Dibre - Dom Inwestycyjny BRE Banku S.A.
Czy ktoś korzysta z tego portalu ? - czy jest szansa aby działała na safari?--

Problem ze www - jak to obejsc
Started by
BocaDeMusica
, 08 Apr 2008 11:19
5 replies to this topic
Posted 08 April 2008 - 11:19
Posted 08 April 2008 - 11:33
Ale co Ci nie działa?

Posted 08 April 2008 - 11:57
spróbuj się zalogować 
teoretycznie jeżeli potrzebuje activex to sprawa jest przegrana raczej
możesz spróbować przedstawiać się jako IE kiedy wchodzisz na tę stronę (Safari->preferences->advanced i tam Show Develop menu bla bla bla)
w Develop musiałbyś zmienić User Agent na IE będąc na tej stronie
zawsze możesz też spróbować ies4osx ies4osx ale activex to działać nie będzie

teoretycznie jeżeli potrzebuje activex to sprawa jest przegrana raczej
możesz spróbować przedstawiać się jako IE kiedy wchodzisz na tę stronę (Safari->preferences->advanced i tam Show Develop menu bla bla bla)
w Develop musiałbyś zmienić User Agent na IE będąc na tej stronie
zawsze możesz też spróbować ies4osx ies4osx ale activex to działać nie będzie
Posted 08 April 2008 - 15:05
Dzięki sprawdze w domu... (a co nie działa, no poprsotu się nie loguje mi na giełde papierów, strona oczywiście się wyświetla ale na tym jest koniec) wpisuejsz login hasło i tu .. że to działa tylko na IE... Wiec zdeczka lipa. - moze tragedi nie ma, ale jestem zwolennikiem używania jednego narzedzia (safari) jednego do muzy (mam nadzieje ze w krotce logic) jednego do pisania nut (sibelius) itd itp...
Dam znac czy to cos dało... jak wróce i potestuje.
Posted 08 April 2008 - 15:09
nie no jeśli zmieniż User Agent to możliwość zalogowania się istnieje bo sprawdziłem
nie wiem czy się zaloguje i jak to działać będzie bo nie mam tam konta
nie wiem do czego tam jest dokładnie potrzebne activex więc...

Posted 08 April 2008 - 15:47
1)logowanie - wpisujemy dane (login haslo) bez potwierdzenia enterem,badz po enterze
2)punkt drugi operacja logowania (validacja)
3)Uzytkownik Zalogowany- kiedy już jestes w systemie do którego wpisywałeś dane w punkcie 1.
zatem: Punkt 1 działa punkt 2 też punkt, punktu trzeciego brak. Poniewaz pojawia się właśnie ten błąd z wymogami, ale jak mówiłem popowrocie do domu sprawdze ztym agentem.
P.S.
pytanie z innej beczki.
Czy jest cos w MAC osx, zeby wejsc do rejestrow? tak jak na windzie regedit.
Potrzebuje wykosować pewien wpis który został mi wpisany do rejeestru. Pisałem to w innym temacie Sibelius.
---- Dodano 08-04-2008 o godzinie 18:17 ----
celu uzyskania dostępu do systemu ePROMAK przeglądarka musi być wyposażona w parser języka XML wersji 3.0 lub wyższej. Ponieważ producent instaluje w przeglądarkach 5.x różne wersje parserów wcześniejszych edycji, podczas pierwszej próby korzystania z usługi system automatycznie dokonuje aktualizacji parsera języka XML.
Wymiana parsera dotyczy jedynie przeglądarek wersji 5.x - nie dotyczy wersji 6 i wyższych.
A Ponizej pisza jeszcze ze musi byc activex... wiec słabo z tego co pisałeś wyżyej, czyli nie moge wejść do mojego systemu w którym zarządzam akcjami... buu a tak psioczyłem na winde bleh...
)
No nic...
P.S.
Pytanie z serji... jak wejsc do rejestru podtrzymuje... badz czegos podobnego. domyslam sie ze musialbym odpalic tego terminala, jednak komend i gdzie tego suzkac nie znam ...
.
Ale poznam jak to jedyna droga...
2)punkt drugi operacja logowania (validacja)
3)Uzytkownik Zalogowany- kiedy już jestes w systemie do którego wpisywałeś dane w punkcie 1.
zatem: Punkt 1 działa punkt 2 też punkt, punktu trzeciego brak. Poniewaz pojawia się właśnie ten błąd z wymogami, ale jak mówiłem popowrocie do domu sprawdze ztym agentem.
P.S.
pytanie z innej beczki.
Czy jest cos w MAC osx, zeby wejsc do rejestrow? tak jak na windzie regedit.
Potrzebuje wykosować pewien wpis który został mi wpisany do rejeestru. Pisałem to w innym temacie Sibelius.
---- Dodano 08-04-2008 o godzinie 18:17 ----
celu uzyskania dostępu do systemu ePROMAK przeglądarka musi być wyposażona w parser języka XML wersji 3.0 lub wyższej. Ponieważ producent instaluje w przeglądarkach 5.x różne wersje parserów wcześniejszych edycji, podczas pierwszej próby korzystania z usługi system automatycznie dokonuje aktualizacji parsera języka XML.
Wymiana parsera dotyczy jedynie przeglądarek wersji 5.x - nie dotyczy wersji 6 i wyższych.
A Ponizej pisza jeszcze ze musi byc activex... wiec słabo z tego co pisałeś wyżyej, czyli nie moge wejść do mojego systemu w którym zarządzam akcjami... buu a tak psioczyłem na winde bleh...

No nic...
P.S.
Pytanie z serji... jak wejsc do rejestru podtrzymuje... badz czegos podobnego. domyslam sie ze musialbym odpalic tego terminala, jednak komend i gdzie tego suzkac nie znam ...

Ale poznam jak to jedyna droga...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users