Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Arris CM450B Modem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 iseeu

iseeu
  • 70 postów

Napisano 11 kwietnia 2008 - 00:00

Witam posiadam aktualnie internet w UPC.pl, chello. Do usługi dostarczono mnie również modem ktory jest dokladnie tym co w tytule wymieniony "Arris CM450B" Modem Posiada złacza: 1x USB 1x RJ45 I za kilka dni przesiadam sie na Maczka... rodzi sie pytanie czy po podlaczeniu tego modemu pod USB nie ujrze komunikatu o braku sterownikow badz w ogole nie bedzie dzialac? Czy tez po podlaczeniu przez RJ45 bo owe gniazdo modem posiada bedzie on dzialac czy tez nie:) Meczy mnie to okropnie bo co ja zrobie gdy maczek nie wykryje modemu i nie bede mial neta:(? Pytanie szczegolnie do posiadaczy Chello jak i zarowno owego modemu, jesli sa z nim jakies problemy to bardzo prosze o wyszczegolnienie ich i najlepiej podanie rozwiazania :) Dziekuje z gory :)

#2 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 12 kwietnia 2008 - 00:42

co do USB to ci nie powiem, ale po co ci polaczenie usb ? usb ma to do siebie ze im dluzszy kabel tym moze byc gorsza transmisja. Ja bym od razu, bez zastanowienia podpial przez kabel sieciowy i juz :) Tyle ze potem musisz jeszcze zrobic jedna rzecz: - zadzwonic do chello i poprosic o autoryzacje nowej karty sieciowej i w zaleznosci jak szybko to zrobia to po takim czasie bedziesz mial internet :) a na przyszlosc to polecam router z wifi by cieszyc sie netem wszedzie w mieszkaniu / domu i moc podlaczac wiele komputerow na raz do internetu (np gdy przyjda znajomi)

#3 iseeu

iseeu
  • 70 postów

Napisano 12 kwietnia 2008 - 13:53

No racja racja z tym usb... co do routera to nie potrzebny mi :) i napisalem ten temat by dowiedziec sie czy w ogole owy MODEM bedzie dzialal pod OSX teraz juz wiem ze tak :D z czego jestem bardzo zadowolony. Wielkie dzieki :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych