Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

UPC Live już działa z Makiem

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 raptou

raptou
  • 1644 posts
  • SkądUnited Europe

Posted 09 April 2008 - 00:48

Uprzejmie informuję, że UPC po znacznym spadku jakości usług, jaki wystąpił w zeszłym roku wróciło do dawnych praktyk rzetelnej firmy, dbającej o nas-klientów. Wraz ze zmianą wizerunku firmy i nowymi promocjami nam-makowcom i "Linuksom" zrobili super prezent. W sieci UPC dawna usługa TV strumieniowej Chello Live a obecnie UPC LiveTV działa już na Maku a nawet w Safari ! Oczywiście działa też na Linuksie ! Do niedawna usługa ta działała wyłącznie w Windows, wyłącznie w Internet Explorer 6 (lub 7), wyłącznie na Windows Media Player 9 (i wyżej) i do tego kodowana DRM. Na pytania o możliwość oglądania streamingu w w Mac OS X, czy Linuksie BOK reagował wręcz arogancko. Od nie dawna jednak zmieniło się podejście o 180 stopni ! Dziękuję UPC za LiveTV na Macu. Teraz nie muszę do tego odpalać Windows i mogę oglądać dwa programy jednocześnie (jeszcze mam Miglię). Super. Chyba znów zmienię zdanie o tej firmie na jak najlepsze. W minionym roku miałem z nimi tylko niemiłe doświadczenia ale widzę, że znów o nas zaczęli dbać !

#2 radek-wawa

radek-wawa
  • 183 posts
  • Skądwarszawa

Posted 25 April 2008 - 23:08

Już gdzies to dzisaij umieszczałem, więc jeśli ktoś stwierdzi że śmiecę, to proszę wywalić, jednak nie mogłem się powstrzymać, jak przeczytałem wpis kolegi wyżej...
PATRZCIE NA TO - są i tacy którzy tłumaczą się soczyście z tego że tylko microsofta uznają, ale nie przestają tylko jego uznawać ;)
Nie chodzi o czywiście o usługi UPC - ale powiedzmy że pokrewne - tyle że świadczone przez inne firmy ;)

Dołączona grafika

#3 prutas

prutas
  • 1 posts

Posted 19 November 2008 - 21:37

UPC live na mac Kilka dni temu podlaczono mi UPS z internetem 2MB. Niestety brak mozlwosci korzystania z UPC Live (mimo wyboru kanalu brak odpowiedzi ze strony). Jak to ugryzc?

#4 raptou

raptou
  • 1644 posts
  • SkądUnited Europe

Posted 20 November 2008 - 10:47

Jakiś czas temu znów coś pozmieniali i znów nie można oglądać TV z UPC na Mac OS X. Dziwne to, ponieważ przez dość długi czas można ją było oglądać jako zwykły Flash. Niestety znów wrócili do DRM :( Próby zwrócenia uwagi na problem są bezcelowe. Powiedzą, żebyś zainstalował Windows.

#5 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 18 January 2011 - 01:10

"Uprzejmie informuję, że UPC po znacznym spadku jakości usług, jaki wystąpił w zeszłym roku wróciło do dawnych praktyk rzetelnej firmy, dbającej o nas-klientów."
Upc zawsze bylo DNEM!!!

Mocne slowa. Moze jakis argument ?

#6 bamargera

bamargera
  • 144 posts
  • SkądKraków

Posted 18 January 2011 - 03:44

Hehe najlepiej "bo tak"... uwielbiam takie odpowiedzi podobnie jak stwierdzenia bez podania przyczyny. Ja osobiście miałem UPC przez 8 lat. W ciągu tego okresu nigdy mi prędkość drastycznie nie spadła, w granicach przyzwoitości. Przez te 8 lat jedynie o ok 2:00 w nocy internet przestał działać na 30 min. Uważam, że jak na tak długi okres pobierania usług internetowych i dość późną (wczesną) godzinę można im to wybaczyć... xD Innych zastrzeżeń nie mam :) Pozdr :)

#7 kuzma

kuzma
  • 141 posts
  • SkądGliwice/Wrocław

Posted 18 January 2011 - 16:34

A co powiecie na umawianie się na instalację usługi (Wrocław) na konkretny termin i konkretny przedział czasowy (przedział kilku godzin, wiece bo pewnie sami jesteście abonentami). Z tego powodu wracacie wcześniej z uczelni/pracy, zmieniacie plany. Po czym pan instalator nie przychodzi. Kiedy dzwonicie, dowiadujecie się, że coś wam się pomieszało, bo przecież umówiona data jest za 10 dni. I tak jeszcze 2 razy. Wszystkie terminy zawsze zapisywałem w kalendarzu. Potem nawet nazwiska wszystkich konsultantów,a i itak zrobili ze mnie głupka. Ich wytłumaczenie było mniej więcej takie : "no wie pan tej pani co ostatnio z panem rozmawiała aktualnie nie ma i nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować, a termin mamy wpisany w bazie taki a taki". Ostatecznie czekałem ponad miesiąc. Dopiero porządna awantura i wizyta w siedzibie pomogła. I wiem, że nie jestem odosobniony w takich przypadkach. I nie czepiam się, że może nie mieli czasu, tylko o to, że kłamali zamiast zadzwonić i zmienić termin. To jest brak poszanowania dla klienta. Niestety tu gdzie mieszkam nie mam możliwości korzystania z usług żadnego innego operatora... ps. sorry za wcześniejszy post bez argumentu

#8 sfinks

sfinks
  • 288 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 January 2011 - 16:47

@kuzma -miałem podobnie, ale na szczęscie u mnie udało się za drugim razem. ogólnie z jakości internetu jestem zadowolony, co prawda bywały problemy z np. podwójnymi rachunkami jak zmieniałem miejsce zamieszkania i przyszedł mi rachunek za podwójny internet;) dwa razy, ale jak już mówiłem ogólnie jest ok. a może by tak masowo pomęczyć UPC mailami i telefonami w stylu "dlaczego mi nie działa UPC live"?

#9 kuzma

kuzma
  • 141 posts
  • SkądGliwice/Wrocław

Posted 18 January 2011 - 17:04

Ja bardzo chętnie do nich takiego maila napiszę.

#10 hubiii

hubiii
  • 1341 posts
  • Skądwroclaw

Posted 18 January 2011 - 20:40

we wrocku dziala ;) , mialem problemy z modemem, zglosilem przyjechal pan .. dostalem nowy modem live dziala dzis ogaldalem sejm i tvn24 o dzwio kilka godzin ciagnal zanim sie zawiesil kolo 20... QT 8 jestem zadowolony z UPC :D

#11 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 February 2011 - 00:05

w safari czy jak ? ;]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users