Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaki Router do sieci wifi dla iphona ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 11 kwietnia 2008 - 20:19

Witam!
Pewnie dla niektórych pytanie może być "lekko ścięte", ale do meritum:
-w domu mam internet przez kablówkę ( są podpięte dwa komputery przez modem - Motorola SurfBoard 4200 USB Cable Modem )
-na każdym kompie system windows xp

Teraz czas na pytanie :
Z tego co się zorientowałem - to mając iPhona - potrzebuję jednak mieć sieć bezprzewodową wifi.
Moje pytanie : czy Router WiFi WR340GD jest odpowiedni, czy jednak przy takim modemie powinienem poszukać czegoś innego, a jeśli tak to czego ??
Pozdrawiam i czekam na możliwe odpowiedzi/podpowiedzi !

Pozdrawiam - basior

#2 komikom

komikom
  • 1 postów

Napisano 11 kwietnia 2008 - 20:30

Witam!
Pewnie dla niektórych pytanie może być "lekko ścięte", ale do meritum:
-w domu mam internet przez kablówkę ( są podpięte dwa komputery przez modem - Motorola SurfBoard 4200 USB Cable Modem )
-na każdym kompie system windows xp

Teraz czas na pytanie :
Z tego co się zorientowałem - to mając iPhona - potrzebuję jednak mieć sieć bezprzewodową wifi.
Moje pytanie : czy Router WiFi WR340GD jest odpowiedni, czy jednak przy takim modemie powinienem poszukać czegoś innego, a jeśli tak to czego ??
Pozdrawiam i czekam na możliwe odpowiedzi/podpowiedzi !

Pozdrawiam - basior

Witam,
Kupiłem dzisiaj ASUSA WL-500W - zakup trochę w ciemno ale po 30 minutach zabawy już działa.
Ma ponadto: udostępnianie drukarki USB (już działa) i udostępnianie plików z dysku USB (jeszcze nie, ale pracuję nad tym).

pozdrawiam,
komikom

#3 s77

s77
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2008 - 21:57

Witam,
polecam router [url=http://www.testeo.pl/testy-produktow/belkin-n1-router-f5d8231de4-401117.html]Belkin N1 Router F5D8231de-4[/url]...może nie tani, lecz ja jestem bardzo zadowolony.

#4 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 12 kwietnia 2008 - 16:28

Witam,
polecam router Belkin N1 Router F5D8231de-4...może nie tani, lecz ja jestem bardzo zadowolony.

No właśnie, nie tani :( , w moim przypadku router jest potrzebny tylko i wyłącznie do łączenia iPhona z netem.
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tego routera o którego pytałem - dla przykładu ink do zakończonej aukcji z allegro : Router WiFi 54Mbps - .

Byłbym wdzięczny za pomoc.

#5 s77

s77
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2008 - 16:58

podobnie myślałem kupując kiedyś prosty WiFi router, teraz wiem że szybko zmieniły się moje oczekiwania...odnośnie routera, który chcesz kupć to za bardzo nie przemawia do mnie :), a może ten [url=http://allegro.pl/item340970685_router_linksys_wrt54gc_eu_wifi_sklep_slask_.html]Router Linksys WRT54GC-EU WiFi[/url] cena jeszcze przystępna i firemka lepsza :)

#6 joasia

joasia
  • 130 postów
  • SkądKrakow, Poland

Napisano 12 kwietnia 2008 - 17:39

linksys wrt54gl Ja moge polecic Linksys wrt54gl , jak narazie sprawuje sie bardzo dobrze :). Pewnie tez mozna uzyc oprogramowania dla bardziej wymagajacych (np. Tomato). Pozdrawiam.

#7 s77

s77
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2008 - 19:53

Pewnie tez mozna uzyc oprogramowania dla bardziej wymagajacych (np. Tomato).

coś więcej o Tomato, to tu [url=http://openlinksys.info/wiki/tomato/doku.php]Tomato[/url]

#8 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 12 kwietnia 2008 - 20:06

Kupuj Linksysa WRT54G..., jest prosty, działa z iPhonem na 100% (zresztą ciężko mi sobie wyobrazić żeby jakiś *nie działał*) a jeśli Twoje potrzeby się zwiększą wgrywasz nowe oprogramowanie i masz nowe funkcje.

#9 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 12 kwietnia 2008 - 20:47

Więc stało się ;) kupiłem : ROUTER LINKSYS + KARTA BEZPRZEWODOWA USB
Pewnie za kilka dni będę Was męczył rożnymi dziwnymi pytaniami :confused:
Mam nadzieję,że wybaczycie - z góry o to proszę :)

#10 s77

s77
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2008 - 20:55

w moim przypadku router jest potrzebny tylko i wyłącznie do łączenia iPhona z netem.

hihi tylko iphon z netem, a tu widze że jeszcze karta...:)

#11 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 12 kwietnia 2008 - 21:00

hihi tylko iphon z netem, a tu widze że jeszcze karta...:)

Nie znam się na tym, czy to źle :confused:

#12 joasia

joasia
  • 130 postów
  • SkądKrakow, Poland

Napisano 12 kwietnia 2008 - 21:15

Bardzo dobrze, zawsze mozesz dodatkowy komputer (np. stacjonarny ) podlaczyc, jesli masz taka potrzebe :).

#13 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 12 kwietnia 2008 - 21:27

I jak? działa? wg mnie każdy router się sprawdzi- miałem linksysa za 200zl, jakiś tajwański, którego już nazwy zapomniałem za 100zl, teraz łączę się przez airport express albo TimeCapsule i za każdym razem działało! już chyba nie znajdziesz na rynku nowego routera, który by nie obsługiwał połączeń 802.11a lub b lub g, a za kilka złotych więcej "n" pytanie czy obsługuje on Twoje komputery? powodzenia pozdro

#14 s77

s77
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2008 - 21:37

Nie znam się na tym, czy to źle :confused:

:) dobrze

#15 magg

magg
  • 180 postów
  • SkądRadom

Napisano 13 kwietnia 2008 - 10:04

polecam rutery na linuxie tylko i wyłącznie jak już coś kupować to począwszy od D-Link a najlepszy wybór to BlackAP + obsługa dla adsl

#16 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 14 kwietnia 2008 - 15:01

I jak? działa? ( ... )

Jeszcze nie wiem, dopiero przelałem kasę, mam nadzieję, że do środy będę go miał... a potem to już tylko pozostanie mi zanudzać Was pytaniami w rodzaju " jak to się je " :(

#17 wuja_jurek

wuja_jurek
  • 46 postów
  • SkądŚroda wlkp

Napisano 14 kwietnia 2008 - 16:00

ja polecam d-link dir 635 dziala super jeden z lepszych access pointow na rynku jedyna wada moze byc dzwiek o wysokeij czestliwosci, ale oprocz tego ok na allegro ok 260zl w zwyz

#18 KaRBoW

KaRBoW
  • 3 postów

Napisano 14 kwietnia 2008 - 21:27

a ja mam takie pytanko Komputer mam podlaczony do internetu przez karte sieciowa i teraz czy jezeli kupie adapter WIFI na USB podlacze go do kompa to bedzie wysylalo internet do iphona????

#19 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 14 kwietnia 2008 - 23:31

a ja mam takie pytanko
Komputer mam podlaczony do internetu przez karte sieciowa i teraz czy jezeli kupie adapter WIFI na USB podlacze go do kompa to bedzie wysylalo internet do iphona????

jak poprawinie skonfigurujesz wifi w kompie to bedzie dzialac, sam uzywam adaptera wifi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych