 kwietnia 2008 - 22:57

Dwa paluszki na touchpadzie, tak jak do przewijania i jednoczesnie trzeci paluch uderza w guzik - voila, mamy prawy klawisz :)

#5 jackolus

jackolus
  • 256 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 kwietnia 2008 - 10:09

wiem, wiem to doskonale... przecież nie od dzisiaj śmigam na osxie i w Tigerze już było rozpoznawanie dwóch palców :!:

chodzi o to że winda potrafi o dziwo przewijać strony dwoma palcami, natomiast przy "puknięciu" w miejscu absolutnie nie reaguje ( tak samo jest z puknięciem jednym palcem czyli LPM nie odpowiada ), działają oba przyciski sprzętowe, ale oba jako przycisk główny ( LPM )

nie wglebilem sie dostatecznie w post Falcona - faktycznie miales racje :) dzieki

gdyby jakies punkty autorytetu istnialy - dostalbys z czystym sumieniem...

#6 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 kwietnia 2008 - 08:12

gdyby jakies punkty autorytetu istnialy - dostalbys z czystym sumieniem...

kiedyś były... ale IMHO to dobry pomysł, że ich nie ma, wszyscy się o nie zabijali, a w co drugiej sygnaturce było 'Kliknij w ludzika obok" , ech powspominac, tkie nieodległe czasy ;)

#7 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 07:23

Czy ci konstruktorzy z Appla są aż tak tępi, ze nie potrafią zrobić drugiego przycisku? 2 palce to na pewno inaczej, ale czy lepiej? Wątpię.

#8 jabciu

jabciu
  • 16 postów

Napisano 04 maja 2008 - 16:22

Miałem tak po powrocie mojego maca z warsztatu. Poprostu musialem Przeinstalować windows i wszystko jest ok.

#9 serve

serve
  • 70 postów

Napisano 09 maja 2008 - 22:02

Shift + Ctrl + Klik :)

#10 chotek

chotek
  • 4 postów

Napisano 08 marca 2009 - 23:14

witam, zaznaczam, ze jestem nowym uzytkownikiem macow, wiec sie jeszcze troche gubie w kazdym razie zainstalowalem windowsa przez boot camp'a, wszystkie sterowniki sie poinstalowaly tylko mam problem z prawym klawiszem mysze na touch pad'ie 1. mam nowego mac booka, probowalem wersji z kliknieciem na dwa palce jednoczesnie naciskajac touchpad- niestety nie dziala 2. przeinstalowalem sterownik z plyty - tez nie pomoglo :/ co jeszcze moze przyczyna i jak ja ew. zlikiwidowac? brak prawego klawisza jest strasznie irytujacy... Pozdrawiam,

#11 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 08 marca 2009 - 23:34

prawy przycisk w OSX jest symulowany klawiszem CTRL (wystarczy przytrzymać i kliknąć)powinno być podobnie w windowsie,ja natomiast odwrotnie - nie moge się przyzwyczaić do 2 klawiszy na zwykłym lapku:/

#12 chotek

chotek
  • 4 postów

Napisano 08 marca 2009 - 23:49

hmm.... klawisz control z klikniecie nie dziala (zarowno z jednym jak i dwoma kliknieciami), ta kombinacja powoduje bardzo zaznaczanie kolejnych plikow (tak jak w normalnym windowsie) sprobowalem optiom i click to zamiast rozwijac zwykle menu jak to sie robi normalnie, to mi odrazu wyswietlalo okno wlasciwosci pliku

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych