Uszkodzony glosnik?
Napisano 12 kwietnia 2008 - 17:38
Napisano 12 kwietnia 2008 - 17:42
Witam serdecznie.
Iphona mam od ok. 2,5 tyg i na razie nie zwracalem uwagi na jakies szczegoly jednak glosnik w moim iphonie to porazka... jak na moj gust telefon za taka cene ktory jest w prawdzie centrum multimedialnym powinien miec glosnik bardzo dobry.
Glosnik strasznie harczy, gra cicho (pojecie wzgledne) np. w szkole na przerwie musze przylozyc ucho do glosnika zeby cos uslyszec
Zauwazylem tez ze w iphonie (na dole) sa takie "kratki" a dokladniej dwie.. czy to znaczy ze sa tam dwa glosniczki czy jeden? (nie chodzi mi o dwa glosniki w sensie gorny i dolny tylko czy sa dwa na dole)
Dodam tez ze kiedy zatykam jedna z tych "kratek" (lewą) to iphona prawie nie slychac a gdy zatkam druga z nich to gra bez zmian..
czy to znaczy ze moj iphone jest uszkodzony?
mam na niego gwarancje (kupowalem na allegro) ale potrzebuje waszej pomocy
Jestem ciekaw jak ta gwarancja by dzialala. W momencie sciagniecia simlocka gwarancja apple przepada. A watpie czy ktos w polsce(i nie tylko) ma sprzet aby go otworzyc i miec czesci na wymiane.
Napisano 12 kwietnia 2008 - 17:44
Napisano 12 kwietnia 2008 - 17:55
Napisano 12 kwietnia 2008 - 21:02
To nic nie zmienia, gwarancji już nie masz. iPhone ma jeden głośnik (to drugie na dole to mikrofon). Dużo osób narzeka na głośnik. Zainstaluj z Installera Volume Boost dla 1.1.4 (źródło installer.iclarified.com), to powinno pomóc jeżeli chodzi o głośność. Jeżeli nadal będzie słabo chodził lub charczał zrób restore (może mu przejdzie).
Teoretycznie jak uda ci sie przywrocic iphona to stanu fabrycznego co jest mozliwe. Masz orginalny rachunek, wchodzisz do skelpu apple w USA, podajesz zarejstorwane karte AT&T ktore oni sprawdze to ci go wymienia na gwarancij. Jestem ciekaw co Polski sprzedawca na allegro by zrobil jak bys chcial na gwarancij go naprawiac? Wymieniec na innego ze swojej kieszeni? Watpie!!!
Napisano 12 kwietnia 2008 - 21:40
Napisano 12 kwietnia 2008 - 21:50
Napisano 12 kwietnia 2008 - 22:31
Napisano 12 kwietnia 2008 - 22:36
Napisano 12 kwietnia 2008 - 22:36
Napisano 12 kwietnia 2008 - 23:10
W equalizerze zmień na mniej basów u mnie po tym przestał charczeć
faktycznie trochę pomogło
rozumiem, że chodziło Ci o >ustawienia>iPod>korekcja dźwięku>"redukcja basów"
aż strach co by było na "wzmocnieniu basów"

tylko wydaje mi się, że poprawiło mp3, a youtube nadal za mocno wali ;/
edit
@BlackBox podał aplikacje "Volume Boost" zna ktoś poprawne repo?
bo to co podał lipa nie działa

Napisano 12 kwietnia 2008 - 23:59
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych