iPod 60gb dziwne kreski?!?!
Rozpoczęty przez
skarpy
, 09 kwi 2008 22:47
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 kwietnia 2008 - 22:47
Sie ma. Jetsem tu nowy i nie będę ukrywał że ciężko na początku jest się połapać w którym dziale mogę napisać o moim problemie.
Ale okej.
Mam iPoda 60 tam video okej. I 3 dni temu gdy chciałem zgrac na niego zdjęcia... nie może inaczej. Gdy podłączyłem go do kompa to włączyło sie iTunes i synchronizacja nie dobiegła końca bo wyświetlił sie napis że plik jakiś tam (nie ma nazwy) jest uszkodzony albo go nie można odnaleźć. Pomyślałęm okej h..j z tym.
Ale gdy chciałęm oblukać zdjęcia to one niby tam są ale nie można go oblukać w sensie są te kwadraciki że jest w katalogu np 6 zdjec ale bez obrazu a jak naciskam na zdjecie to jest ciemny obraz. o.
Jakby tego było mało to właśnie na ekranie tak po lewej stronie mniej wiecej na środku pojawiły sie ciemne droobne poziome kreseczki... 4 chyba. Oczywiście są biale jak jest obraz czarny:) I kurde nie wiem o co biega??
Wyjaśnienia:
1. Na pewno mi nie spadł ani nic z nim nie robiłem na siłe dbam o niego!!!
2. Kabel w moich słuchawkach na pewno raczej gdzieś nie styka i...!!! często podczas słuchania samoczynnie naciska się pauza (tak jak bym wyciągnął słuchawki)... może to wina tego???
Dzieki za pomoc
Napisano 10 kwietnia 2008 - 19:01
przez miekkie cha sie pisze...
zdjecia to mozliwe, ze przez uszkodzenia bazy z nimi na ipodzie. kiedys tak mialm i wystarczylo wgrac je na ipoda na nowo (skasowac zdjecia z ipoda, skasowac plik ze zoptymalizowanymi zdjeciami z dysku komputera i zsynchronizowac zdjecia ponownie).
na poziostale problemy standardowo polecam zrobic restore i zobaczyc co to da (i zdjecia tez sie wgraja na nowo...). ale co z tymi "kreseczkami" to nie mam pojecia
Napisano 10 kwietnia 2008 - 21:37
Restore czyli przytrzymac menu i środek przez chwil pare??? Jesli tak to robilem już i nic:(A kreseczki to coś z wyświetlaczem może być myślę. I teraz mam pytanie już teraz zanim pójde do serwisu. czy naprawa takiego czegoś bedzie wymagała skasowania dysku?? czy jakakolwiek naprawa uszkodzonego w środku ipoda wiąze albo moze sie wiazac z kasowaniem zawartości?? Dziekuje
Napisano 11 kwietnia 2008 - 18:28
restore to w itunes. po polsku odtworz czy jakos tak. i to kasuje cala zawartosc dysku.
czy w serwisie skasuja ci zawartosc dysku to nie wiem, ale lepiej zalozyc, ze tak. z tym, ze ten ipod jest juz raczej po gwarancji i serwis za naprawe zawola sobie tyle co za nowego.
Napisano 02 maja 2008 - 13:18
Kolorowe kreski
Witam.
Kilka dni temu kupiłem używanego ipoda przez Allego - ipod nano 2gen 4gb. Był kupiony we wrześniu 2007 w stanach (gwarancja została wyrzucona). Przy włączeniu pojawiają się na ekranie ipoda niebieskie kreseczki, ktore migocą. Czasami włącza się prawidłowo, ale zazwyczaj tak jak opisałem powyżej. Czy ta usterka może być spowodowana
sformatowaniem ipoda jako dysku wymiennego przez Windows?Czy to ja popsułem iPoda czy po prostu zostałem oszukany? (sprzedawca mowi ze pierwsze słyszy i ze wczesniej nie spotkał sie z takim problemem) Czy mam się kłócić ze sprzedawcą czy iść do serwisu (na płatną naprawę)? Da się coś z tym zrobić domowymi sposobami. Ipoda moge za każdym razem odpalić przez reset, ale odpalanie go zajęłoby mi ok 27 sek, a nie tak jak normalnie - jedną sekundę.
PS. reset , restore nie pomagają.
Proszę o pomoc.
Napisano 04 maja 2008 - 19:41
nie, takie sformatowanie moze co najwyzej uszkodzic soft ipoda co naprawia sie robiac restore.
skoro restore nie pomaga to znaczy ze ipod jest uszkodzony. mozliwe ze sprzedawca cos kombinuje albo ipod zostal uszkodzony przy przesylce.
a gwarancja jest realizowana od jakiegos czasu na podstawie numeru seryjnego ipoda. papierki nie sa potrzebne, ale sprawdz czy sprzedawca byl uczciwy i podal rzeczywista date sprzedazy.
https://selfsolve.ap.../GetWarranty.do
skoro restore nie pomaga to znaczy ze ipod jest uszkodzony. mozliwe ze sprzedawca cos kombinuje albo ipod zostal uszkodzony przy przesylce.
a gwarancja jest realizowana od jakiegos czasu na podstawie numeru seryjnego ipoda. papierki nie sa potrzebne, ale sprawdz czy sprzedawca byl uczciwy i podal rzeczywista date sprzedazy.
https://selfsolve.ap.../GetWarranty.do
Napisano 04 maja 2008 - 20:37
Wyświetla się taki komunikat:
"Our records indicate that your product is covered under Apple's Limited Warranty which is estimated to expire on September 06, 2008.
Your product is not eligible for complimentary phone support.
If you believe that this information is inaccurate, learn how to update your coverage status. Please put your sales receipt in a safe place. You will need it for warranty validation.
Extend your service and support coverage for your product with the AppleCare Protection Plan. If you have already purchased an AppleCare Protection Plan, make sure you have registered it.
Visit the iPod nano 2nd Generation support page.
Please note: You will be charged for the costs of any repair unless you can provide valid proof of purchase to update the status of your coverage.
Enter another serial number"
Co mam przez to rozumieć? Tu jest napisane ze obejmuje gwarancją ipoda do października, a potem, ze nie obejmuje napraw? Dlaczego? Czy tu chodzi o dowód zakupu, którego nie posiadam? Da się cos z tego wycisnąć?
Napisano 04 maja 2008 - 22:01
jak wpisales na sronie numer seryjny to im wyszlo ze masz gwarancje do wrzesnia 06.2008
a dalej "jesli wydaje ci sie ze to jest nie prawda ,sprawdz jak uzupelnic status swojej gwarancji (bedziesz potrzebowal paragon ze sklepu zeby im udowodnic kiedy zostal zakupiony) ,mozesz jeszcze miec wykupiony taki exstra plan gwarancyjny na ipoda ale musialbys miec go zarejestrowanego
dalej ze mozesz sprawdzic to wszystko na stronie ipod nano 2nd generation support page
a w ostatnim zdaniu napisali ze jesli sie okaze ze twoje nano niema gwarancji a niebedziesz wstanie przedstawic im dowodu zakupu to zostaniesz obciazany finansowo za naprawe to chyba tyle...
btw wydaje mi sie ze masz gwarancje tylko nie proboj im udawadniac ze masz dlozej niz do wrzesnia bo beda chcieli paragon ktorego niemasz i wtedy mozesz miec problemy najlepiej idz do ispot i powiedz ze masz gwarancje ale niemasz paragonu wtedy oni pewnie tylko sprawdza na stronie apple po numerze seryjnym i jak im wyjdzie to co tobie to niebedziesz miec problemow
Napisano 04 maja 2008 - 22:14
ok pojade do ispota i sprawdze dzieks.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych