Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Uszkodzony glosnik?

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 karol17

karol17
  • 35 posts

Posted 12 April 2008 - 17:38

Witam serdecznie. Iphona mam od ok. 2,5 tyg i na razie nie zwracalem uwagi na jakies szczegoly jednak glosnik w moim iphonie to porazka... jak na moj gust telefon za taka cene ktory jest w prawdzie centrum multimedialnym powinien miec glosnik bardzo dobry. Glosnik strasznie harczy, gra cicho (pojecie wzgledne) np. w szkole na przerwie musze przylozyc ucho do glosnika zeby cos uslyszec Zauwazylem tez ze w iphonie (na dole) sa takie "kratki" a dokladniej dwie.. czy to znaczy ze sa tam dwa glosniczki czy jeden? (nie chodzi mi o dwa glosniki w sensie gorny i dolny tylko czy sa dwa na dole) Dodam tez ze kiedy zatykam jedna z tych "kratek" (lewą) to iphona prawie nie slychac a gdy zatkam druga z nich to gra bez zmian.. czy to znaczy ze moj iphone jest uszkodzony? mam na niego gwarancje (kupowalem na allegro) ale potrzebuje waszej pomocy

#2 lukaskan

lukaskan
  • 6 posts

Posted 12 April 2008 - 17:42

Witam serdecznie.

Iphona mam od ok. 2,5 tyg i na razie nie zwracalem uwagi na jakies szczegoly jednak glosnik w moim iphonie to porazka... jak na moj gust telefon za taka cene ktory jest w prawdzie centrum multimedialnym powinien miec glosnik bardzo dobry.

Glosnik strasznie harczy, gra cicho (pojecie wzgledne) np. w szkole na przerwie musze przylozyc ucho do glosnika zeby cos uslyszec

Zauwazylem tez ze w iphonie (na dole) sa takie "kratki" a dokladniej dwie.. czy to znaczy ze sa tam dwa glosniczki czy jeden? (nie chodzi mi o dwa glosniki w sensie gorny i dolny tylko czy sa dwa na dole)

Dodam tez ze kiedy zatykam jedna z tych "kratek" (lewą) to iphona prawie nie slychac a gdy zatkam druga z nich to gra bez zmian..

czy to znaczy ze moj iphone jest uszkodzony?

mam na niego gwarancje (kupowalem na allegro) ale potrzebuje waszej pomocy

Jestem ciekaw jak ta gwarancja by dzialala. W momencie sciagniecia simlocka gwarancja apple przepada. A watpie czy ktos w polsce(i nie tylko) ma sprzet aby go otworzyc i miec czesci na wymiane.

#3 karol17

karol17
  • 35 posts

Posted 12 April 2008 - 17:44

dodam tylko ze nie ja sciagalem simlocka itp kupilem tak na allegro jak mam do dzis

#4 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 12 April 2008 - 17:55

To nic nie zmienia, gwarancji już nie masz. iPhone ma jeden głośnik (to drugie na dole to mikrofon). Dużo osób narzeka na głośnik. Zainstaluj z Installera Volume Boost dla 1.1.4 (źródło installer.iclarified.com), to powinno pomóc jeżeli chodzi o głośność. Jeżeli nadal będzie słabo chodził lub charczał zrób restore (może mu przejdzie).

#5 lukaskan

lukaskan
  • 6 posts

Posted 12 April 2008 - 21:02

To nic nie zmienia, gwarancji już nie masz. iPhone ma jeden głośnik (to drugie na dole to mikrofon). Dużo osób narzeka na głośnik. Zainstaluj z Installera Volume Boost dla 1.1.4 (źródło installer.iclarified.com), to powinno pomóc jeżeli chodzi o głośność. Jeżeli nadal będzie słabo chodził lub charczał zrób restore (może mu przejdzie).

Teoretycznie jak uda ci sie przywrocic iphona to stanu fabrycznego co jest mozliwe. Masz orginalny rachunek, wchodzisz do skelpu apple w USA, podajesz zarejstorwane karte AT&T ktore oni sprawdze to ci go wymienia na gwarancij. Jestem ciekaw co Polski sprzedawca na allegro by zrobil jak bys chcial na gwarancij go naprawiac? Wymieniec na innego ze swojej kieszeni? Watpie!!!

#6 pickerr

pickerr
  • 53 posts

Posted 12 April 2008 - 21:40

ja wale... ludzie jemu gwarancje dał sklep w którym kupił, jak coś jest nie tak to oni się martwią co zrobić, a nie on...

#7 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 12 April 2008 - 21:50

Temat gwarancji był już wałkowany kilka razy, nie zaczynajcie tej samej dyskusji od nowa.

#8 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 12 April 2008 - 22:31

dołączę się co do głośnika:( myślałem że tylko tak ja mam, tzn mp3 z głośnika nie da się słuchać powyżej połowy głośności, youtube porażka totalna, trochę basu i lipa straszna:( co dziwne np filmy tzn mam jedną ścinkę na nim, bajkę to elegancko co mnie dziwi ;/ przesiadłam się z n73 a tam były 2 stereo:) co grały mega super wypas sprawdzę tą aplikację co podał @BlackBox

#9 Zygizagi

Zygizagi
  • 119 posts
  • SkądZamość

Posted 12 April 2008 - 22:36

W equalizerze zmień na mniej basów u mnie po tym przestał charczeć

#10 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 12 April 2008 - 22:36

Jeśli chodzi o głośnik to faktycznie z tą jedną wadą która jest często poruszana w tego typu wątkach się zgodzę. Głośnik jest słaby i żadne programowe patch'e tego nie zmienią. Co prawda rzadko zdarza mi się go używać do słuchania muzyki czy oglądania filmów, ale mimo wszystko.

#11 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 12 April 2008 - 23:10

W equalizerze zmień na mniej basów u mnie po tym przestał charczeć

faktycznie trochę pomogło
rozumiem, że chodziło Ci o >ustawienia>iPod>korekcja dźwięku>"redukcja basów"
aż strach co by było na "wzmocnieniu basów" :lol: bo też jest
tylko wydaje mi się, że poprawiło mp3, a youtube nadal za mocno wali ;/

edit
@BlackBox podał aplikacje "Volume Boost" zna ktoś poprawne repo?
bo to co podał lipa nie działa :(

#12 ekhangel

ekhangel
  • 197 posts

Posted 12 April 2008 - 23:59

Co do szukania repozytoriów, polecam genialną stronkę iappcat.com. Znajdziesz tam chyba wszystko... tylko żeby szukać po nazwach aplikacji, trzeba się CHYBA zarejestrować. A co do głośników(ka) - głośnik w iphone'ie jest, delikatnie mówiąc, kiepski... no ale trudno, i tak rzadko się go używa. A do pokazania czegoś koledze jest w porządku, chyba że stoi się w samym środku Piccadily Circuis, ale tam to rzadko jakie urządzenie będzie słychać (chyba, że boomboxa)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users